Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 363364365366367 407> |
Korisnik | |
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja sam veceras po neznam koji put startala novi pokusaj :
namocila sa 3 sjemena i sutra cu ih staviti u zemlju ! ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Hmm, Pinus kad ovako napišeš ima definitivno smisla to što si rekao ![]() Međutim, kad sam ja u Mbm-u, s punim kolicima biljkica, u euforiji, onda više ništa nema smisla ![]() ![]() Iako, ima taj zeogreen puno više elemenata od samog kalcita i zeolita... Ima i fosfora i raznoraznih drugih elemenata i spojeva nabrojano na poleđini ![]() Dio poruke je izbrisan. Tu obavijest možeš staviti u temu potraga za cvijećem |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Ja još nisam počela gnojiti svoje adeniume, osim što ih zalijevam razblaženim bioenzimom. Razlog je to što sam ih samo nekoliko puta iznijela na sunce (nisam bila doma kad je sjalo). Ipak, svi su se počeli debljati i listati, čak i oni koji su toliko "omršavili" zimus da sam se bojala kako će uginuti.
![]() ![]() Dvadeset sjemenki kultivara "Water Splash" naručila sam jesenas i 1. 11. 2013. posijala ih pet. Jedna nije niknula, a ostale sam držala pod neonskim svjetlom. Evo ih sada. ![]() ![]() Preostalih petnaest sjemenki posijala sam prije tjedan dana, dakle, nakon više od pet mjeseci stajanja kod mene doma (i upitno je koliko još kod prodavača). Niknulo ih je jedanaest. Dakle, opet dokaz da im klijavost ipak nije tako kratkotrajna. ![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Andina, krasni su
![]() |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Andina, adeniumi su ti za čistu peticu!
![]() Sviđa mi se što čujem da ih zalijevaš bioenzimom. Dvoumila sam da li da svoje malce zalijem njime.
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Hvala, curke! Marsha, imam i jednog smotanog!
![]() Glikice, prekrasan je, ali kako to misliš "u vazi"? Zar je odbacio pup?
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Andina, imaš smotanog
![]() ![]() moj je danas krasan primjerak i onaj moj raspukli uzduž je sad prek pol metra, malo mršav al ga neću dirat na kraju ispada da svi čudni su najbolje potjerali ![]() |
|
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
15.03. - posijala sam sjeme adeniuma. 15.04. - evo rezultata ![]() ![]() ![]() Do sada ih još nisam gnojila, odlučila sam s ovima ići "by the book" tako da čekam konstantno sunčano vrijeme i onda ću lagano krenuti s prihranom...Iznosim ih na sunčanje, kada je baš toplo i kad se potrefi da sam onda doma ![]() Treći par listića lagano ide van i mogu reći da sam s ovom turom sijanja dosta zadovoljna ![]() |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Predivni su! Moji stoje na mjestu, upola su manji i tanji od tvojih. Ne kužim što im ne odgovara.
|
|
![]() |
|
Bugicaza5 hvala ti ![]() Što se tvojih sijanaca tiče ne mora biti da im nešto ne odgovara, jednostavno je drugačije sjeme, genetika biljke,... Vjerojatno su nam različiti uvjeti u stanu, vjerojatno su moji par sati više na suncu proveli,... Svašta može biti... Pričekaj, krenut će i tvoji ![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
rezultati su ti krasni.samo strpljivo s njima i rezultat neće izostati.
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
meni je prvi procvjetao ove godine
![]() |
|
|
|
![]() |
|
ovaj prikračeni izbacuje 20-tak grančica.ako sve opstane bit će čak i previše
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ajama, prekrasan je cvijet
![]() A ovaj što se razgranao... wow koliko novih malih grančica ![]() |
|
![]() |
|
vidim krenuli su cvjetići. Pomoć neznalici, gnojim sa NPK 15 15 15. Kako ih natjerati na cvjetanje?
|
|
![]() |
|
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Mislim da samo s čestim gnojenjem i s puno sunca adeniumi mogu brzo procvjetati.
Moji su vec jako dugo vani i preko noci i preko dana, djelomično zbog toga jer sam skoro pa siguran da bi zaboravio sljedeće jutro staviti opet na sunce. Sunca nemaju baš previše, od jutra do 13 otprilike, gnojim ih s NPK 20 20 20 + mikroelementi skoro pri svakom zaljevanju. Jedan je niknuo bez listova i tako se drži i dalje, izgleda malo glupo ![]() ![]() Druga dva su ovakva ( slika samo jednog ) ![]() Slikani su odmah zatim zaljevanja, zaljevam ih dosta rijetko. |
|
![]() |
|
tomyxyz ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 13 |
dobro jutro
![]() jel sada pravo vrijeme za uzimanje reznica? |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
počekaj bar još mjesec dana, još uvijek je
prehladno za punu vegetaciju
|
|
![]() |
|
tomyxyz ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 13 |
meni izgleda da je vegetacija krenula, izbijaju mi pupovi, pa sam mislio da je bolje sad dok je jos na pocetku, proljece i to?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 363364365366367 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |