Perunike - Irisi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 21> |
Korisnik | |
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Jučer sam presađivala svoje perunike, sada me zanima dali da im skratim listove, odnosno napravim "lepezast" oblik, kako je baka Bea spomenula u nekom postu ranije.
Kakva su vaša iskustva kod presađivanja u ovo doba godine!
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Triša, ja sam prošli tjedan presađivala perunike a listove sam im sasvim porezala, na nekih par centimetara od tla.. Da li je to dobro ne znam, ali tako radim svake godine. Znam da se u jesen presađuju pa je sada dobro vrijeme za to. Pročitala sam da im listove svakako treba skratiti radi gubitka vode.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hvala ti Anaida, učinit ću i ja tako. Jednom mi je B.B. rekla da se mogu skratiti i do jedne trećine, ti si dakle probala ostaviti još manje, pa najbolje da i ja učinim tako.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
emka ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 82 |
Imam obične perunike samo cvatu bijelo, sada dobila rizome ( sa zemljom) ,čitala sam negdje da se mogu i sada presaditi . Hvala na savjetima, pozdrav
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
mislim da mogu bez ikakvog problema, njih ne sadiš duboko, to sigurno znaš |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
emka, sada ih sadi, sad je pravo vrijeme. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
emka ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 82 |
Zahvaljujem puno na pomoći, pozdrav.
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Milice i antun007 krasne su vam perunike. Ja takve nemam ali imam ove ( neznam kako se zovu)pa ako želite...javite se ![]() ![]() ![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
cvjetoljubac ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
Vao, prekrasne boje perunika, tako graciozno izgledaju.
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Malo i ovdje razgledavam...potpisujem ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Mira K, prekrasna je ova ljubičasta boja perunike i bijela je lijepa na svoj način. Sada je kasno ali mislim da bi se u proljeće mogle mijenjati.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
milice 7, trava, antun007, Mira K, jagoda,
Prekrasne su vam perunike/irisi. Voljela bi imati više mjesta za njih, ali nažalost nemam. ![]() Jedino uz zgradu da ih stavim. Uživam u vašim raznobojnim ljepoticama. ![]() |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Uveliko cvetaju pa da malo osvezimo temu
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
mimar, kakve prekrasne vrste perunike.......krajnje desna je moj favorit [IMG]smileys/smiley2.gif" align="middle" /> Kako ih odrzavas tako u uskoj gredici, s obzirom da se brzo sire, jer ja imam takvu gredicu...i jako su mi se razrasle. Dali ih prorjedujes svake godine? |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
prekrasne su,a i bijeli božur je wow..
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Bugic, bašta je skoro sva pretumbana pa su one tek 2. sezonu u ovoj gredici ali mi neće praviti problem jer ih obično razređujem tako što ih podelim prijateljima. I meni je ona favorit, mada danas očekujem cvetanje jedne koja će joj biti vrlo konkurentna
![]() ![]() Ajama, hvala. Božuri su "zaštitni znak" moje bašte. Imam 15-ak velikih bokora koji su stari 35 godina i okite se sa preko 200 cvetova.Kada budu u punom cvatu idu u njihovu temu
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
mimar, jedva cekam da vidim i tu ljepoticu
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Mimar, ova perunika je zaista posebna....Da li nekada stvore sjeme?
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 21> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |