Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Grmlje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Lantane
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Lantane

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 31>
Korisnik
Poruka
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2009 u 21:08
Da  stvarno smo se zarazili s lantanama, to je ono što kaže baka bea prava stvar su "trajnice", a lantana zaista zaslužuje posebno mjesto među njima.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2009 u 10:32
Moje lantane posađene i sada sam odmah postala nestrpljiva, jer ste rekli da vas je iznenadilo brzo nicanje. Ok,Ok ne bude drugi dan odmah nikla ali ja sam jednostavno radoznala a i sretna da sam je dobila i stvarno se iskreno nadam da će mi sve boje niknuti.
A posadila sam: žutu, narandžastu, roza i crvenu...
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2009 u 13:46
Evo jedne ideje kako uzgojiti lantanu kao cvjetni stup. Mene je oduševila i ovakva polurascvjetana, a možete zamisliti kako izgleda kad je potpuno rascvjetana, visoka je oko1,5 m.

Snimljeno u nedjelju u Postira na rivi.

život je more
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2009 u 14:19
stvarno je ova biljka prekrasna i ja imam sjemenja koja mi je dobra Ines poslala i čekaju da ih posijem, ali još ne znam kada, pratim vas koje ste posijale svoje lantane (a jesam zločko Wink) i po tome ću se ravnati 
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2009 u 15:48
Vanja od mojih posijanih jpš uvijek ništa, pa nekako mislim da je bolje da malo pričekaš.

Ovaj stup lantane me bacio u depresiju, iako je biljka koja relativno brzo raste.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2009 u 16:52
stvarno je za stati gledati ga i diviti se , zamisli kad bude u punom cvatu šta će biti za pariti oči  Geek
Na vrh
jasminaaa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 534
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasminaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2009 u 21:00
Ja sam sinoć posadila tri sjemenkice lantane,a dvije sam ostavila za svaki slučaj,i nadam se da će uspjeti.Da li je pametno da ih držim na toplom mjestu,tj. na prozoru iznad radijatora?
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2009 u 21:04
možda nije baš najbolje da je radijator jako bilizu... može biti toplo mjesto samo da ne bude previše vruce
Na vrh
jasminaaa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 534
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasminaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2009 u 21:10
Hvala,admine.Ipak ću ih premjestiti na drugi prozor gdje nije toliko blizu grijanje ali ipak toplo.Sigurno je sigurno Thumbs%20Up
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2009 u 22:55
Baš smo se raspisali o lantanama, ove lantane koje imamo svi pa i ja su lantana camara.
Mene zanima da li netko ima puzajuću lavandu i da li se ona možda zove lavanda montevidensis.

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2009 u 20:52
Otok tu si napisala lavanda, ali si vjerojatno mislila lantana. Gledala sam na netu i ja ne vidim baš neku razliku. Kod nas su tu oko hotela nasadili čudo  lantana, ali mslim da su sve ove lantana camara.
život je more
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2009 u 21:02
Ma da, napisala sam umjesto lantana - lavanda.

A na netu sam našla da postoje puzave lantane - pokrivačice tla, samo nisam uspjela prenijeti sličicu.  
Na vrh
seni View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 626
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje seni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2009 u 21:28
Evo lantane montevidensis. Ona je puzajuća ali je kod mene u tegli pa joj grane vise.

Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2009 u 21:44
o bože! Božanstvena je!!!!!!!!!!!!!! P.S. Pošta je krenula
Na vrh
seni View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje seni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2009 u 22:18
Hana, radujem se pošiljci. Puno hvala.

OTOK, vidjela sam i bijelu lantanu montevidensis. A evo slike s neta:

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2009 u 22:43
Je li da je krasna.
Čini mi se da su lantane ove vrste u bojama od bijele do lila, ili ima i njih u onim uobičajenim bojama za lantane?
Na vrh
seni View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje seni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2009 u 22:57
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 11:15
seni a šta je lipa, kad je budeš pomlađivala  smile143jednu grančicu pa da pokušam je zakorjeniti.
Na vrh
seni View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje seni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 18:52
Vanja, dogovorit ćemo se ako prezimi.
Na vrh
seni View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje seni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 18:57
Imam u vrtu jednu žutu puzajuću lantanu. Nalazi mi se negdje sa strane pa joj ne posvećujem baš puno pažnje. Nikad ju nisam slikala. Tražila sam po netu da li postoji žuta lantana montevidensis i našla sam je. Evo njene slike .

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 31>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.