Čuvarkuća - Sempervivum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 96> |
Korisnik | |
barek ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 25 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
evo, predstavljam jedan poslovni dogovor.te čuvarkuće su sve plaćene i plaćena je i njihova poštarina, jedino što mi treba je adresa nekoga u njemačkoj tko bi ih htio primiti i tko bi ih htio o moj trošak poslati ovamo ili da netko od vaših ide za njemačku pa da ih ponese ako je siguran da ih može sakriti jer ne znam kakva je međudržavna granična politika.znači, ja pokrivam sve troškove, a osoba koja se za to pobrine samnom podijeli te čuvarkuće.dakle i ja i vi bi imali novih 18 vrsta.pozdrav
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dora ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 125 |
![]() Mijenjala bi ja njih, al buduci da imam 4 vrste, a ti 1700 nekako sumnjam da moje cetri ti nemas
![]() Pozdraf.
|
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 12 Lipanj 2007 Status: Offline Bodovi: 120 |
![]() Sempervivuma - imenskih kultivara ima oko 4.000 do 5.000 ... O onda i mnoštvo onih "no name", "lost label" ili kako ih več sve ne nazivaju ... Bezimni.
Problem je oko uvoza biljki - Triša možda ima od svih vas najlošije iskustvo ... Ako je paketić prevelik, zadrže ga na carini, pa malo pogledaju, nakon par tjedana, pa onda pošalju dalje ...
Europska unija nema regulitave koja bi sprečavala slanje sempervivuma u inostranstvo, no države, u koje se šalje, imaju svoje regulativu. Neka se neki pravnik - ako ga ima ovdje - malo razpita, pa nam napiše, šta trebamo raditi i kako.
Evo, ovoga sa kupila prije dve godine u Poreću
Mislila sam da ću i ovog ljeta na more o Poreč (pa ču od tamo poslat semperrvivume), no na žalost ništa od toga ---
|
|
![]() |
|
dora ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 125 |
Evo, ja imam samo ove 4 vrste:
![]() Ako nemas neku od njih - slobodno javi (iako deeebelo sumnjam da ih nemas!
![]() Sva 4 su kupljena upravo u Porecu (i ja tam ljetujem).
|
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 12 Lipanj 2007 Status: Offline Bodovi: 120 |
Gdje u Poreću si ih kupila? Na tržnici kod gospođe Branke? Ja njezine imam sve, barem se nadam, da je tako ...
Alchimist, 8/2008
Jeden dobro poznati ...
|
|
![]() |
|
Da, kupila sam ih na placu (ne gore u onom zatvorenom dijelu koji radi do podneva, nego dole kod parkinga gdje znaju raditi do poprilicno kasno). Ne znam kak se zena zove (nismo se dotakli toga |
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Neznam da li bih trebala mijenjati vaznu jer mi izgleda da im je tijesno
![]() ![]() Hvala Vam!
![]() ![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
vidiš da su sretni
![]() |
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Hvala Iris
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
možeš samo 2-3 koje su stisli jako
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Neka se guraju, njima to paše, a baš su ti prekrasni.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() A svi oni, koji bi željeli nabaviti sjeme Sempervivuma iz inostranstva, neka mi piše na renee(@)email.si.
|
|
![]() |
|
Ooo hvala, hvala
![]() Ocekujem paketic za cca 7 dana.
|
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Dakle, koja raskoš, a baš sam ti htjela reći da onaj jedini preživjeli koji si mi poslal ima mldog - baš me razveselio, a tvoja pošiljka još će me više.
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Vidiš. Triša, jedan je preživjeo odisejadu "ni 200 km za 3 nedelje ..." - brzina svetlosti ... :)
|
|
![]() |
|
Renee ovaj puta imam sreće, sve je stiglu u basprijekornom stanju
![]() Ne mogu vjerovati da je došlo tako brzo i uredno. Morat ćeš jednom doći u Rijeku da ti vratim plastike u kojima šalješ, baš mi dobro dođu za sjemenke.
Kad bi bar mogla ja tebi nešto poslati ili se na neki način odužiti, no mislim da to ide onim sistemom, ti meni, ja nekom drugom, on nekom trećem i tako svi sretni i zadovoljni.
Hvala, hvala, hvala, idem saditi.
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Upravo sam prije par minuta dosla iz poste.
Paket stigao!
Sve zivo i zdravo u paketicu!
A kolko semperviviuma... majko moja
![]() Ja mislila poslaces mi 1 - 2 mozda komada.
Puno hvala!
Prekrasni su!
Nadam se da ce se svi primiti i razmnoziti (bilo bi zgodno buduci da sam ih sve zasadila zajedno, za sada dok se ne prime).
Stvano mi je zao sto ja tebi nemam sto za poslati... al mogu platit piće u Porecu kad dodes na more!
![]() Edit: Vidim da je i Trisi stigao - bas mi je drago, kolko sam shvatila prosli paktic je propao.
|
|
![]() |
|
Moj prošli paketić je dora putovao tri tjedna ,pa je sve bilo pljesnjivo, a neki koji su putem rasli u škurom bili su bijeli, uglavnom od iste količine, kao što smo dobile danas preživio je samo jedan jedini.
A danas - sreća i ja sam sve posadila u istu posudicu, dok malo porastu i dok ih mogu sortirati, a onda ćemo vidjeti. |
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 96> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |