Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 104105106107108 282> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() VRIJES Calluna vulgaris Još jedna zanimljiva biljka koja će u jesen uljepšati vrt i terasu a može biti i atraktivni aranžman za dnevnu sobu. Vrijesak cvjeta tjednima, a njegovi cvjetići nikad ne procvjetaju do kraja, nego ostaju u pupovima. Njegovi obojeni pupovi ostaju na biljci do zime. U vrtu ih treba posaditi u kisel supstrat i tlo sa malo hranjiva. Nakon cvatnje ih treba orezati i oblikovati. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() |
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
|
|
![]() |
|
klaudija8 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2013 Lokacija: Hercegovina Status: Offline Bodovi: 848 |
svaka cast draga - uzelo me je vremena da pregledam sve stranice zaostatka, vidim da si opisala dosta biljaka ispod odlicnih slika istih.
za oko mi je zapela tvoja spirea - prekrasna je
![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Ostavljam jedan trag, baš kao i slavuj koji se odselio... I ja čekam proljeće da malo uhvatimo rutinu u obvezama ... Nemoj misliti da te se ne sjetim, bila bih jako žalosna.
Evo ti jedna ruža od slavuja ... ![]() Slavuj je: dobar, vjeruje u ljubav, pomaže drugima, dobroćudan, hrabar je i njegov pjev odaje mir. Hvala ti na velikoj pažnji, na svemu učinjenom za mene
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
[QUOTE=Mira K] Evo ti jedna ruža od slavuja ... ![]() "Mitovi o ružama se mogu pronači i u islamskoj kulturi. Predaja kaže da je crvena ruža nastala kao plod ljubavi slavuja i bijele ruže. Ova je ptičica, u žaru ljubavi, zagrlila ružu i ozlijedila se na njen oštar trn. Svojom krvlju nesretni je slavuj natopio bijele latice ruže i dao im boju." Miro, hvala ti! ![]() |
|
![]() |
|
"Najljepše slike ruža na svijetu je naslikao Piere-Joseph Redoute.
Taj je francuski slikar ovjekovječio primjerke iz zbirke francuske carice Josephine." ![]() "Prva žena Napoleona Bonapartea, u vrtovima Malmaison, dala je posaditi veliku zbirku raznih sorta ruža , te je tako stvorila prvi europski ružičnjak. U vrijeme napoleonskih ratova od francuskih generala je tražila da iz osvojenih zemalja donesu sorte ruža specifične za tu zemlju. ![]() RAMBLER RUŽA "CHEVY CHASE" Ova ruža penjačica ima savitljive izdanke i jako brzo raste. Vrlo brzo će svojim gustim izdancima prekriti luk, zid, sjenicu, a starom i osušenom drvetu će udahnuti novi život. Chevy chase ima sitno lišće i sitno trnje, traži puno sunca i plodno tlo sa dovoljno vlage. U takvim uvjetima će cvjetati od kasnog proljeća do prvih mrazeva. Cvjetovi su joj sitni, skupljeni u grozdove, purpurno crvene boje. Može doseći visinu do tri metra. Orezuje se u proljeće, bočne pupove orezati na 3-5 pupova jer cvjeta na novim izbojima. Nakon cvatnje ju isto treba orezati jer se tako potiče nova cvatnja. ![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Ako ja sad upitam : a kad će moja ramblerica biti takva i tolika ?", ti ćeš vjerojatno odgovoriti: "brzo, vrlo brzo" .....jel tako ?
Lijepa je, prelijepa !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Glikice, odgovoriti ću- na godinu,
nećeš vjerovati kojom brzinom raste. |
|
![]() |
|
Nisa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Volim prošetati tvojim vrtom i pratiti promjene koje ti pedantno bilježiš; lijepo si me podsjetila na neke grmove koje i sama imam, sad kad vidim viburnum opulus već se veselim slijedećoj sezoni.
Krasni su kupusi cijelu zimu, a najviše se veselim njihovim cvjetovima jer mirišu proljeće...
![]() |
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
![]() |
|
![]() Glikica, zaboravila sam ti reći da je rambler ruža najljepša kada joj grane vodiš da budu vodoravne, tada najviše dolaze do izražaja njezine viseće grančice pune grozdastih cvjetova. nisam vidjela gdje si ju posadila ali bi bila lijepa uz tvoj zid. |
|
![]() |
|
kućna srećica još uvijek raste i polako prekriva panj. uskoro će ju mrazevi prekriti crnom bojom. kada sam ju posadila i došao prvi mraz, mislila sam da je gotova, sva je bila pocrnila. kada je došlo proljeće, za nekoliko dana je opet sva ozelenila. stepenice su uz zimski jasmin koji još ne cvjeta jer je u polusjeni. onaj na suncu će za koji dan skroz procvjetati. |
|
![]() |
|
nema više u vrtu vatrometa, ali to je normalno. još uvijek, kada prošetam i zavirim u gredice pronađem nešto lijepo i zanimljivo, a slike proteklih mjeseci me vračaju u dane kada su se biljke natjecale koja će ljepše procvjetati. ...i u malim pupovima vidim proljeće, a viburnum ih je već sada spremio, pune su ih grane. a puževi, valjda su stigli kao slijepi putnici i dopalo im se u tvom vrtu. |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Miska, pozdravljam te sa ovih nekoliko cvjetića hipericuma čije grančice su se lijepo smjestile među tvoje grote. Na proljeće ćeš imati prskalicu žutih cvjetića sa zrakastim cvjetovima. Ova biljka je iz roda gospine trave ali nije ljekovita... osim za dušu. ![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
volim ovu spiraeu jer procvjeta u rano proljeće sa tulipanima i puzavim plamencima, jer njezini cvjetići mirišu na djetinjstvo i vrt kojeg više nema. i sada često obiđem njezine gole grane pune pupova i među njima nađem proljeće. ![]() |
|
![]() |
|
uživam u promjenama u vrtu i svaki dan otkrijem nešto novo. kupus je krasan ali mislim da je prava poslastica za puževe i ne vjerujem da će dočekati proljeće da procvjeta. |
|
![]() |
|
![]() ovaj mali grmić, bijelih cvjetova, je još jedan tihi stanovnik mog vrta. nikako mu ne mogu pronaći ime i ne znam u koju porodicu bih ga smjestila. dobila sam ga od jedne bake koja je znala samo da su mu cvjetovi kao kokice. cvjeta u svibnju, u polusjeni ispod kalikantusa i uz sve ostale procvjetale biljke često zanemarim njegovu ljepotu. visok je oko 60 cm, ne moram ga orezivati, dobro podnosi sušu a svakog proljeća se pupovi, zametnuti u jesen, otvaraju baš kao kokica kada se otvori iz zrna kukuruza. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 104105106107108 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |