Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Shashin dnevnik radova
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Shashin dnevnik radova

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 39>
Korisnik
Poruka
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2008 u 10:04
vidiš ti si to bolje osmislila  LOL
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2008 u 10:22

Vrednice mala...

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2008 u 11:37
evo tjedni raport:
Čupam-sadim-kosim-zaljevam.
Jučer naveče se počelo spremati na kišu pa nisam zaljevala.Nadam se da kod SilveK nije bilo jačeg nevremena jer kod mene je bio samo strašno jak vjetar,uz kišu,naravno. Za posljedicu imam presavinutih suncokretića,nekih tegli pobacanih,sve u svemu ništa strašno.Srećom samo su polegnuti bili,nisu se polomili.Jednu gladiolu mi polomilo,sad je u vazi.Sad sam ja njih povezala(suncokrete)jer vele da bi moglo potrajati ovakvo vrijeme.
I to je to.....do sljedećeg raporta....smile79
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2008 u 14:05
sad su dobro osigurani, kiša može još zalijevati umjesto tebe smile92
....ja u iščekivanju kiše, već dva dana, pa ništa (za sada)....
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2008 u 14:41
kod mene skoro sve isto,sem kise...
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2008 u 16:30
A ja baš mislila, kad sam čula vijesti, što je gore s vama. Kod tebe znači nije bilo tako strašno.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2008 u 20:48
Shasha, kod nas još gore, čak i malo tuče veličine oraha jutros...i meni slomilo nekoliko gladiola koje su završile u vazi.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2008 u 08:38
Jučer sam se nadala da će kišica okupati moje sobno cvijeće(padala je kad sam ustala)i sa tom namjerom sam sat vremena iznosila biljkice van.Nije ih kiša uspjela zaliti jer je više rosilo nego padalo,no barem ih je osvježila i lišće oprala.
I tako,vani oblačno,polako kiša pada a ja zaljevam cvijećeWacko
Paradajzeki kaj mi je Pomme poslala su počeli boju dobivatismile213
U vikendici sam morala jednog uzeti za probu iako je još napola zelen bio.
Sad se i moji doma rumene...ok ne rumene nego crneLOL
Neki dan(prekjučer) mi kolegica dala cleome,bijele i neke ljubičaste,pa sam ih sadila.Jesu malo poveče već no kako je bilo oblačno i prohladno,super se drže.
Sad odoh porezati ruže koje su ocvale i onda bježim u vikendicu nekaj raditi......smile79
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2008 u 11:07
bas bi volela kad procvetaju te bele i ljubicaste cleome da vidim kako izgledaju. Moje su vise sarene,od njezno roze do lila boje.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2008 u 21:48
Gioiaa,takve i ja imam,ko i ti,zato sam ove "žicala" ,nisam ih baš često sretala.Pokupit ću sjeme Wink
Danas sam samo odmarala.
Kad mi je več bilo teško toliko ležati i sjediti išla sam sakupiti malo biljkica za čaj.Neven,metvicu(Iris hvala još jednom),onu domaću,dravsku,nisam još pokupila no budem.Lavanda se lijepo posušila pa sam  je očistila i pokupila cvijet.Svi me pitaju kaj ću sa tim,nemojte i vi jer ne znam.Možda,ako mi se bude dalo,ću raditi mirisne jastučiće.
I tako,latice nevena se suše,metvica se suši a ja ljenčarim.Toliko sam lijena danas da nisam ni uslikala salvete(a obečala sam svečano) da stavim na razmjenusmile42
I to je sve......smile79
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2008 u 22:52
Stvarno je teško prisiliti se odmarati se cijeli dan LOL
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2008 u 23:30
Probaj jednom i buš vidjela da i nije lakoLOLLOLLOL
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2008 u 15:11
hA,ha,ha,ha ja sanjam o tome da jednog dana dođem kući i zavalim se na kauč bez obaveza...
A kada taj dan dođe onda će već biti kasno i ja ću biti stara i živčana da bih ležala...

Da se ne daj Bože ne bi Shasha uvrijedila ja sam starija od tebe čini mi se par mjeseci....Wink
Na vrh
Branka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Branka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2008 u 22:11
ja nemam taj običaj leći popodne ,meni to nije jasno , probla ja prije i nije išlo i ja više ne liježem. nešto čitam ili radim po kuči ili pogledam na telkači ako ima nešto , volim putopisne serije , dokumentarce , i tak  ali zato kad legnem . nema glava na jastuk i hrkanje smile49
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2008 u 17:41
HO- HO- HOsmile139
Radim ja,radim,ništ bitno no nađe se svaki dan nešto za "čerupanje"(tu mislim na korovBig%20smile)
svađam se sa ptičicama i jeda drugima krademo sjemenje pa ko prije tome više.Aj ok,večinu mi ostave no suncokrete nedaju.pojedu ih prije nego dozore sjemenke.
I takoooo,dok one nemilosrdno brste moje suncokretke je "očajna" to nemrem gledati pa odem spavatiLOL
Lavanda je u drugom cvatu pa pčelice uživaju.Sad se nebumo svađali kod "berbe" jer im drugi cvat ostavim.
Begonije mi napala pepelnicaConfused.Ne sve,samo dvije,no opet sam tužna.sad su te dvije u izolaciji.
Ove godine se strašno trudim porezati ocvale ruže čim prije pa one,u inat, sve više cvatu....to samo zato da ja imam kaj raditi po ovoj vrućini-hvala im na tomesmile211
I ne znam kaj još....vrt nemam doma al imam paradajze.Prekrasni su,a kako su rodni!!!!!!A kak su tek fini!!!! MM,pa čak i klinci okolo,dođu i jedu samo paradajz.Onako ko jabuku.
Tako,to je to,ukratko.Odo sad raditi nekajsmile79
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2008 u 22:14
Do sada si se već vjerojatno naradila i odmorila, pa samo ću reći da si i danas kao uvijek bila vrijedna.
Pepelnica hara i u mom vrtu, ućapala mi jednu ukrasnu tikvicu - baš sam ljuta.
RIJEKA

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2008 u 08:52
Triša,dobro da je samo jednu tikvu,da se nije raširila.Meni je samo na tim begonijama i naravno nevenu,no na njemu se godovo uvijek pojavi.
Sad se spremam,tj.čekam da rosa prođe pa da krenem u košnju trave.Nisam nekaj pretjerano radila ovih dana,ono svakodnevno-zaljevanje,sakupljanje sjemenja...no zato sam počela zimnicu raditi.
Jučer sam grah-salatu napravila i  probala nešto novo,pekmez od naranči i grejpa.Ajmeee,to je samo voda ispala(logično,koliko su sočni bili).Prokuhala ja to dobro,nisam smjela previše šećera staviti jer je samo po sebi jako slatko,dodala nešto svoga,malo mente za aromuBig%20smilei koricu limuna naranče i grejpa.Super,sad je kiselo,više nije slatkoLOL
Ok,nije previše kiselo,mora biti malo,kak da napravim slatko kad je tu i grejp i limun,koji su kiseli.
Sve u svemu fino je.Danas bi od dinje probala smutiti nešto.Nebudem ni tražila recept kad ionako nikada po receptu ne radim,moram nešto svog dodatiBig%20smile
I grah mi se valjda posušio pa bi ga očistiti i spremiti trebala.
To je to,sad odoh,plan sam skovala ,treba u realizaciju krenuti.
smile79

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2008 u 11:07

Imaš pravo i nevene napala ta glupa pepelnica, ali druge godine joj neću dozvoliti ni da prismrdi, odmah ću početi preventivu, pa da vidimo tko je tvrdoglaviji.

Bravo za zimnicu, ja baš nemam običaj raditi, ali zamrznem nešto svoje korabe, mrkve, peršina, celera, pa mi to bude za juhu, a kako mi nije dobro za jest, s tim onda hranim Trišu - njoj je super.

Probala sam jednom skuhati pekmez od naranče i to u onom aparatu za pravljenje kruha - ima neki recept i mogu ti reći da je bio odličan.

RIJEKA

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2008 u 20:06
shasha mmmm taj pekmez mora da je divan! vise volim da je kiselije nego da je preslatko.
Sto se tice pepelnice kod mene je i lepi decko,tj.cinija napadnuta,moram sutra nesto uraditi,a neven to dozivi svake godine.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2008 u 21:28
Hm, ja se predbilježujem za dagustaciju pekmeza, nisam još nikad takav pekmaz kušalaLOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 39>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.