Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Glicinija - Wisteria
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Glicinija - Wisteria

Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 20>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Status: Offline
Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2015 u 20:48

Goran, čini mi se da je tu, prema zapadu ipak hladnije. Ti si iz Karlovca, ja iz Zagorja, naše klime su sličnije. Vidjela sam to po nekim pokazateljima iz drugih postova naših cvjetoljubaca. Kod mene glicinija isto, još uvijek ne pokazuje neke "naznake života", a dosta je stara.
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Glog View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 55
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glog Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2015 u 14:43
Steta!
Najbitnije su ti one tanke bocne grancice na slikama.
Njih trebas skracivati na par pupova kako bi se dalje racvale i stvarale nove i tako povecavale svake godine cvjetnu povrsinu.
Vise srece do godine i iznenadi nas slikama punim cvijeta wisterie!
Na vrh
goran44 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 128
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goran44 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2015 u 14:17

Kod mene još ništa! Al siguran sam da ovakvih "pupoljaka" nema!

Na vrh
Glog View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glog Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2015 u 12:56
</a>
Na vrh
Glog View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glog Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2015 u 21:38
U kuci mora biti.
Povremeno orosavas sa odstajalom vodom u vidu sitnih kapljica, maglice kako bi u toj boci sa reznicom bila visoka vlaznost zraka a zemlja umjereno vlazna.
Na vrh
goran44 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goran44 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2015 u 19:49
OK, hvala!
Je li da bocu ostavim vani ili da bude unutar kuće na zatvorenom, na toplom?
Na vrh
Glog View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glog Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2015 u 16:53
E da zaboravio sam napisat najbitnije.
Idealna debljina reznica za oziljavanje je 6-8 mm.
Na vrh
Glog View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glog Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2015 u 16:51
Mogu se oziliti i to jako lagano.
Mozda je malo prekasno ali svakako probaj.
Boca od 2 lit. pvc vlazan pijesak ili lagana zemlja..
Reznica mora biti odrezana sa petom.
Umocis u hormon petu a moze i bez hormona.
Jedan pup lisni treba biti samo iznad zemlje.
Grlic boce odrezes i nakon navedenog postupka vratis kako bi bilo vise vlage.
Odrzavas umjerenu vlagu.
U visokom postotku se ukorjenjuje.
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2921
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2015 u 13:20
koliko se ja razumijem u zakorjenjivanje...mnogi uzimaju hormon rasta no ja ne...samo ih piknem do dva pupa u zemlju a treci izvan zemlje...pokrijem daimaju vlagu i zracim svaki dan ili svaki drugi...znaci jedan pup vegetativni vani i dva u zemlji...no gliciniju nisaam nikad pa nisam sigurna da ide na isti nacin ali misljenja sam da neces puno podrijesiti...ako imas hormon rasta pogotovo...sretno.smile61..i da koliko sam sama naucila o glicinii cini mi se da si dobar posao odradiosmile55....poz sretno nam svima sa njom....smile57
divno je biti nekome nesto....
Na vrh
goran44 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goran44 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2015 u 09:54
Pozdrav svima!
Pošto mi neki ne odgovaraju na PM, a doista ne znam orezati gliciniju ipak sam pokušao nešto napraviti po tom pitanju.
Hvala na savjetima da je trebam odmotati od željezne ograde jer bi moglo biti cirkusa, to sam i učinio, raspetljao sam grane, a one deblje grane koje su se ispreplele sam razdvojio i pričvrstio plastičnim vezicama za ogradu.
Ne prepoznajem vegetativne od cvjetnih pupoljaka iako sam u nedjelju u Opatiji vidio glicinije i pretpostavio sam koje bi mogle biti cvjetne. Nadam se da ih i ja imam, čini mi se na dijelu od terase do balkona.
Odrezao sam i dvije deblje grane tako da se dobije i nekakav prostor između ostalih grana, a nadam se da je ovo ekstremno skraćivanje bilo dobro i da će biti pogodno za cvat koji očekujem evo već petu godinu...

i za kraj pitanje, jel se može i na koji način iskoristiti ove grane i grančice za sadnju tj. kako da ih ožilim ako je uopće moguće...

Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2015 u 22:24
Originalno poslano od člana Cimicifuga Cimicifuga napisao:

Originalno poslano od člana gute Fee gute Fee napisao:

A ja ju uopce ne orezujem , dapace , veselim se svakoj i najmanjoj grancici ,
jedva cekam da se malo "obogati"...
Ako hoćeš da glicinija bogato cvati, onda ju moraš svake godine orezati jer ako ostaviš sve grane koje izrastu u toku godine, napravit ćeš to da će glicinija "podivljati", otići će joj sva snaga u zelenjavu i  neće stvarati cvjetne pupove. 

Znači, sada napravi proljetno orezivanje - po uzoru kako je Glog svoju orezao, a ljeti joj izdanke skrati na jedno pola metra dužine.

Cimi moja draga , daleko sam , ove godine vrijedi parola :
sto mora biti - biti ce !

smilie_winke_004.gif
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2015 u 20:04
Originalno poslano od člana Golden Leo Golden Leo napisao:

Glog divno stabalce! Moram i ja pokušati nešto tako :) 

Josipa je li se primila? 
leo predivna je....prava carica u dvoristu....obozavam ju...samo gledam kad ce poceti pupati...a i terasa za nju ce se praviti....obozavam ju...hvala do neba...smile79

Na vrh
Golden Leo View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 143
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Golden Leo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2015 u 16:55
Glog divno stabalce! Moram i ja pokušati nešto tako :) 

Josipa je li se primila? 
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2015 u 17:07
Originalno poslano od člana gute Fee gute Fee napisao:

jedva cekam da se malo "obogati"...
Ako hoćeš da glicinija bogato cvati, onda ju moraš svake godine orezati jer ako ostaviš sve grane koje izrastu u toku godine, napravit ćeš to da će glicinija "podivljati", otići će joj sva snaga u zelenjavu i  neće stvarati cvjetne pupove. 

Znači, sada napravi proljetno orezivanje - po uzoru kako je Glog svoju orezao, a ljeti joj izdanke skrati na jedno pola metra dužine.
Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2015 u 15:50
gute predivna je...nadam se da ce i moja krenuti kao da joj vidi pupove pomalo....Wink
evo nabrzinu sam ju uslikala da vidite...nadam se da mi bude cvjetala...i da cu nauciti sa njom..

Na vrh
Glog View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glog Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2015 u 09:33
Prekrasna!
Ovo je jedan od rijetkih primjera slabobujne Wisterie.
Imas veliku srecu jer bit ce uvijek puna cvjetova ako ne "poludi".
No, ovakav start puno olaksava, a sve ostalo se rezidbom lako rijesi.
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2015 u 23:35
jedva cekam da se malo "obogati" ! Na dar sam ju dobila od Anabistrice .

(slikica od prosle godine)

Na vrh
JosipaNu View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JosipaNu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2015 u 22:15
Originalno poslano od člana Cimicifuga Cimicifuga napisao:

Ja tijekom godine svojoj gliciniji orezujem grane na otprilike pola metra duljine, a u proljeće orežem oštro isto na 2 - 3 pupa tako da pazim da ostavim sve cvjetne pupove.
cimi molim te objavi nam sliku cvjetnih pupova kad dodje vrijeme...ja bas nista o njoj neznam a ove godine sam joj dala mjesto u vrtu i velika oko met ipol debela oko 5 cm poput dva prsta...puno ces mi pomoci a i svima drugima...hvala unaprijed i tebi i svima koji dijele svoje slike i primjere orezivanja...puno mi pomazu...smile57
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2015 u 00:28
Ja tijekom godine svojoj gliciniji orezujem grane na otprilike pola metra duljine, a u proljeće orežem oštro isto na 2 - 3 pupa tako da pazim da ostavim sve cvjetne pupove.
Na vrh
Glog View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glog Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2015 u 23:06
Hvala!
Primjetio sam da joj pase ostra rezidba.
Naravno treba razlikovati cvjetne pupove od vegetativnih pa prema tome rezati.
I ljetna rezidba je bitna ali tek nakon sto odrvene ili tocnije postanu poludrvenasti jednogodisnji izboji.
Prije toga se ne bi smjelo rezati.
Uvijek se ostavljaju grancice duze za nova 2,3 pupa.
Na taj nacin se svake godine povecava broj cvijetova za oko 50 %.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 20>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.