Šmrckov dnevnik radova |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 85> |
Korisnik | |
arčik ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Rujan 2014 Lokacija: Brzi Brod Status: Offline Bodovi: 1121 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala ti...
![]() |
|
"Budi hrabra, a ostalo će doći samo."
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
|
|
![]() |
|
arčik ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Rujan 2014 Lokacija: Brzi Brod Status: Offline Bodovi: 1121 |
smrcko...
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() Iskoristite korove u baštihttp://www.zdravasrbija.com/lat/Zemlja/Povrtarstvo/924-Iskoristite-korove-u.php |
|
|
|
![]() |
|
smrcko
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
@kaktus ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
Ovo je odlična ideja i lako izvediva...
|
|
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Drago mi je da vam je od koristi.
![]() I ja bi nešto slično, samo mi nedostaje materijal ![]() Zimska zaštita biljki, samo ne znam koliko bi bila korisna u mom snjegom zatrpanom vrtu. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Ekstra,odlicna ideja.....jako dobro izgleda,uredno,skladno
![]() |
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Smrcko, ideja super!
![]() |
|
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
O ova staza je predivna...to se valja potruditi i isplati se...
![]() |
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
catalpa ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2014 Lokacija: zagorje Status: Offline Bodovi: 1763 |
Vidjeh pročitah i potpisujem, upravo to nastojim i sadim kako bi rekli starinske biljke na možda malo drugačiji način...svašta poželim i naravno imam primjera neuspjeha, treba se prilagoditi prirodi i vremenu te bogatom izboru trajnica za određeno podneblje.
![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Šmrcko, ovaj citat je fantastičan,svi bi ga trebali pročitati, te kao i ja držati ga se "ko pijan plota". Srećom vrt sam nasljeđivala od puno generacija prije mene a učila (vrtlarila rame uz rame) od "velikog vrtlara" mog tate. Baš zato imam jako, jako malo "grešaka" u vrtu. Normalno da bi voljela da imam u vrtu i kamelije i rododendrone i puno toga što nije za moje podneblje ali to je nemoguće i to je mučenje i za biljke i za vrtlara. Treba ko što kaže Bea, bazirati se na biljke iz podneblja u kojem živiš, prilagoditi se klimi i uživati u takvom vrtu inače je rezultat kao kod Šmrcko "umorna od neuspjeha"
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Da da Smrcko u pravu si, zemlja mi je glinasta. Već 4-5 godina malčiram, posipam kvarcnim pijeskom, dodajem kompost( koliko imam) pa nešto kupovne, ali to još nije dovoljno. Sa zemljom ne ide ništa na brzinu. Kad se grumen osuši, tvrd je ko kamen, a mokra se ljepi. Navečer ću proučiti linkove koje si navela pa da vidim što mogu učiniti. Hvala ti
![]() |
|
![]() |
|
Ovo mi je jedna od najpametnijih stvari koje pročitah u zadnje vrijeme i to će mi biti vodilja. "Reći ćete da vaša baka nije imala laboratorij za određivnje kemijskog sastava tla a vrt joj je bio kao iz snova. Točno. Samo što je vaša baka s tim vrtom živjela. Tu se rodila, u njemu se igrala kao dijete i s njim dočekala starost. Učila je od svog djeda i majke, učila je metodama pokušaja i pogrešaka, i ruku na srce, nije uzgajala rododendrone u Međimurju" http://www.vrtnicentariva.hr/Savjet.aspx?Savjet=2 I Baka Bea je to govorila, govorili mi susjedi. Treba se pokoriti prirodi i izvuć iz nje najbolje uz što manje gubitaka. Malo sam prekasno to shvatila i umorna od neuspjeha, ali cijeli se život uči. Uzgajjte ono što najbolje uspjeva u vašem kraju. |
|
|
|
![]() |
|
S obzirom da je to mala gredica, i ako je toliko loša zemlja ja bi uradila sljedeće.
1. Uzdignuta gredica. Napunila bi uzdignutu gredicu kvalitetnom zemkjom,te malčirala da se dobije kvalitetno tlo. 2. Ako ne uzdignuta gredica onda možeš izvaditi koliko je moguće u dubinu tvoje zemlje (30-40cm). Zamijenit je ili pomješati sa pjeskom i humusom (kompostom) u što većoj količini. Tako smješanu i obrđenu zemlju bi vratila natrag. I opet malčirala ako je potrebno. |
|
|
|
![]() |
|
U vezi glistinjaka humusa imaš tu. Može se ubacivati oko biljaka i kod sadnje.
http://www.humus-trbuscic.com/cisti_humus.php http://www.promoizlog.net/index.php?id=13&tx_ttnews%5Btt_news%5D=1046&cHash=0d66ebe322a0034313faeadd00fc2efe |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |