Primošten |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 6> |
Korisnik | |
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 24 Kolovoz 2009 u 10:30 |
Nisam mogla, a da vam ne pokažem sličice gradića koji je prije par godina zbog zadnjeg mjesta osvojenog u bodovanju turističkih destinacija na Jadranu iz "dišpeta" odbio kamion sadnica kao utješnu nagradu. Nakon toga - Primošten je osvojio zlatnu medalju i prestižnu nagradu Zlatni cvijet Europe 2007., za hortikulturno i urbano uređenje mjesta (Wikipedija).
Svako ljeto uživam, a slikala sam da dio mojih užitaka podijelim s vama:
Ovo je nešto što vas čeka na ulazu, a žao mi je što nisam ovjekovječila plakat: Ana, volim te - za to je kriv Primošten !
![]() Dan počinje kupanjem u svitanje:
![]() More Dalmacije ...
![]() Fontana na rotoru:
![]() Lavanda i kostriš u hladu žižule
![]() Lavanda, santolina i gazanije (bez cvijeta, prejako je sunce ...)
![]() Silazak sa magistrale:
![]() Ulica oleandera:
![]() Lavanda, lavanda, lavanda ...
![]() Na kraju parka spomenik težačkom trudu - primjer maslinika "izkrčen u kamenim stjenama". Nadam se da će druge godine uz to niknuti mali vinograd.
![]() Ne znam kako se zovu ovi grmovi, ali ovdje su toliko lijepo oblikovani da svaki puta zastanem i dodirnem tu čvrstu, kompaktnu kuglu.
![]() A ovo je park kraj kojega uvijek u šetnji zaostanem iza društva. Jednostavno i lijepo:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mnoštvo agapantusa. Nadam se da ću jednom biti tamo u doba njihove cvatnje.
![]() Ova će površina zasjati u punoj ljepoti kad se maknu štandovi i slijedeće godine na njihovom mjestu bude šetnica.
![]() Izlaz iz Primoštena:
![]() I sad primjeri gdje je svaki slobodan prostor ozeljenen:
![]() ![]() ![]() Je, točno je: težaci i njihov magarac, ali u našem kraju hodala je žena ...
![]() Dature, oduševile su me jer samoniklo rastu i obilno cvatu u kamenu, bez vode i pažnje
![]() Zreli šipak (nar) malo veći od zrna grožđa:
![]() Lantane:
![]() Plumbago
![]() Kapare
![]() i grozd primoštenskog babića
![]() Još jedno kupanje u sumrak,
![]() i klapska pjesma, serenada za laku noć
![]() Vraćam se opet jer:
... Ja sam dite s bilog žala |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jako lijepo uređeno mjesto
Od crvene lantane pobrala si sjemenke ili grančicu? |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Primošten je predivan
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Jesam, OTOK, jednu jedinu, ali to je lantana koju sam kupila MKM i kad bude dolazila na zimu donjet će grančice - mislit ću na tebe!
|
|
|
|
![]() |
|
Ja sam, iris, mislila sa nisam objektivna, ali: Primošten i grad Biograd - izborili su nagrade u konkurenciji 26.000 europskih gradova i sela, od kojih je u uži izbor ušlo njih 5500. Žiri za dodjelu nagrade istaknuo je kako su te nagrade (srebro i zlato) veliko priznanje Hrvatskoj na ulaganju napora u poboljšanju ne samo turističke ponude te hortikulturnog i urbanog uređenja nego i nove dimenzije kulture življenja. "Zlatni cvijet Europe" (Entente florale Europe) međunarodno je natjecanje koje se održava od 1977. godine ...
|
|
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ajme,koja ljepota!!Ja sam prije par godina bila tamo i nije ni upola toliko lijepo uređeno bilo.Iskreno,sjećam se samo kafića"popay"
![]() |
|
![]() |
|
Shasha, čuvala sam ti mjesto.
Samo da znaš: preostali dio slika je slikan u "popayu"
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
E da znaš čekala sam slikice ovog divnog grada i znala sam da ćeš nam to "donijeti" s godišnjeg. Predivno draga.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Hoya baš sam uživala....prekrasno mještasce...
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Kako lijepo , fantazija
![]() Imam želju da posjetim jednog dana pored Plitvica i Primošten ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Triša, proljeće, smrcko
![]() |
|
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Hoya, onaj grm ošišan u kuglu - možda je teucrium fruticans, ne vidim dobro, ali tako ga i kod nas šišaju.
Ja uzela grančicu i primila mi se je i baš lijepo raste |
|
![]() |
|
Hvala, OTOK, na nazivu biljčice. Ove su svježe ošišane, ništa nije stršilo |
|
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
predivne slikice, bila sam tamo pred puno, puno godina, no sad je prekrasan
![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Lora, ima jedan razlog zbog kojeg zadnjih godina idem malo sjetnija tamo. Ali u hladu borova, predivnim prizorima, čistom moru uživam i dalje. Ono što je njihov gradonačelnik i turistička zajednica napravila za svaku je pohvalu. Moji korjeni su iz Južnog Primoštena - 7 km od mora, a slike toga kraja pokazat ću vam dogodine.
|
|
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Bas "zeleno" mesto, uz to na obali mora ! Cini mi se ne preveliko, ne prebukirano, vise tiho i prijatno, bas za pravi odmor. Lep gradic, uzivala sam u tvom prikazu. |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Hvala, mimar, sva su moja ljeta vezana uz to mjestašce. Ima tu ljetnih gužvi, ali i to ima svojih čari.
Nakon puno godina sretati drage ljude, sjećati se dječjih nepodopština, prvih simpatija, sa MM prisjećati se lijepih trenutaka ... Uh, nešto me tugaljivo ide, neću dalje ...
|
|
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Hoya trenutno šećem po tvojim terenima. Prvo tvoj vrt a sad tvoj Primošten. Baš lijepi gradić. Vjerujem da je gušt tamo ljetovati!
![]() |
|
![]() |
|
Je, bako, meni je. Ali ne znam da li sam dovoljno objektivna.
Naše je selo udaljeno od mora, ali neobično je kako ljubav za tim krajem gereracijama prenašaju na mlađe naši didovi ... Suze mi teku jedna za drugom ...
Rijeku volim iznad svega, a kolovoz mi simbolizira ovaj gradić.
I od kad znam za sebe u rujnu cmoljim
![]() |
|
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Vidim ja da si zaljubljena u Primosten,i ne cudim se,predivan je!AL,sto mi nisi rekla da tamo ljetujes?!Ma ,ja bih skoknula do tamo,pa bi bar na par sati uzivala u toj ljepoti...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |