Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 243> |
Korisnik | |
aurelia ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2016 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 1341 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Koja je ovo trajnica? Cvijet je bijeli,. sličan cvijetu Milion bells
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
deepforest ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 14 Travanj 2016 Lokacija: zg Status: Offline Bodovi: 1 |
Ovak, ja sam daleko od vrsnog poznavatelja bilja, pa je ovo više pitanje ili primjedba nego ispravka no kaj plućnjak nema uvijek one karakteristične točke po lišću? Mislim, po tome se on uvijek lako prepozna, a meni ova slika TulipaX-a liči skroz na gavez (koji je btw. odličan za radit gnojivo za prihranu paradajza - ujedno najsigurnija uporaba ''ljekovitog'' bilja :))
Inače, imam i ja par slikica biljaka sa svojih bauljanja šumom, zapravo ovih par su tek na samom početku stazice, par km SZ od Kutine... Slikano pred koji tjedan. Sumnjam da bu ko mogel identificirat (već sam pital na 2 mjesta, bezuspješno), ak niš drugo barem uživajte u fotkicama ;) http://i.imgur.com/xEW3VbI.jpg http://i.imgur.com/CG9dyhb.jpg http://i.imgur.com/DuoaX9a.jpg Primarno me zanima koja je ovo prva biljka (biljke?) sa najvećim listovima na prvoj slici. Znam da nije nešto pre-spektakularno no eto, našla se samo na tom mjestu (ili ih nisam primjetio poslije) pa je malo zapela za oko. Možda za koji tjedan prošećem opet onuda da vidim kako napreduje, pa javim ako zanima koga. A ovo bijelo cvijeće (najviše na 2. i 3. slici) lijepo miriše i pčele ga vole pa također ak neko zna nek slobodno identificira. |
|
![]() |
|
TulipaX ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2016 Lokacija: BIH (Srpska) Status: Offline Bodovi: 3 |
Jeste PLUĆNJAK,hvala za odgovor !
|
|
![]() |
|
Nisa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
mislim da je plućnjak, provjeri još jednom jer se nije igrati s ljekovitim biljem
|
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
![]() |
|
TulipaX ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2016 Lokacija: BIH (Srpska) Status: Offline Bodovi: 3 |
Zdravo forumaši,imam jedno pitanje to je kako se zove ova ljekovita biljka koju sam uploadao da vidite na slici?
Naopako su mi stari ljudi rekli da je to kukurijek,jer kukurijek je sasvim neka druga biljka,pošto sam video slike na Google-u... http://s28.postimg.org/rlv32kmvx/Kako_se_zove_OVA_LJEKOVITA_biljka.jpg Unapred hvala za odgovor. |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Miska, hvala
![]() |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
euonymus japonicus(japanska kurika)
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Cimicifuga, hvala na pomoći.....
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
UCKA - mislim da je to vrba iva.
Milice - mislim da je to euonymus - e, sad koja vrsta, teško je reći.
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
UCKA ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 02 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 3 |
Koja je ovo biljka ?
![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Nisa hvala
![]() |
|
![]() |
|
Nisa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
neven
|
|
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
vbosilj ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 03 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 114 |
![]() |
|
u pravu si, forzicija je
|
|
|
|
![]() |
|
vbosilj ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 03 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 114 |
![]() |
|
vilo
![]() I meni je sličila u zlaticu,onu divlju koja raste po livadama
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |