Identifikacija biljaka |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Korisnik | |
Mina ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 30 Rujan 2007 u 18:13 |
![]() ![]() Evo da se i javim. Prvo da se zahvalim Andrei na dobrodošlici. Pošto se tu nalaze pravi znalci što se tiče cvijeća i svega vezanog za cvijeće i vrt trebam vašu pomoć. Zanima me kako se zove ovaj cvijet. Nema ga nigdje na internetu sve sam pretražila!! Ako jesam? Dakle, ovaj svijet cvate sada tj. u 9. i 10. mjesecu. Prekrasan mi je sada za jesen. Molim pomoć. Unaprijed hvala svima na pomoći. Pozdrav, Ažurirao Mina - 30 Rujan 2007 u 19:08 |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dobrodošla u naš mali kutak
![]() |
|
![]() |
|
Mina ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 6 |
nema problema, sad sin ide u nabavu
------------------------------------------------------ Evo maknula sam gore staru sliku, stavila dvije nove, pa pogledaj Ažurirao Mina - 30 Rujan 2007 u 19:09 |
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Ajde odi na balkonsko cvijeće i pogledaj temu "Krizantemice".
Koliko ja vidim to je jedna vrsta krizanteme, ali možda griješim. Vidjela sam i onu prvu sliku i odmah sam na to pomislila, a sad sam u to još sigurnija. ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Meni isto liči na krizanteme
![]() |
|
![]() |
|
OK. Hvala, pogledat ću.
Pozdrav. |
|
![]() |
|
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
![]() |
|
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Liči mi na neki zimzeleni Euonymus(na onoj prvoj slici), domači naziv Kurika, ali mislim da bi Tibor mogao biti sigurniji od mene u identifikaciju. Možda bi mogla biti i Lovorvišnja, ali njoj ne znam latinski naziv pa te ne mogu uputiti na google.
|
|
![]() |
|
![]() Hvala na odgovoru, možda ova slika iz blizine može dodatno pomoći. |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Baš sam i ja mislila na lovor višnju, ali imam osjećaj da su joj vrhovi lišća previše obli, što se vidi na ovoj nazadnjoj slici!!!
|
|
![]() |
|
Hvala na brzim odgovorima. Raduje me da ne pričaju svi samo o T-comu
![]() |
|
![]() |
|
tibor ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Hele, Kika je u pravu,zimzeleni Euonymus. |
|
![]() |
|
Super. Puno hvala. Odmah se bacam na istraživanje.
|
|
![]() |
|
Bingo! To je to.
|
|
![]() |
|
Evo ja kupila u Konzumu sjeme nekig cvijeca ali neznam nista o njima, pa vas molim da mi pomognete oko jer neznam kad se sije, dali se sije direktno u cvijetnjak ili moram prvo posijati u korito, koliko je visine i da li prezimljava u kontinentalnim krajevima....
![]() ![]() Ažurirao Mina - 04 Listopad 2007 u 20:09 |
|
![]() |
|
tibor ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Ova prva biljka je jako lijepa,i raste zbunaso.
Predlazem ti da ih prvo na proljece posijes u korito,a kasnije pikiras u vrt.
Mozes i direktno,ali ja uvijek pikiram..
Obje mogu prezivjeti kod nas.
|
|
![]() |
|
Svi je imaju , svi znaju da su vriježe no oko mene nitko ne zna ime. Da li netko možda zna ?
![]() |
|
![]() |
|
Arwen ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
ja bih rekla Chlorophytum comosum ''Variagatum'',
po domaću klorofitum, zeleni ljiljan ili biljka-pauk. ako griješim, ispravite me ![]() Ažurirao Arwen - 07 Listopad 2007 u 20:01 |
|
![]() |
|
Arwen ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
ima i tema pod sobne biljke pa ćirni za provjeru
![]() Ažurirao Arwen - 07 Listopad 2007 u 20:04 |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |