Calamondin (x Citrofortunella mitis) |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
Meow ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 48 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 12 Travanj 2017 u 09:20 |
Bok svima! Kupila sam ovaj citrus u Ikei pa imam par pitanja.
Koliko cesto ga trebam zalijevati? Kada ga mogu iznijet na balkon? Poceli su mi cvjetovi opadati...to je normalno? Da li ga moram odmah presaditi ili da ga jos ovu godinu ostavim j zemlji u kojoj sam ga kupila? Imate li jos koji savjet oko uzgoja koji je vama pomogao? Hbala vam najljepsa! |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prekrasan ti je ,a sada i moj ide van....hvala ti na iscrpnom odgovoru.
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Hvala Mari, krasan je i dekorativan, cvijet miriši poput svakog citrusa. Istodobno ima i cvijet i zeleni i zreli plod. Plodić je malecki, ukrasan u ovo zimsko doba kada su cvjetne biljke rijetke. Plodovi su gorkasti, a odlični su za korištenje u kulinarstvu.
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
jako dobro izgleda
![]() ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
![]() |
|
krasan ti je belice. i meni se sviđa iz istih razloga kao i tebi, ujedno cvjeta i divno citrusno miriše, ima zrele i zelene plodove, krasno ga je gledati
Tvoj je baš lijepo napredovao. Iduće godine bit će ti gotovo duplo veći
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
marsha, kupila sam ga u mbm-u
gute Fee, i sad je još pun sićušnih plodića
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Draga Moon , miris tvojih mandarinica je stigao i do mene , neznam da li od cvijetica ili plodova , ali prekrasan je ! ![]() |
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Prekrasno voce!!! Da li znate gdje se moze nabaviti?
|
|
![]() |
|
Miriši zamamno , a plodovi se mogu koristiti u kulinarstvu
![]() |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Ha, ha, ha, plodovi su kiseli zato da ih vlasnici ne jedu nego ostave kao ukras drvca koje je lijepo tak i tak ali s plodićima je ipak još ljepše. Jel mu cvijet miriši ko ostalim agrumima?
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
Danas slikan
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Imamo pupoljke
![]() |
|
![]() |
|
Mene je baš ta dekorativnost i privukla. Navodno da se ne treba baš niti nešto orezivati jer sam ima tendenciju formiranja lijepe krošnjice. Ako mi opstane trebao bi to biti baš lijep ukras dnevnog boravka sa zelenim listićima i malim narančastim kuglicama plodova. Vidjet ćemo.
|
|
![]() |
|
Terezija ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 233 |
Sedamdesetih godina prošlog stoljeća u poljoprivrednom kombinatu Neretva u Opuzenu, zahvaljujući dr. sci. Živku Gatinu, postojala je kolekcija različitih agruma nabavljenih iz Kalifornijie i Francuske (Korzike). Tako dragocjena kolekcija je usput bila i bezvirusna pa je imala jaku ogradu s vratima i katancem. Propadanjem poduzeća, samo se poneki dragocijeni materijal prenio i spasio. Među njima je bio i ovaj šareni kalamondin. Neki rasadničari s ovog područja su već počeli s proizvodnjom. Rado ću ga kupiti i ukrasiti svoju okućnicu. Općenito, calamondin ima, prije svega, dekorativnu vrijednost.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |