Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Božićni kaktus - Zygocactus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Božićni kaktus - Zygocactus

Odgovori Odgovori Stranica  <12345 41>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Ivona View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 192
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2015 u 07:24
Gledam ova tri kaktusa i sad si razmišljam da viđala sam ih ali nisam nikad znala da ih ima više vrsta uvijek sam mislila da su svi isti :(
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2015 u 21:45
smile227
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2015 u 21:02

18. 10. 2015, . . . u novoj tegli 

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2015 u 08:11
@rajski vrtovi, lijepo si to prezentirala. Approve Na osnovu tih slika pretpostavljam da je moj Božićni kaktus. No situaciju na trgu malo zakomplicira i 1001 vrsta kaktusa koji su nastali hibridizacijom  osnovnih vrsta. LOL

Na vrh
rajski vrtovi View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1789
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rajski vrtovi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2015 u 08:44
Dobro si Pinus utvrdio da tu postoji i netko treći - "thanksgiving" kaktus LOL

- slike su preuzete sa neta
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2015 u 07:25

17. 3. 2015,  božićni ili  uskrsni ?  ili nešto između ? LOL

Na vrh
NinettA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1030
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje NinettA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2015 u 21:45

Rajski i kod mene je isto tako... Glađi do sada nije cvjetao.... i znam da je božićni i to crveni jer sam mu mamu vidjela  pred Božić kada je bila u punom cvatu.. a ovaj uslikani isto ima šiljatie listiće...
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rajski vrtovi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2015 u 07:27
moon, smile78
Ninetta, smile78

Istina je draga NinettA da je ova biljka malo "problematična" za raspoznavanje. Isčitavši ove stranice prihvatila sam "teoriju" da božićni na vršnim, lisnim člancima ima "rogove", a uskršnji nema, on je ravnog i zaobljenog ruba. E sad, da li je to stvarno tako, ne znam. Ovaj na posljednjoj fotografiji ima rogove, a isto tako imam jednog koji nema, ali nikada mi nije cvjetao pa tako ni ne znam kakav cvijet ima da bih uočila eventualne razlike.

"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
Na vrh
NinettA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1030
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje NinettA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2015 u 12:39
Ha.... Rajski.... i ja sam svoj jedini cvijetak sliknula jučer... danas je već poluklonut... a da li je Božićni (prije mislim da je Uskršnji)... Znalci će prepoznati...

Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2015 u 11:46
divni su vam smile55
rajski vrtovi - koja fotka, prekrasno Hug
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rajski vrtovi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2015 u 10:19
Iako je božićno vrijeme daleko iza nas, on je odlučio procvjetati baš sada ! Smile

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2014 u 19:54
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rajski vrtovi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2014 u 17:21
I meni je neodoljiv, pravi ljepotan !
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2014 u 11:12
Nisam mogla odoliti...evo jos koja slikica

Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2014 u 16:56
Pinus...drzim ga u blagavaonici...u blizini staklene stijene. Vjerojatno da je duze bio vani nebi tako brzo procvjetao.
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2014 u 00:24
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

25. 10. 14 /  schlumbergera  :  crassula   1 : 0  za božićni kaktus Tongue
smile227
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2014 u 22:58
Lijepi je, pravi kapitalac, @bugic gdje ga držiš preko zime ? dobi li što direktnog svijetla ?

Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2014 u 19:33
moooj malkice uranio...
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Studeni 2014 u 21:07

Za ovu schlumbergerau je kriva moja žena. Obećao sam, sam sebi da više ništa neću kupovati a ona mi reče: pogledaj ovu schlumbergeru, takvu boju nemaš i ....nisam imao izbora ... Smile

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2014 u 20:58
Originalno poslano od člana rajski vrtovi rajski vrtovi napisao:

Pinus, mislim da je tvoj rezultat u korist božićnog jer si još uvijek pod dojmom "mirisa" crassulice.smile96 . . . .
@rajski vrtovi, sve je moguće. A znaš i prednost domaćeg terena nešto znači. Igra na domaćem terenu pa je možda zato preuzeo vodstvo. LOL
Originalno poslano od člana rajski vrtovi rajski vrtovi napisao:

. . . . btw jesu li schlumbergera truncata i zygocactus truncata sinonimi ?
OVDJE piše da je 1953 Zygocactus truncatus postao Schlumbergera truncata. Zašto, kako, zbog čega,  pojma nemam.  Taksonomija kaktusa je komplicirana, tko će to sve pamtiti ?

@Lovro, hvala na pohvali. Smile

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12345 41>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.