Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 94> |
Korisnik | |
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Agrofoliju imam i ja uredno spremljenu u ormaru...
![]() Jedna ispravka na moj gornji post: radi se o tamjanu, a ne o timijanu (majčinoj dušici) - oprostite, mala zabuna.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Lu Lei ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: Križevci Status: Offline Bodovi: 256 |
ja sam kupila onu prozirnu foliju kao paučinu ( ne znam kako drugačije opisati ) :-)
i to budem stavila preko noći...
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Ne štitim osim što su pod krovom. Prošlih godina sam znala staviti novine preko njih. Moja ovogodišnja kombinacija biti će surfinije u dvije boje, verbene i timijan.
![]() |
|
![]() |
|
Lu Lei ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: Križevci Status: Offline Bodovi: 256 |
Šta planiraš saditi na balkonu? Mislim da je prošla godina bila opaka za pelargonije i idealna za razvoj bolesti..malo su mi crvene već dosadile, pa eto rekoh da promijenim....
a štitiš li ih nekako zbog još uvijek hladnijih noći?
|
|
![]() |
|
Ostatak moji od prošle godine su već na balkonu, doduše ne na ogradi nego u zaklonu i lijepo rastu. Nisam ih ovaj put pomlađivala kao dosad te ću ih imati svega par komada... balkon ide u male promjene i saditi ću cvjetnu ekipu sasvim kontra pelargonijama... Podržavam u potpunosti tvoj izbor ovogodišnjih pelargonija jer su mi se upravo jednostruke roze pokazale najbolje i to godinama. Crvene od prošle sezone su toliko podbacile da su bile za neprepoznati.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
admine....te super red- budu dugačke ili su nešto kraće?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Hvala, dobro je znati. Ništa bez zaštite i mislim da ove sezone neću razmišljati da li ih prskati ili ne.
Bilo mi ih je tako žalosno za gledati onako bijedne i očerupane da sam skoro sve viseće bacila. Nisam mogla pronaći ni grančice za zakorjenjivanje - obično to radim ujesen. U svakoj drugoj prilici, spremam ih na tavan netom prije mraza, gotovo u punom cvatu... sad nisam imala skoro ništa za spremiti, od njih otprilike sedamdesetak, tek šest grmolikih, dvije engleske i pet visećih i tu je pitanje kako će izgledati u proljeće - hoće li se bolest opet pojaviti.
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
ovo je specifična sezona i sumnjam da će se opet tako brzo ponoviti. QQuadris je jako sredstvo i dobro je, možeš dodati i nešto na bazi bakra preventivno radi zaštite; champion ili dithan... (možda se ne piše baš tako)
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
a klasika jednostavne crvena, bijela i roza i nova vrsta: super red. još bi trebala biti jače crvena od obične. te decora - jednostavan sa bijelom stabljikom. crvena i roza. duple nekih 10 boja. te nešto između duplih i jednostavnih... 3 ili4 boje... te idu u pilot projekata i nekih 15-20grmolikih - zonalki
|
|
![]() |
|
Quadris sam koristila točno po uputama. Prošlo ljeto sam ga koristila prvi put na pelargonijama. Vjerojatno sam trebala ranije prskati, no dok sam se ja dvoumila da prskam ili ne, dotad je bolest uzela maha. Loše proljeće, loše ljeto, previše kiše... nadam se boljoj novoj sezoni.
![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
admine kakve ti imaš ove godine za prodaju
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
ako si se pridržavala pravilia i mjera onda quadris nije problem. I ja ga koristim i nikad nisam vidio nikakvu fitotoksičnost na biljkama
|
|
![]() |
|
Prskala sam ih galicom i quadrisom, gnojila dvaput tjedno, ma sve kao i dosada... balkon mi je skroz nenatkriven i pogodila ih je par puta tuča - koja je padala, ne bi vjerovali, u pola sedam ujutro tako da je nisam očekivala i nisam ih stigla spremiti...pa par puta bjesomučni vjetar koji mi je čak i digao neke žardinjere iz košara u kojima su visile na ogradi i bacio ih sa prvog kata zajedno sa zemljom i pelargonijama.
![]() Nadam se novoj boljoj sezoni, jer jako volim pelargonije i u stvari uživam u njihovom uzgoju, već dugo nisam kupila niti komad - sve sam sama uspješno pelcala i stalno imala nove... do ove godine.
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
nisu bili reprezentativni ali nisu propali i uništili se.... jako loša godina je za sve bilo
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
ja sam moje gnojila i štitila,ali nisu svejedno bili reprezentativni kao prijašnjih godina.jednostavno takva godina.ove godine ćemo ih ošišati i dodati nešto novih pa će nekako biti
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Previše kiše, vode, vlage u zraku i naravno dobitna kombinacija za bolesti.
Vjerovatno je botritis, i možda truljenje korijena ... ako nije vršita nikakva zaštita i slabija gnojidba ode sve u klinac.
|
|
![]() |
|
Da, da, tema je pomalo zamrla... još ne znam koja će kombinacija ove godine prevladati... prošle sezone su mi se uništile gotovo sve pelargonije osim starinskih rastu u grmove i engleskih. Nisam niti pelcala jer je ono malo što mi je ostalo bilo u užasnom stanju... tako da ovu sezonu počinjem jako skromno, za razliku od prošle kada sam ih imala gotovo sedamdeset, raznih boja, neke viseće, neke starinske, neke poluviseće i engleske tamnobrodo šatirane.
![]() Ne pamtim godinu kada su bile u ovakvom stanju kao prošle, uvijek su mi uspjevale bez pola muke i bile prave ljepotice.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |