Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Afričke ljubičice - Saintpaulia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Afričke ljubičice - Saintpaulia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 82>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2014 u 13:38
Ah, kacunak, imala sam opći pomor ljubičica, uzrok nepoznat i odonda ih više nisam nabavljala, ne mogu se odlučiti. 
Znaš, teško je kad gledaš kako sve što si uzgojio propada jedno za drugim u par dana. 
Da sam tada imala cvjetne prijateljice sa ovog foruma, možda bi ih i spasila.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1086
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2014 u 22:00
Nina, plava pjena je jedna od onih koje bezuspjesno trazim i najljepsa je ljubicica koja postoji!!! Prelijepa ti je! Nju kad nadjem, ma bilo koju plavu sa tim jasno bijelim rubom-tada cu prestati prikupljati ljubicice i smiricu se. Svake srijede kad sam u prilici i kad stize cvijece u nase cvjecare, ja krenem po nju. Naravno, ne nadjem je i obavezno da se utjesim kupim bilo koju drugu boju.
Tako sam dosla do broja 25.
I ove dvije su ti prelijepe i raskosne...
Bugicaza5, zar im jos iko moze odoljeti?! Obavezno pribavi koju, da vidis sta je cvijet koji neumorno cvjeta cijele godine i kako je divno kad svako malo ugledas pupove.
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2014 u 14:55
Curke, dovodite me u napast. smile93
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2014 u 11:12
Nina, kod tebe se uvijek moze vidjeti nesto prekrasno i posebno!
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2014 u 01:29
Moje se raspojasale, ne znam koja je ljepša, mislim da me najviše privlače ova plavojka koju zovem Plava pjena, i Sassy Sister, koja zaista ima toliko cvjetova i toliko su bogati da je to za nevjerovati:
PLAVA PJENA:
 photo Plavapjena1_zps1a0f8bf6.jpg

photo Plavapjena2_zpsd2502cc8.jpg
SASSY SISTER:
 photo SassySister1_zpscd483866.jpg

photo SassySister2_zps0cb5415e.jpg

photo SassySister_zpsc989c080.jpg

ROB'S BOOGY WOOGY:
 photo RobsBoogyWoogy1_zps8ed30325.jpg
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2014 u 19:43
Jasna, prelijepo! Vidi se da znas s njima, sve je kako treba. Niti ima dugi vrat tj. zapusten korijen, niti ostecene listove. Pravi skolski primjerak!
Dobro nam dosla, radujem se da se ljubiceljupci mnoze!
Na vrh
Jasna 15 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jasna 15 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2014 u 19:27
evo jedna od  http://s1311.photobucket.com/user/jasna155/media/3163d452-c4fa-4344-ad41-fbcb08620ee2_zpsad3b42c1.jpg. - mojih ljubičica
Na vrh
gostovic View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 77
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gostovic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2014 u 11:05
hvala na savjetima, ne smijem baš nešto stavljati na kancelarijske prozore, ali sam ih maknula sa jakog svjetla, novi listići stalno izbijaju pa mislim da im je OK..
Tongue

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2014 u 19:37
Doro došla Jasna 15, ovdje imaš upute (klik)Kako staviti slike
Na vrh
Jasna 15 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jasna 15 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2014 u 19:10
Hvala na dobrodošlici,ja sam to nadobudno kao sad ću ja staviti slike- ha ha. Treba malo više truda da bi skužila al dobro,hoću ja to.
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2014 u 15:07
Jasna dobro nam dosla! Naravno da mozes staviti slike...
Na vrh
Jasna 15 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jasna 15 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2014 u 14:48
Lijepi pozdrav svima,nova sam ovdje.Imam nekoliko ljubičica upravo se spremaju za cvatnju ne znam dali mogu odmah i stavljati slike mislim pošto sam nova.
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2014 u 09:43
gostovic, negdje sam vidjela da u nedostatku zavjesa znaju nalijepiti komad papira na staklo, tamo gdje sunce udara u biljku. Nije baš estetski najbolje rješenje, ali služi svrsi. Wink
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2014 u 06:41
Gostovic,

Ako ti je to južni prozor, ipak ti to nekako zaštiti od sunca, malo sunca je super, ali čim je više od malo, već to pokazuju.
Potpuno otvoreni zapadni prozor isto nije preporučljiv, pogotovo kasnije kada ima više sunca.

Sjever i istok možeš držati bez ikakve zaštite, ali jug i zapad moraš nekako zaštititi od previše sunca.

OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2014 u 16:08
Originalno poslano od člana kacunak kacunak napisao:

Ja juce  u prodavnicu po kinder jaje i ostalo, kad mi uskoci u korpu jedna bijela slatkica
Imam ja bijelih 3 ali svima su drugaciji listovi i nije ista vrsta, a nekad davno mi je jedna bas takva propala pa sam je morala spasiti.
Ostala im ta jedna od 8. Marta, i tamo cami sama. Okruglo 20 kuna. Naravno, pliva u vodi. Posto jos  ok izgleda i nisu je imali vremena unistiti vodom, ja je samo dobro ocijedim i smjestim nekako na prozor.
MM makne juce zavjesu i kad je vidio kako vecina cvjeta, kaze "Boga mi, moram ti kupiti jos..." LOL
Samo ne znam kud ih vise staviti... Moram ga "uganjati" da mi stavi slike i da vam pokazem jer to on radi, ja nemam pojma na ovaj forum staviti slike, prekomplikovano je.

E, kacunak Hug, kao da sebe gledam LOL ... mislim, što se tiče kupovine. Dakle, bogatija si za jednu bijelu. Jedva čekam slikicu, ako ćeš staviti.
Na vrh
gostovic View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gostovic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2014 u 14:54
super, lijepi su i čvrsti i zalijem dva puta tjedno u tanjurić...joj, koliko ću ih nakupovati..
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2014 u 09:20
Gostovic, mladi listici znaju nekad prvobitno biti zuti ili skroz bijeli, to je normalno. Ne valja jedino ako je mekan ili djeluje uvelo i klonuto. Ako su cvrsci, dobro je. Nemoj da cupkas i sacekaj jos da izbaci koji, pa ces vidjeti. Nemoj previse zalivati, to ih zna smeksati i ugusiti pa pocne trunuti.
Ovo lagano proljetno sunce ne bi trebalo do maja da im smeta. Moze samo da im prija.
Na vrh
gostovic View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gostovic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2014 u 09:13
drage cure, molim pomoć..naslijedila sam jednu malu ljubicu koju su skroz zapostavili i od zaljevanja je skoro povenula. Spasila sam jedan listić, počela zaljevati u tanjurić, vrlo brzo je potjerala četiri nova listića, lijepo rastu, ali boja tih listića nije tamnozelena nego su žutkasti.
Ljubica je iza stakla, ali mi u kancelariji nemamo klasične zavjese pa pretpostavljam da joj ipak smeta sunce ili? 

Lp 
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2014 u 09:09
Ja juce  u prodavnicu po kinder jaje i ostalo, kad mi uskoci u korpu jedna bijela slatkica
Imam ja bijelih 3 ali svima su drugaciji listovi i nije ista vrsta, a nekad davno mi je jedna bas takva propala pa sam je morala spasiti.
Ostala im ta jedna od 8. Marta, i tamo cami sama. Okruglo 20 kuna. Naravno, pliva u vodi. Posto jos  ok izgleda i nisu je imali vremena unistiti vodom, ja je samo dobro ocijedim i smjestim nekako na prozor.
MM makne juce zavjesu i kad je vidio kako vecina cvjeta, kaze "Boga mi, moram ti kupiti jos..." LOL
Samo ne znam kud ih vise staviti... Moram ga "uganjati" da mi stavi slike i da vam pokazem jer to on radi, ja nemam pojma na ovaj forum staviti slike, prekomplikovano je.
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2014 u 16:52
Bugice, nikada nije kasno... barem njih imaš uvijek za kupiti a ako želiš početi baš iz početka, uvijek možeš dobiti listić ili još bolje "posuditi" ga, rekle bi stare bake - bolje će rasti! LOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 82>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.