Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 94> |
Korisnik | |
Lu Lei ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: Križevci Status: Offline Bodovi: 256 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
enrikova nona, bugica..divne su
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Gabii ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2014 Lokacija: B i H Status: Offline Bodovi: 17 |
Smrcko,ja imam nekoliko ageratuma u blizini pelargonija,i čini mi se da su oni prvi napadnuti...pa s njih prelaze dalje.Nažalost,ipak nisam našla ni to ulje,niti Vertimec,samo neki univerzalni akaricid,nadam se da će djelovati na CP.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Sad tek skužim da spominjete crvenog pauka. Na jednom bivšem balkonu sam imala podstanare crvenog pauka, i svaku godinu invaziju na sve što je osjetljivo na njih.
Međutim pelargonije nkada nije napadao. A sve druge biljke je za koji dan znao utamaniti ako od početka sezone ne pošpricam, mislim neki bokser ili sl otrov da je bilo. A da pokušate Prima ekološkim uljem uljane repice. I mislim da je jeftinije i isplativije od kemijskih trova. Ima se koncentrat za kupiti. Protiv svih insekata je. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Gabii ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2014 Lokacija: B i H Status: Offline Bodovi: 17 |
Hvala,Pinus.Probati ću sa Vertimecom,nadam se da će biti efikasno. Nemam baš velikog izbora,Vertimec i neki univerzalni akaricidi,ili neka velika pakiranja,za voćnjake i sl.,a to mi se ne isplati...
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Kad već spominješ ta ulja čim se može špricati sada od kukaca, ne mislim na pelargonije nego stabla.. Bakrenim uljem ne, a smije li bjelo ulje?
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Iskustvo sa Vertimec 018 EC nemam ali koliko
čitam on bi trebao biti učinkoviti protiv CP.
Imao sam napad CP na patuljastim smrekama.
Smreke sam preko sezone nekoliko puta špricao sa Acetillic 50 a preko zime sa otopinom
mineralnog ulja. Pokazalo se efikasno. Štetu od CP na smrekama više ne primjećujem. |
|
![]() |
|
Sorry,vjerojatno sam trebala ići na drugu temu?
![]() |
|
![]() |
|
Danas sam skužila crvenog pauka na pelargonijama
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Lu Lei ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: Križevci Status: Offline Bodovi: 256 |
Pinus,predivne su.....
|
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Pinus koliko pamtim vaše postove,Pelargonije su vam uvijek prekrasne!!
![]() |
|
Josipovac,Osijek
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
8. 5. 2014 pelargonium zonale, u teglama su godinu dana stare
pelargonije, posađene po tri u jednoj
tegli. Dosta cvijeća koje sam sadio po tri kom. u jednu teglu je na kraju ispalo ljepše . Pogotovo "conalke" su meni ljepše ovako guste kompaktne
nego kada su posađene po jedna u teglu. Sadio sam tako po
tri kom zajedno i fuksije , čak i adeniume i sve je ispalo OK.
|
|
![]() |
|
Hvala, zaista jesu - volim sve vrste pelargonija, a ove starinske nikada nisam imala.
![]() |
|
![]() |
|
Bugica, predivne su...
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
meni je to moj cvjećar predložio..pa sam mislila probat :-) ali za lisnu masu je dobra i urea
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Čula jesam, probala nisam.
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Jedna teta cvjećarica mi je rekla da je za pelargonije dobro zaljevati ih vodom u kojoj je otopljeno malo germe/kvasca.Kaže cvjetovi budu veliki i listovi zdravi,zeleni.Jel netko to čuo ili probao?
|
|
Josipovac,Osijek
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |