Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Identifikacija kaktusa i sukulenata
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Identifikacija kaktusa i sukulenata

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 43>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
panda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 852
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje panda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2014 u 18:38
Ovakvu ja imam mammilariu i pise woodsii " mutant " biljka je stigla iz poljske ! I svi kaktusi koji su dosli imaju imena dosta sam proguglao i svi se slazu ! Ako grijesim ispravite me ! :D
Nihil agenti dies longus est. - Ništa ne radeći, dan je dug.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ivana000 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 60
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana000 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2014 u 15:02
Hvala majcka i Pinus Smile
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2014 u 20:20
Originalno poslano od člana majcka majcka napisao:

Notocactus uebelmanianus (barem mislim) 

još je relativno mali pa je ID teška, vuče malo na i n. crassigibbus samo vrag si ga znaj 

notocactus uebelmanianus : notocactus crassigibbus   6 : 4  LOL 

Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2014 u 14:46
Astrophytum ornatum v. mirabelli (ili je možda ssp. mirabelli)

Notocactus uebelmanianus (barem mislim)

Mammillaria (možda hahniana ili nešto slično)
Eksotika je kul
Na vrh
ivana000 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 60
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivana000 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2014 u 14:37
Dragi forumaši, trebao bi mi ID za ova tri kaktusića: 
znam da je astrić, ali koji? možda ornatum?

notocactus ottonis?

e za ovo malo čudo stvarno nisam sigurna.... mammillarija? ako i je, koja je? ako netko zna, molim javite... ne bi htjela da mala nema ime i prezime Unhappy hvala Smile

Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2014 u 18:43
Hvala draga Camellia!
ima ih par sličnih pa su me zbunile
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2014 u 18:39
miska to je Crassula perforata.
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2014 u 18:35
...i ovo. da li je to Crassula green pagoda?
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2014 u 18:32
Molim ID ovog kaktusića
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2014 u 23:45
Hvala Glikice!

Hvala na savjetima za skidanje cvjetića.

Rijeka

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2014 u 22:37
Miro, ovo što si kupila je: hildewintera aureispina cristata. Cvjetove skini, polako i pažljivo. laticu po laticu. Pincetom počupaj svaki trag ljepila, ali nastoj da ne oštetiš kaktus. Trebat će ti puno vremena i strpljenja za taj poduhvat. Inače se kaktus nakon toga sasvim normalno razvija.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2014 u 21:29
Dobro, neka raste a kasnije, na proljeće ću reskirati i skinuti umjetne cvjetiće. Hvala vam na mišljnju. I još, ako netko zna potpuni naziv ovog kaktusa neka napiše.
Rijeka

Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2014 u 19:15
Da. Što se tiče cvijetiča....neki "znalci" to prave sa ljepkom. Toliko ga naturaju na siroti kaktus, ko da je zauvijek. Ja sam svoje (dok sam još takve kupovala) sa škarama porezala. Naravno je išlo i nekoliko bodlji, ali se kaktus opomogao. Za tvoj kaktus ti odluči, dali češ rezati ili ne. Možda kad još malo poraste...pa če tada biti lakše.
Eksotika je kul
Na vrh
tekel View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 112
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tekel Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2014 u 19:14
ma nisu srasli sad ih ljepe vručim silikonom,teško ih je skinuti a da se ne ošteti biljka
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2014 u 19:07
Majcka, da to sam i ja pročitala pa ako nema drugi naziv i nije ovaj koji sam ja našla biti će dovoljno da ostane naziv Cleistocactus (Borzicactus) crista za mene slabog poznavaoca kaktusa a sve veće ljubavi prema njima

Ovi cvjetići su umjetni ali su srasli sa kaktusom pa neznam dali da ih isčupam ili ne?

Hvala!
Rijeka

Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2014 u 19:01
Mislim, da bi mogao biti neki Cleistocactus (Borzicactus) cristatne forme. Možda ne baš Winteri ali...

A svakako nema originalno cviječe.
Eksotika je kul
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2014 u 18:46
Kako se ovaj zove, kupila sam ga u Kauflandu. Tražeći po netu, možda je ovo: Cleistocactus winteri cristata? Pinus sigurno zna

Rijeka

Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2014 u 23:38
Sve sto imam ja za reci je - da je sve jako lijepo !
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2014 u 23:26
Originalno poslano od člana Bumbi Bumbi napisao:

Originalno poslano od člana Fiki Fiki napisao:

Lijevo a.ciliars,desno cereus

Hvala Fiki ali ako bi ikako mogao dobiti i ostatak naziva... Cereus i kako jos ? Posto vidim da ima tih Cereusa poprilicno dosta :)

pilocereus azureus 99 % 
Na vrh
Miranda View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1263
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miranda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2014 u 15:53
Camellia,veeeliko hvala na brzom odgovoru!!!smile79
Bojala sam se da je kvaliteta slike preloša..... Ali eto, tko zna-zna!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.