Gazanija - Gazania splendens |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 20> |
Korisnik | |
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pcelice,pa ti si majstorica prava...gazanije su ti za 5,ala nam je Jelsa otvorio oci...vidis sad od jedne koliko imas...jako dobro mi sve izgleda,posebno jer je to ona sa srebrnim listicima...Kave boje je cvet?
Jako lepo si to slikovito prikazala ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Olja tvoje gazanije odlično izgledaju
![]() ![]() ![]() ovako je moja gazanija izgledala prije misec dana ![]() onda sam po jelsinim uputama ošišala je i napravila male reznice, sve su se fino primile, mlade držim na prozoru iznad radijatora, a matična biljka je i dalje na balkonu...vani je bila cilu zimu, jedino sam je zaštitila kartonskom kutijom kad su bili minusi ošišana i presađena u novu teglu ![]() i mlada gazanija ![]() |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Mora biti sve ok,samo da sunce zagreje...kod mene je opet zazimilo, 2C je trenutno...
|
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Moje su posijane 16.02.i brzo su nikle ali sad je hladno i nisu u stakleniku ,pa malo kilave a li nadam se da će biti sve ok.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Silvestra ovo su sejane i to pre oko 60 dana,samo ti izgledaju velike,ali nisu,oko 6cm su visoke... Drzim ih na oko 20 C i u plasteniku su.Sad krece lepo vreme i ima da i tvoje brzo napreduju...
Morana, tvojim biljcicama sve naj bolje,a ja te cekam,slobodno mi dodji ![]() |
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
moje su dvije dobile dva prava listića, pa čekam da prođe ova kiša da ih prepikiram... ako nešto krene po zlu znam gdje tražiti druge, jel tako Olja?
![]() |
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Olja Tvoje gazanije su divovi prema mojima,a jesu li to sijane ili one kaj si ih odvojila od matične biljke?Kolika je temperatura tamo gdje ih držiš i kad si ih sijala?
![]() |
|
![]() |
|
Zelenka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 26 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 207 |
Bravo Olja ne urekla lijepo napreduju! .
![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...ooo, pa fino napreduju....
![]() |
|
![]() |
|
Evo samo da ja moje prikazem, kako trenutno izgledaju.
http://img859.imageshack.us/i/24000159.jpg/ http://img140.imageshack.us/i/40284195.jpg/ Malo su mutne slike ,slikane u mraku... |
|
![]() |
|
Za sada se dobro drže,ne urekla ih valjda bu sve bilo OK.Jučer je bilo toplo bez vjetra pa su bile vani na balkonu i danas su,ali večeras ako bude hladnije idu opet unutra.
![]() |
|
![]() |
|
Silvestra,ja verujem da ce biti sve u redu,samo pazi da ti zemlja ne bude previse vlazna jer tako mlade biljcice zahtevaju vrlo malo vode.
![]() |
|
![]() |
|
Danas sam ih prepikirala,ali ne mogu još stavljati slikice jer mi je virus ušao u komp,pa sad radim na drugom kompu,a kad uzmognem bit će slikica,uzgred rečeno imale su 2 listića i dugi korjen ,pa sam ih prepikirala,pa što bude.
![]() |
|
![]() |
|
Silvestra,ako ti se dobro drze i nisu se jako izduzile,mozes sacekati drugi par listica ali ako ti dugo stoje i ne mrdaju onda ih presadi samo pazi da im ne ostetis koren...posle pikiranja obicno krenu da rastu...ako mozes slikaj ih sad da ih vidimo
![]() |
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Moje jadnice sve 4 sto su niknule, riknule su...ma definitivno odustajem od ovog "sporta" :)))
|
|
![]() |
|
Olja ,a da li im je možda prerano za pikiranje jer tek i imaju 2 mala listića.
![]() |
|
![]() |
|
Jao dobro si me podsetila pa ja ih moram nabaviti...koristim nevene za lek ali o tom negde drugde...
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....zapravo , nisam nasla sjemenke ali sam zato sijala nevene...ha,ha...jaki sam ti ja guru....samo mi neveni nicu....
![]() |
|
![]() |
|
Zasto manci?Ajde i ti s nama,cvjetni guru,bila bi nam cast
![]() |
|
![]() |
|
...cestitke uspjesnim sijacicama...nisam se upustila u tu avanturu ali mi je zanimljivo pratiti vase uspjehe...
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 20> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |