Mali vrt rajskoga vrta |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 26> |
Korisnik | |
catalpa ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2014 Lokacija: zagorje Status: Offline Bodovi: 1763 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lijepo objašnjenje za angelu, posadila sam je prošlu jesen i sad razmišljam da ću joj staviti potporanj. Hvala ti
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
preredivna ruza tako sto nisam vidjela,,,,
![]() |
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
![]() |
|
rajski vrtovi ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Draga moja, ja Angelu obožavam jer toliko puno daje, a stvarno nije osjetljiva ni boležljiva.
Baš si me nasmijala ... ma naravno da to nije pravilo orezivanja nego sam ja s vremenom prilagodila način orezivanja recimo svom ukusu, odnosno što želim od te ruže. Prvih nekoliko godina sam ju orezivala kao i čajevke (3-5 grana) ali malo više (cca 40 cm). I onda bih kod cvjetanja dobila ovo (iskopala sam neku stariju fotkicu ![]() Bujno je cvjetala, ali visina cca 80-100 cm. Ja sam željela puno više od te ruže. Željela sam da bude viša, bujnija, "džunglastija". Ovo mi je sličilo više na bujniju floribundu nego na grmoliku ružu. Više nisam brojala grane koje ostavljam (1 najdeblju i one tanke uvijek uklonim do zemlje), ostavljala sam lijepe, zdrave jednogodišnje grane (naravno ne pregusto) i visinu cca 80 cm. I moja Angela mi je dala ono što sam željela. U visinu je išla skoro 160 cm, a bujnost takva da se od lista i cvijeta nije vidjela unutrašnjost grma. Jedino čega sam se pribojavala je hoće li zbog veće gustoće biti osjetljivija na pjegavost (zbog slabijeg prozračivanja grma). Ali nije, sve je bilo ok. E sad da se vratim na početak i tvoje pitanje je li pregusto ? Teoretski i po knjigama vjerojatno da je, ali sam se uvjerila da ona to može itekako dobro podnijeti.
![]() |
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Meni je Angela posebno lijepa ruža
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
rajski vrtovi ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
hvala ti draga bugicaza5, samo da nam proljeće što prije stigne. ![]() draga Miranda hvala ti na lijepim riječima. Naravno, pozdravljam te i ja i moje "osiguranje". ![]() Orezana grmolika Angela. Budući da ima velik godišnji porast, dosta ju orežem, ali ne nisko (volim kad je malo viša) sedum sieboldii se probudio ![]() pelceri pelargonija još će se načekati |
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
![]() |
|
Miranda ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 1263 |
Evo i mene
![]() Draga moja,biljke su ti za čistu desetku!!! A otkrila sam i da imaš čuvara balkona! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Stigla ja u pravo vrijeme, divnih li sukulenata.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510, ![]() ![]() ![]() kamenjarka1, ![]() aralija, ![]() ![]() draga vila2 ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
vila2 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Evo me napokon... da ti zahvalim na odgovoru u vezi ciklama, kao i na diivnoj slici... Ciklame kod tebe su mi toliko lijepe da sam si napokon nabavila koju... Dvije sam uzela polumrtve na sniženju, a jednu veliku bijelu sam kupila na placu i ta je zdrava i predivna, mislim da su ove u centrima sve neke bolesne... Poslušat ću tvoje savjete pa se nadam da će se oporaviti...
Novogodišnje slike su ti prekrasne, a i pod snjegom ti je vrt sigurno bio čaroban... Veselim se kakvom izvještaju od tebe ![]() ![]() |
|
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar...
|
|
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
![]() |
|
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Prekrasni sukulenti, u zajedničkom cvijetnjaku aloa zebrina ili ruffingiana(proguglaj pa po širini lista i bjelim točkicama odredi) i dvije haworthie u sredini H.auttenata v. caespinosa a drugu slabo vidim a prva nepoznanica ni ja nisam sigurna ali vidi pod aloa jacunda, moram pohvaliti i sve ostalo a naročito sniježnu idili
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
kamenjarka1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2015 Lokacija: Drinovci BiH Status: Offline Bodovi: 1656 |
prošetala po snijegu prekrasno ga je vidjeti icvjece naravno
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Esheverije
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ajme ... ma tko je to meni došao ! Jako si me razveselila draga moja i voljela bih kad bi mogla češće navratiti.
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
evo i mene u maloj setnjici...duuugo me nije bilo....predivne aloe moje ljubimice....
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
krasni sukulenti
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
krasne zimske slike vrta
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |