Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kod Josipe u vrtu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kod Josipe u vrtu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3536373839 92>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2921
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2014 u 10:45
Originalno poslano od člana @kaktus @kaktus napisao:

Draga Josipa kod tebe ce u proljece biti prekrasno i jedva cekam proljece da uzivamo u tvom vrtu
i ja sam ko na iglama nemogu docekati toplije vrijeme...
divno je biti nekome nesto....
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2014 u 16:05
Originalno poslano od člana enrikova nona enrikova nona napisao:

nije ni krumpirko ni zimska trešnja nego solanum jasminoides, mislim da sam ti ga ja poslala, nagodinu će ti biti ovakav

Hvala Enrikovoj noni što me je ispravila , eto kad misliš da znaš ispadne da ipak neznaš. No da bi solanum jasminoides bio BAŠ takav, moram se ja na proljeće dati na posao i iskopati jednu bananu .

Josipa razumijem tvoje nestrpljenje... ja sam se na CIF uključila u 11. mjesecu, tijekom zime i ranog proljeća stizalo sjemenje sa svih strana i jako su me prsti svrbili, nisam mogla dočekati toplije dane da mogu saditi, sijati
Ivanić-Grad
Dok ne pokušate, ne znate što ne možete učiniti. Henry James
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2014 u 17:35
Originalno poslano od člana kat.rea kat.rea napisao:

Originalno poslano od člana enrikova nona enrikova nona napisao:

nije ni krumpirko ni zimska trešnja nego solanum jasminoides, mislim da sam ti ga ja poslala, nagodinu će ti biti ovakav

Hvala Enrikovoj noni što me je ispravila , eto kad misliš da znaš ispadne da ipak neznaš. No da bi solanum jasminoides bio BAŠ takav, moram se ja na proljeće dati na posao i iskopati jednu bananu .

Josipa razumijem tvoje nestrpljenje... ja sam se na CIF uključila u 11. mjesecu, tijekom zime i ranog proljeća stizalo sjemenje sa svih strana i jako su me prsti svrbili, nisam mogla dočekati toplije dane da mogu saditi, sijati
onda znas kako sam nestrpljiva..nemogu docekati da se dize moj vrt...sva sreca pa sam u kuci sa cvijecem sukulntima i kaktusima opskrbljena pa se s tim zabavim...proucavam kako sta sijati i pisem pomalo...svaki dan sam sa svojim cvjecem...danas cijeli dan sadila...evo koja slicica....smile79
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2014 u 19:49
hvala dragoj lantani na predivnom paketu...

posadjeno privremeno...do proljeca....

i prekrasni pokloni za bozic

Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2014 u 09:04
Josipo, samo da ti mahnem... vremena nemam za detaljniji boravak na cifu...  Raduje me vidjeti da kod tebe uvijek ima nešto novo...smile113
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2014 u 19:11
hvala sto me se sjetis kad god stignes....smile67
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2014 u 19:41
Prošetala i pregledala zaostatke,vrijednice naša.Mislim da će ti na proljeće okućnica zablistati.Sukulenti ti lijepo napreduju.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2014 u 13:30
Josipa, ovo je slika iz moga vrta, ovako sam ja sa flašama pokrivala zapelcane ruže. Prednost ovako okrenute flaše, u odnosu na naopako okrenutu, je što u proljeće, kada zatopli, možeš preko dana odšarafiti čep da se biljka pomalo privikava, a i flaša se prosuši pa biljka neće pljesniviti pod flašom.http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2769http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2769&PN=110&title=nae-dvorite
Ivanić-Grad
Dok ne pokušate, ne znate što ne možete učiniti. Henry James
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2014 u 13:33
Potpisujem kat.reu, i ja sam tako imala pod flašama male ružmarine i lavande dok se nisu dobro ukorijenile. Smile
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2014 u 07:38
hvala na savjetu mile moje....nisamto znala a ni bavila se time iako me savjetola kolegica sa svako malo podignem bocu po danu da neplisnjavi,sto svako malo i uradim...skoro sve su se reznice primile bez ikakvih hormona...

a ljepo je vidjeti kod mene i da brinete...hvala ,hvala,

Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2014 u 22:15
Eto i mene malo u tvom vrtu. Tako si se udubila u radove da nisi ni primijetila da sam prošla pored tebe
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2014 u 22:40
Bravo Josipa! Uvijek nađeš posla u vrtu.
Sutra je novi dan.
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2014 u 07:01
ana nemoj mi se suljati....znamda si tu negdje uvijek.....smile67
luci mila kad ga zelim formirati na nesto da licci,nemora biti neznam kakav raj al je moj i vas i najdraze mi je sto smo skupa svi u mom i vasim vrtovima...sad imamo zadatak privuci sjenice ili nesto tako..poceli smo ih hraniti ba bi trebalo hranilicu i kucice nekakve napraviti..samo da uspijemo.....
smile57
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2014 u 08:30
Super! smile133 I mi hranimo ptičice. 

Svake zime kad bude hladno i zaledi se priroda, stavljam s djecom hranilice koje sami napravimo... tipa u plastičnoj boci od mlijeka ili jamničke - za razne sjemenke, u vrećicama u kojima se kupi limun - u loj umješane sjemenkice, to se stvrdne i bude odlično za njih, friško ili suho voće nanižemo na špagu i objesimo... tako ima za sve vrste ptičica, koja što voli... obavezno sve stavimo ili pod natkriveno ili složimo tako da ima krović da ne pokisne i mora visiti dovoljno visoko da ptičice ne mogu dohvatiti mačke. 
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Prosinac 2014 u 06:39
to mi i jeste problem nemam gdje dovoljno visoko a da macke nemogu doci...pa smo odlucili na cosak zida neki natkrov da kucica nekisne samo i mace nebi trebale biti aktivne...sad sam stavila samo hranilice na dva mjesta...a kucica jos nije pocela  al i ona ce ovih dana zima je i treba pod hitno...Wink
Na vrh
arčik View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1121
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje arčik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Prosinac 2014 u 07:27
Samo da ti poželim , vidim da si ranoranilac kao i ja... ...
za mene i tebe...žurim...pozz
"Budi hrabra, a ostalo će doći samo."
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Prosinac 2014 u 08:12
Hranilice mogu i pod strehu, mojim ptičicama to ne smeta. Npr. stavim im na balkon, objesim na nosače za lozu i uvijek dođu i grickaju. Dođu mi čak i na klupčicu kuhinjskog prozora izvana, isto je natkriven krovom i uopće im ne smeta što me vide kako radim i prolazim po kuhinji. Valjda su navikle već na mene. Big smile 

Mi kućicu nemamo ali baš si mi dala dobru ideju Thumbs Up ... možda je i napravimo. Kakva i od kojeg materijala će biti tvoja? Imaš nekoga da je napravi ili ćeš sama? 
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Prosinac 2014 u 08:42
Originalno poslano od člana bugicaza5 bugicaza5 napisao:

Hranilice mogu i pod strehu, mojim ptičicama to ne smeta. Npr. stavim im na balkon, objesim na nosače za lozu i uvijek dođu i grickaju. Dođu mi čak i na klupčicu kuhinjskog prozora izvana, isto je natkriven krovom i uopće im ne smeta što me vide kako radim i prolazim po kuhinji. Valjda su navikle već na mene. Big smile 

Mi kućicu nemamo ali baš si mi dala dobru ideju Thumbs Up ... možda je i napravimo. Kakva i od kojeg materijala će biti tvoja? Imaš nekoga da je napravi ili ćeš sama? 
imam laminata koji je dosta otporan na vremenske uvjete nako poput crnog mramora je samo skrojit ce mi susjed...a dalje cu ja sama...mtrebalo bi napraviti dno koje se moze izvaditi i ocistiti kucica nakon nekog vrenmena ne dok leze na jajima samo....nesmetamo im dok se hrane al dok leze na jajima jako se treba paziti da ih se ne uznemirava..zato sam se odlucila  za zid supe gdje cu ih moci promatrati al ne ometati....nez dali cu uspjeti vidjet cemo al moram pokusati to mi je sad zabava...vidim vec monogi dolaze na hranu ponestaje je al nisam bas puno pratila koje pticice...smile75
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Prosinac 2014 u 08:44
Originalno poslano od člana arčik arčik napisao:

Samo da ti poželim , vidim da si ranoranilac kao i ja... ...
za mene i tebe...žurim...pozz
samo pozuri...ja imama vremena na pretek...a sjecam se zurbi i trcanja jurenja autom na posao itd...kamo srece da jos mogu....uzivaj u mom vrtu naleti kad stignes zakociti...hehehesmile76
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Prosinac 2014 u 13:25
To je super. Zid će im odgovarati i bit će zaklonjene od nevremena. Ja nemam pojma od čega čemo napraviti kućicu, ali budemo se snašli... Veseli me jer se tome vesele moji maleni... a i veliki vole živinice, pa rado sudjeluju. Smile Iako, nekad pomislim, baš kao danas ujutro, da mi ponestaje snage... totalno sam umorna od moje boljke, skroz slaba. Vlaga u zraku i loše vrijeme ubija me. Wacko
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3536373839 92>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.