Spremanje kaktusa i sukulenata |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 26> |
Korisnik | ||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ne za sada niti kapi vode. Mali dio možda
10tak kaktusa je isušenih. No dok se temp. ne digne bar preko 20 C niti oni
vodu vidjeti neće.
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
ane6, Karli hvala vam
![]() Pinus, pun si volje i ljubavi za svoje kaktuse. Po izgledu se vidi da su ti prezimili u super uvjetima ![]() Molji su ovu zimu stalno vani tako da koriste svaku zraku sunca koja do njih dopre.
|
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
Pinus ! Kako tvoja kičma ?
Ja to ne radim, nema šanse, moji su preteški i previše ih je. Osim toga na poslu sam svaki dan od 8-16 sati, dakle nikako ne mogu, čak uz najbolju volju i snagu. Inače, mislim da sad nije loše po malo ih privikavati na sunce, jer ( gledajući dugoročne prognoze) zime više ne bi trebalo biti. A da li si ih počeo pomalo kvasiti ili bar orošavati ? E da, na krivoj si temi, seli se na temu "buđenje kaktusa", na petoj stranici je.
|
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
![]() |
||
Karli ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
|
moon ovo je stvarno
![]() |
||
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
||
![]() |
||
ane6 ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 16 Veljača 2013 Status: Offline Bodovi: 329 |
|
prekrasi kaktusići a tek tegle.baš onako kako treba,odmor za oči,čisto uživanje.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
I ja bih mogla reći kao Anastazija: "Kaže baš Pinus..." čiji su sukulenti i kaktusi kao s izložbe. Upravo zato mi još i više znači takav njegov kompliment, hvala Pinus
![]() |
||
![]() |
||
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
|
Kaže baš Pinus..... ![]() |
||
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
||
![]() |
||
|
Moon, krasni
su aranžmani tvojih sukulenta.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Moji su ovako smješteni na terasi prezimljuju, ,jedino su aloe vere smještene iza stakla
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
tangerina ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 14 Listopad 2013 Status: Offline Bodovi: 58 |
|
Kod mene su svi sukulenti još vani, bila sam ih unijela samo na nekoliko dana kad su temperature malo pale. Jutarnja temperatura je min 8 stupnjeva, a kod mene na terasi ne dođe ni toliko, a ako je lijep dan, i oni su na suncu :)
|
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Pazi da se ne ispeku na suncu
![]() |
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
Tako nekako će i biti, dobit će malo vode, ipak su oni premali da bi toliko izdržali na suhom.
|
||
|
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
a da im (na kratko vrijeme) uliješ vodu samo u podložak pa koliko povuku?
|
||
![]() |
||
|
Imam nekoliko majušnih kaktusa, veličine klikera i malo su mi mekani. Da li bi bilo svrhe njih malo zaliti ili bar pošpricati ? Ne znam hoće li izdržati još 3 mjeseca ovako suhi.
|
||
|
||
![]() |
||
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
Znam da za vrijeme sunčanih dana temperatura u stakleniku značajno poraste zato se i provjetrava povremeno. Ako ih ne zalijevaš nema smisla iznošenjem na sunce poticati vegetaciju neke manje bi to moglo iscrpiti previše.
|
||
![]() |
||
|
Miss M. kakve bi mogle biti posljedice za
kaktuse ? povremeno posjetim susjedu. temperatura u njezinom stakleniku je i
preko zime za vrijeme sunčanog vremena sigurno 25 C ako ne i više.
Kod mene su na temperaturi okolice (zraka) a
ta je puno niža nego recimo u stakleniku kod Bešlića ili moje susjede kada je
sunčano. kaktuse ne zalijevam |
||
![]() |
||
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
Pa baš i nije kaktusi trebaju zimsko mirovanje.
|
||
![]() |
||
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |