Laburnum-zlatna kiša,zanovijet,negnjil |
Odgovori | Stranica <1 234 |
Korisnik | |
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fatka .tvoj- moj laburnum je fino narastao ali još nije cvjetao. Šta misliš koliko mu još treba.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Fatka, kada sljedeće proljeće ugledaš malu biljčicu laburnuma,misli na mene. Pozdrav i.. |
|
mirna
Već proklijao Pridružen: 07 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 231 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To je otprilike odgovor kakav sam očekivala. Hvala.
|
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Josipa, ne bih znala kada ce cvjetati.
Belina, evo imam ja sadnicu, ali kako da ti doturim. |
|
Drug Mile
Nedavno posijan Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 58 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidio sam par samoniklih biljčica, očito mladih, možda metar visine, vrlo slični zanovijeti. Zapravo bih se kladio da je zanovijet, da ne znam da ona cvate u proljeće, a ovo je sada procvalo (10-11 mj.) Zna netko koja je to biljka? Slikati ću ako uspijem, meni je baš lijepo i neobično što sad cvate.
|
|
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam prije par godina kupila laburnum na sajmu cvijeća. Lijepo se primio, narastao do jeseni oko metar, a onda ga je zeko skratio. Nisam niti mislila da bi mu to pasalo. Ali, drvce se nije dalo pa je potjeralo iz ostatka dva izboja jednake debljine. Ostavila sam obadva i samo ih ispreplela. Lani mi je prvi puta cvao, imao je tri cvijeta, ali nisam slikala. Ovog ću ga proljeća slikati ako će ponovo cvasti.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ispred prijašnjeg stana posadila sam grm zlatne kiše i izrastao je u ogroman široki grm visok jedno tri metra. Sve je bilo za pet, divno je cvao, ali su problem postale uši i neka bolest koju su donijele. Unatoč špricanju u nekoliko navrata, grane su mu postale ružno kvrgave, po kori je bila nekakva crna boja... Kada nisam uspjela "ozdraviti" grm od silnih ušiju i tih kvrga na granama, morala sam ga posjeći. Nisam htjela riskirati da mi se ostali grmovi, stabla i cvijeće zaraze sa time. Zato svatko tko ima zlatnu kišu neka reagira odmah "na prvu loptu" čim se pojave uši. Njih treba odmah uništavati jer su prijenosnici raznih virusnih oboljenja biljaka. |
|
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Cimi na upozorenju, morat ću je kontrolirati. Kad se to dogodilo? Mislim u koje godišnje doba.
|
|
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Počelo je u proljeće, kroz godinu sam ga par puta pošpricala, onda je prezimio i iduće godine je počelo isto, s time da su sve grančice bile pune nekih kvrgica. Tada sam ga posjekla. |
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Cimi, nadam se da će moja "kišica" ostati živa i zdrava. Bilo bi mi žal uništiti je jer sam je jedva pronašla.
|
|
|
|
Cimicifuga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja ponovo imam zlatnu kišu, sada kod vikendice i do sada ju nisu uši napadale. Nadam se da će tako i ostati. |
|
anabistrica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Držim fige.
|
|
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Rembrant
Pustio korijenje Najljepši vrt - jesen 2013 Pridružen: 22 Svibanj 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 450 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam citao da je od Zute kise sve otrovno i plod i list,da sadrzi neke valjda alkaloide nisam siguran sta.Moju jedino napadaju vasi kada ima mlado lisce u prolece posle kisa,sada je sve u redu zato sto je suvo prolece,i preko leta je ruzna zato sto joj jako sunce sprzi listove,bar kod nas. Ali zato je u prolece nenadmasna po pitanju lepote. Evo moje,cekao sam 6-7 godina da bude ovoliko rascvetala
|
|
tikvić
Trajnica Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Preljepa je!!! Znači da ću i ja čekati 6-7 godina da uživam u ovakvoj ljepoti!!!
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Rembrant
Pustio korijenje Najljepši vrt - jesen 2013 Pridružen: 22 Svibanj 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 450 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimicifuga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svoju zlatnu kišu dva puta presađivala. Sva sreća da je malo porasla pa ju više ne mogu seliti.
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja sam moju dva puta presadila i sad je takva da nije za pokazat, bitno da je živa, zaljevam ju i nadam se da će biti nagodinu kao tvoja .
|
|
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 234 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |