Identifikacija kaktusa i sukulenata |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 43> |
Korisnik | ||
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ovakvu ja imam mammilariu i pise woodsii " mutant " biljka je stigla iz poljske ! I svi kaktusi koji su dosli imaju imena dosta sam proguglao i svi se slazu ! Ako grijesim ispravite me ! :D
|
||
Nihil agenti dies longus est. - Ništa ne radeći, dan je dug.
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
ivana000 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 03 Srpanj 2013 Lokacija: Virovitica Status: Offline Bodovi: 60 |
|
Hvala majcka i Pinus
![]() |
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
još je relativno mali pa je ID teška, vuče malo
na i n. crassigibbus samo vrag si ga znaj notocactus
uebelmanianus : notocactus
crassigibbus 6 : 4 |
||
![]() |
||
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
|
Astrophytum ornatum v. mirabelli (ili je možda ssp. mirabelli)
Notocactus uebelmanianus (barem mislim) Mammillaria (možda hahniana ili nešto slično) |
||
Eksotika je kul
|
||
![]() |
||
ivana000 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 03 Srpanj 2013 Lokacija: Virovitica Status: Offline Bodovi: 60 |
|
Dragi forumaši, trebao bi mi ID za ova tri kaktusića:
znam da je astrić, ali koji? možda ornatum? ![]() notocactus ottonis? ![]() e za ovo malo čudo stvarno nisam sigurna.... mammillarija? ako i je, koja je? ako netko zna, molim javite... ne bi htjela da mala nema ime i prezime ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
|
![]() |
||
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
|
miska to je Crassula perforata.
|
||
![]() |
||
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
|
![]() |
||
|
![]() |
||
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
|
Hvala Glikice!
![]() Hvala na savjetima za skidanje cvjetića. ![]() |
||
Rijeka
|
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
Miro, ovo što si kupila je: hildewintera aureispina cristata. Cvjetove skini, polako i pažljivo. laticu po laticu. Pincetom počupaj svaki trag ljepila, ali nastoj da ne oštetiš kaktus. Trebat će ti puno vremena i strpljenja za taj poduhvat. Inače se kaktus nakon toga sasvim normalno razvija.
|
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
|
Dobro, neka raste a kasnije, na proljeće ću reskirati i skinuti umjetne cvjetiće. Hvala vam na mišljnju. I još, ako netko zna potpuni naziv ovog kaktusa neka napiše.
|
||
Rijeka
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
|
Da. Što se tiče cvijetiča....neki "znalci" to prave sa ljepkom. Toliko ga naturaju na siroti kaktus, ko da je zauvijek. Ja sam svoje (dok sam još takve kupovala) sa škarama porezala. Naravno je išlo i nekoliko bodlji, ali se kaktus opomogao. Za tvoj kaktus ti odluči, dali češ rezati ili ne. Možda kad još malo poraste...pa če tada biti lakše.
|
||
Eksotika je kul
|
||
![]() |
||
tekel ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 15 Kolovoz 2013 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 112 |
|
ma nisu srasli sad ih ljepe vručim silikonom,teško ih je skinuti a da se ne ošteti biljka
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Majcka, da to sam i ja pročitala pa ako nema drugi naziv i nije ovaj koji sam ja našla biti će dovoljno da ostane naziv Cleistocactus (Borzicactus) crista za mene slabog poznavaoca kaktusa a sve veće ljubavi prema njima
![]() Ovi cvjetići su umjetni ali su srasli sa kaktusom pa neznam dali da ih isčupam ili ne? Hvala! |
||
Rijeka
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Mislim, da bi mogao biti neki Cleistocactus (Borzicactus) cristatne forme. Možda ne baš Winteri ali...
A svakako nema originalno cviječe. ![]() |
||
Eksotika je kul
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Rijeka
|
||
![]() |
||
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
|
Sve sto imam ja za reci je - da je sve jako lijepo !
|
||
![]() |
||
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
|
pilocereus azureus 99 %
|
||
![]() |
||
Miranda ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 1263 |
|
Camellia,veeeliko hvala na brzom odgovoru!!!
![]() Bojala sam se da je kvaliteta slike preloša..... Ali eto, tko zna-zna! |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |