Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Falenopsis - Phalaenopsis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Falenopsis - Phalaenopsis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 58>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Status: Offline
Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2014 u 23:52
Niti na jednoj mojoj orhideji nisam do sada imala keiki, a samo jedna ima mlade izdanke. Ovo je ta jedina, dolje desno je izdanak od prošle godine koji sada ima cvijetnu stapku (na drugoj slici desno - kraća i od ostalih manja stapka). Ovih dana sam primjetila da uz tu mladu raste još jedna "sestrica". 
Ovo im je mama
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2014 u 23:24
Mandevila, imaš lijepu i veliku zbirku orhideja! 

Nisa draga, samo ti nama pokaži svoje ljubimice - i nema veze koliko imaju cvijetova jer svaki pojedini cvijet koji uzgojiš svojom rukom je pravo blago!
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2014 u 23:17
Originalno poslano od člana antonija antonija napisao:

jednu moju orhide3ju koju sam zimus dobila na poklon sam po cimicifuginom uputstvu presadila. nisam čak imala ni prozirnu posudu, malo veću nego je presadila u običnu crnu. kad je precvijetala skratila cvijetne stapke i odnijela sa mjesta gdje mi inače stoje. zalijevala sdam je kad i one što mi još cvijetaju. danas je gledam i ugledam ovo

liči mi na cvijetnu stapku ali ima list. hoće li to biti keiki.

Imam jednu orhideju koja je isto tako potjerala cvjetnu granu na kojoj je jedan mali listić. Sve mi se čini da će tako i ostati. Evo kako izgleda
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2014 u 21:24

Prekrasne su  Clap!
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2014 u 16:02
Dali im još znaš broj????
Eksotika je kul
Na vrh
mandevila View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 341
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mandevila Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2014 u 14:30
evo malo mojih dejicaorhideje
orhideja
orhideja
orhideja
orhideja
orhideja
orhideja
ORHIDEJA
Na vrh
Nisa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017

Bodovi: 3089
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2014 u 18:07

Potpisujem!

Cimine su nenadmašne, sram me moje staviti na temu kad vidim ovu ljepotu.
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2014 u 18:00
Anastazija, potpisujem tvoj post
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2014 u 17:50

Neznam kako vama drugima, ali meni je ovo farbanje biljaka prestrašno!
Ja bi to zakonom zabranila!
Zašto se čovjek mora u sve miješati kad je priroda sve lijepo sama sredila ?
Ježim se od užasa u dućanu kad vidim plave orhideje, žute ili plave echeverie Perl von Nurnberg, šljokastu crnogoricu .....
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Rokolina View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 146
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Rokolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2014 u 23:25
Evo gdje su je piknuli i uštrcali boju Confused

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2014 u 18:25
jednu moju orhide3ju koju sam zimus dobila na poklon sam po cimicifuginom uputstvu presadila. nisam čak imala ni prozirnu posudu, malo veću nego je presadila u običnu crnu. kad je precvijetala skratila cvijetne stapke i odnijela sa mjesta gdje mi inače stoje. zalijevala sdam je kad i one što mi još cvijetaju. danas je gledam i ugledam ovo

liči mi na cvijetnu stapku ali ima list. hoće li to biti keiki.
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Rokolina View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Rokolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2014 u 17:35
Uf ..ne mogu editirati post .. a tako mi glupo pisat odmah ispod mog posta, uglavnom, našla na netu da se može zalijevati, tj u vodu staviti boja za hranu.

ako tu boju stavim u vodu kad ju budem uronila u vodu neću je uništit s time?
Na vrh
Rokolina View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Rokolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2014 u 16:59
nije loše bitno da je njoj lijepo kod mene ... sad ću malo proguglat svejedno di se može kupit ili kakva je to boja za zalijevanje
Na vrh
majcka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje majcka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2014 u 15:18
Originalno poslano od člana Rokolina Rokolina napisao:

Evo i mene sa orhidejom... dobila za rođendan plavu .. pošto moji znaju da volim tu boju ..naročito na cvijeću. Al me zanima kako zadržati tu plavu boju, cvjetovi koji su bili otvoreni prilikom kupnje su lijepo plavi, al pupoljci su već svjetliji. Inače, gledajući vaše slike ..zarazile ste me ... sutra idem u shopping ... al ne plave nego .. vidjet ću šta se bude nudilo Tongue

Orhideju bi trebala zaljevati istom onom plavom bojom, kojom su je prije kupnje zaljevali "uzgajivači". Inače če ti biti bijela...ali i to nije tako loše, jelda????
Eksotika je kul
Na vrh
dea78 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dea78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2014 u 14:47
Cimicifuga orhideje su preeedivne.ja sam imala 4 godine i onda su se samo osusile, zasto neznam.namjeravam ove godine uzeti 2 koje sam vidjela u bauhausu.jedna je plava kao i od Rokoline jel sam se odmah zaljubila u nju al je ipakbila malo preskupa 180 kn, al sad mi zao sto je nisam kupila, valjda ce je biti jos.
Pozdrav iz Zagreba!
Na vrh
Rokolina View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Rokolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2014 u 14:33
Evo i mene sa orhidejom... dobila za rođendan plavu .. pošto moji znaju da volim tu boju ..naročito na cvijeću. Al me zanima kako zadržati tu plavu boju, cvjetovi koji su bili otvoreni prilikom kupnje su lijepo plavi, al pupoljci su već svjetliji. Inače, gledajući vaše slike ..zarazile ste me ... sutra idem u shopping ... al ne plave nego .. vidjet ću šta se bude nudilo Tongue

Na vrh
goran44 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 128
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goran44 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2014 u 13:50
Joj, moja žena da vidi ovo sve bi mi moje orhideje pobacala....
Na vrh
Mihi View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 115
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2014 u 19:53
ajem,ajme ajme...gledam i ne vjerujem!! Presavršene su ti deje..slinim nad tvojim slikama..zavidim jako jako :D
očito im jako paše prostor kad te ovak divno nagrađuju :) moje sve skupa nemjau cvjetova ko tvoja jedna :D svaka čast skidam kapu!!
Na vrh
marija1602 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 21
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marija1602 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2014 u 22:04
cimicifuga, pa što im radiš kad su takve? RAJ ZA OČI
Na vrh
marija1602 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 21
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marija1602 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2014 u 21:49
aaaaaa prekrasno, kad vidim kakve su raspametim se zašto moje nisu takve!? ovima izgleda sve paše kad su preljepe
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.