koje je ovo cvijece |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
bihbih ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 23 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 24 Svibanj 2008 u 23:12 |
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bihbih ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 23 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
molim vas da mi kazete nesto vise o ovoj biljcici?!unaprijed hvala.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ne znam kako se zove,no znam da je puzavac.Voli svjetlo mjesto,negdje uz prozor a da baš sunce ne tuče u njega(istočni ili sjeverni prozor).Ako ima dovoljno svjetla onda ovako lijepo,ko tvoj,izgleda,tj.listovi mu imaju žarke boje. Ja ga 1xtjedno zalijem,ne prihranjujem ga no mislim da mu nebi štetilo 1xmjesečno prihrana neka.(za sobne lisnate biljke)
Jako lijep i jednostavan za "održavanje"
|
|
![]() |
|
TILjO ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
Shasha, jesi sigurna da je to puzavac?
Meni to više izgleda kao Rhoeo discolor. Čak štoviše, 100% sam siguran. ![]() |
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Mislim da je Rhoeo spathacea, a ti svakako jos proveri. Ovu biljku zovu jos i 'Mojsije u kolevci' ili 'Dama u camcu'. Ja imam onu sa zeleno-bordo listovima.
poz. |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
TILjO ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Rhoeo discolor potječe iz Meksika. Listovi su lijepo iscrtani, a odozdo grimizne boje. Boja samih cvijetova je ljubičasta i bijela. Uspijeva bez problema u grijanim prostorijama kao i u hladnijim. Razmnožava se mladim izbojima koje matična biljka izbacuje u svom podnožju, a koje možemo odvojiti i posebno zasaditi u pjeskovitu zemlju gdje će potjerati korijenje. Kada narastu, presađuju se u normalnu zemlju za cvijeće sa dodatkom treseta. Biljci je potrebno dosta vode, pa korijenova bala treba uvijek biti vlažna. Zalijevati je najbolje mlakom vodom, a jednom tjedno gnojiti otopinom gnojiva za sobne lisne biljke.
|
|
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Cita se sa latinskog - Reo.
Predivna biljka.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Tiljo,kako sam i rekla,ja o toj biljci znam samo toliko koliko sam sama naučila od kad je imam.Znači,malo znam.Jel puzavica ili ne,kaj ja znam,meni puže
![]() |
|
![]() |
|
TILjO ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Shasha, daj ga slikaj da ga vidim...
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Zar to nije zebrina?
|
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Manci, kako to
mislis ‘zebrina’? Da li mislis na neku posebnu biljku pod tim nazivom? Pitam zato sto je 'zebrina' u ‘svetu biljaka’ cest naziv za varijetet. Postoji
Tradescantia zebrina, Calathea, Aechmea zebrina… |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Bihbihova biljka je sigurno Rhoeo.
Shasha ti sigurno imaš ili Tradescantiu ili Zebrinu koje su puzajuće biljke. Rhoeo se jako razlikuje od tih biljaka, ali zbog kuta snimanja kako je to učinila Bihbih, dolazi do zbunjivanja.
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Tradescantia spathacea 'Vittata' (Syn. Rhoeo spathacea variegata; R. spathacea 'Vittata') – tall growing form with variegated foliage. Very striking. ... Sliku i dio teksta sam izvukla iz internetske stranice. Prugastu tradeskanciju popularno nazivamo zebrina. Iz teksta se vidi da je rodu Tradescantia sinonim Rhoeo....... ??????? |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |