Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Afričke ljubičice - Saintpaulia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Afričke ljubičice - Saintpaulia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7475767778 82>
Korisnik
Poruka
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1086
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2016 u 11:50
https://www.youtube.com/watch?v=KE0_d_E6NMk#t=21.097097

ZIZZA, evo za tebe jedan link kako presaditi previse izraslu ljubicicu koja "leži". Nadam se da ce link uspjeti, nesto mi ne da da postavim Ermm
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2016 u 12:53
https://youtu.be/KE0_d_E6NMk
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
kiki2008 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kiki2008 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2016 u 18:25
Kaćunak, hvala (ponovo) na savjetima:)

Jučer sam presadila i usput razdvojila ljubičice onako kako si pojasnila.

Nažalost bila si upravu:( Korijen je kod dvije počeo truliti:( Ali sam skinula dosta listova, pa je 'vrat' bio duži. Odrezala sam sve do zdravog dijela korjena/vrata, pa se nadam da će se oporaviti.

Koliko vremena treba proći da bi se vidjelo da li su se primile.

Lijep pozdrav za moju BosančicuHeart

Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2016 u 22:11
Kiki, super si to obavila! Trulež se širi i kad bi dosla do vrha ne bi im bilo spasa, ovako ces bar pokusati. One vec za sedam dana na tom vratu puste male žilice /on treba biti prekriven zemljom/
ali ukorijenjena dobro bi trebala biti za nekih mjesec dana. Da se primila i da si posao obavila dobro, znaces po novim listicima koji budu rasli u sredini.

Nemoj biti nestrpljiva vec zaboravi na njih na mjesec, dva i samo povremeno malo polij.

Srećno Heart
Na vrh
Zizza View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 33
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zizza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2016 u 20:20
Kacunak, hvala ti puno, ali ja bih tebi pošto se tako kužiš u te naše drage biljčice prije akcije presađivanja poslala sliku (samo mi pliz još kaži kako da ju postavim) pa da ti vidiš je li to isti slučaj ko sa linka. zašto sam tako oprezna možda se pitaš možda i ne, ali svejdeno zašto sam tako oprezna? naime, to je ljubičica od moje pok.bake (koja mi je bila osobito draga i koja je tako naprasito otišla s ovog na drugi svijet :( ), a koju je ona poklonila mom mužu kad su se njih dvoje prvi put sreli. i sad, ja imam dakle, nešto što je ona uzgajala i što je bilo njeno, a živi je organizam :)  :) pa ko da imam nju svaki dan pored sebe :) .... sve u svemu hvala ti do neba na linku 
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2016 u 15:46
Zizza, sjecam se te price o tvojoj velikoj ljubicici Heart
Pisala si o tome jos 2013 na ovoj temi, i ostalo mi je u sjecanju. Sto nam se cesce ne javis?

Sto se tice slika, ista sam ti. Ja sam davno htjela otvoriti ovde svoju temu da vam pokazem svoju kolekciju ljubicica i svo ostalo cvijece, ali nikako da sjednem i naucim stavljati slike Unhappy

Znam ja i bez slike po tvom opisu sta je u pitanju, previse je izrasla i nagnuta izlazi iz saksije. Ako nesto ne preduzmes i ne skratis korijen, uginuce ti tako. Za pocetak, pobodi par listova u saksijicu i dobro zalij, pa zavezi skupa sa pitaricem i tacnicom u kesu za zamrzivac i stavi na svijetlo mjesto. Tako ne moras mjesec dana otvarati, jer nece gubiti vlagu a korijen ce puno brze razviti u toj vlazi. Posle mjesec dana skini sacekaj jos oko mjesec, i imaces puno mladih biljcica a osiguraces i sacuvanu uspomenu na baku.

Maticnu biljku sto prije vadi iz pitara i ukucaj na netu "African violet long neck", i izaci ce gomila video klipova na you tube-u kako da je presadis. Vjeruj mi, lako je. Kad joj poskidas lisce, malo noktom njezno skini suvu pokoricu s vrata, da moze pustati novi korijen tu. I nju zavezi kao listove, za sedam dana skini i pocece novi listici. Kad skidas lisce, ne zali, lakse ce se primiti ako ima manje lisca a korijen odrezan.

Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2016 u 16:01
https://www.youtube.com/watch?v=2ALfJSi17OY
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2016 u 16:03
Evo, ovo iznad samo "poplavi" i klikni na "open link" desnim klikom Hug

Ajd javi jel uspjelo. Ja mislim da tvoja ljubicica otprilike ovako izgleda. Samo pogledaj sta zena radi i uradi tako.
Na vrh
PetraPetra View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje PetraPetra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2016 u 20:11
Pozdrav. Nova sam ovdje Smile
Je li netko za razmjenu listića?
Na vrh
Zizza View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 33
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zizza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2016 u 20:59
Originalno poslano od člana kacunak kacunak napisao:

Zizza, sjecam se te price o tvojoj velikoj ljubicici Heart
Pisala si o tome jos 2013 na ovoj temi, i ostalo mi je u sjecanju. Sto nam se cesce ne javis?

Sto se tice slika, ista sam ti. Ja sam davno htjela otvoriti ovde svoju temu da vam pokazem svoju kolekciju ljubicica i svo ostalo cvijece, ali nikako da sjednem i naucim stavljati slike Unhappy

Znam ja i bez slike po tvom opisu sta je u pitanju, previse je izrasla i nagnuta izlazi iz saksije. Ako nesto ne preduzmes i ne skratis korijen, uginuce ti tako. Za pocetak, pobodi par listova u saksijicu i dobro zalij, pa zavezi skupa sa pitaricem i tacnicom u kesu za zamrzivac i stavi na svijetlo mjesto. Tako ne moras mjesec dana otvarati, jer nece gubiti vlagu a korijen ce puno brze razviti u toj vlazi. Posle mjesec dana skini sacekaj jos oko mjesec, i imaces puno mladih biljcica a osiguraces i sacuvanu uspomenu na baku.

Maticnu biljku sto prije vadi iz pitara i ukucaj na netu "African violet long neck", i izaci ce gomila video klipova na you tube-u kako da je presadis. Vjeruj mi, lako je. Kad joj poskidas lisce, malo noktom njezno skini suvu pokoricu s vrata, da moze pustati novi korijen tu. I nju zavezi kao listove, za sedam dana skini i pocece novi listici. Kad skidas lisce, ne zali, lakse ce se primiti ako ima manje lisca a korijen odrezan.

e drago mi je da se sjećaš.. nisam bila sigurna jesam to već tu pisala ili sam nekom u živo pričala ;) a niam imala snage tražit unazad :). joooj hvaaala ti za ovo objašnjenje i ohrabrivanje, to baš trebm, jer mi je dosta biljaka uginulo, tipa drecena :/ sve u svemu, ništa, prionit ću onda na posao sljedeći tjedan (jel ok ovo vrijeme sad za presađivanje?). e a jel mogu kako te listove sačuvat, da probam pelcat, kak se to radi ? :) jel to ovo što naprijed navodiš?
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8291
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2016 u 19:50
tko čeka, taj dočeka...prvi cvjetić ljubičice dust storm Heart... ima plavkasto-lilaste šarice po laticama...
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2016 u 16:11
Nego, gdje nam je desert rose? Voljela bih da vidi kako je napredovala dust stormica. Smile
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2016 u 19:51
bravo za tvoju prvu ljubicu
Na vrh
Aubrieta View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 13
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Aubrieta Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2016 u 14:18
bugicaza5 - ako smijemo znati - koliko ste dugo čekali da vam se pojavi cvijet ?
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2016 u 14:20
Miska, hvala. Embarrassed Evo i ja sam je dočekala. 

Aubrieta, poprilično, dobila sam je kao malenu prošle godine, a cvate sad. Smile
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2016 u 15:55
Bugi, divna je! Znam kakva je radost dugo cekati i docekati njihove cvjetove Heart Heart A kad jednom pocnu, ne prestaju mjesecima sa cvatom!

A kod mene sta je novo... Vidim rasut mi polen na pokojem cvjeticu, taknem prašnik i imam šta da vidim... Maaaaalecke Trips bubice u cvijetu! Shocked

I ja se pitam gdje je Desert Rose toliko dugo Unhappy
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2016 u 20:39
Kiki2008, kakvo je stanje s tvojim ljubicicama? Jesi li ih uspjela spasiti?
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2016 u 07:44
Kacunak, hvala, baš sam se razveselila. Na koji način rješavaš tripsiće? 
Na vrh
kacunak View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kacunak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2016 u 08:30
Uklonim sve cvijetne stabljike i pupoljke i ne dozvolim cvjetanje narednih par mjeseci UnhappyUnhappy
Jer Trips se hrani polenom, a neko vrijeme moze da prezivi na listu kad nema cvijeta. Ako ne dozvolis cvjetanje nekoliko mjeseci, ugiba od gladi a i reprodukcija se zaustavlja.

Sta da ti pricam, bas sam tuzna. Sve su mi u cvijetu i najljepse cvjetaju u ovo doba godine.
Na vrh
bugicaza5 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugicaza5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2016 u 08:47
E, onda je to pravi problem i baš mi je žao da su ta stvorenja spopala tvoje ljubice. Nisam detaljno proučavala... hvala na informaciji. Heart
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7475767778 82>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.