Hoyin dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9101112> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pa patkice su pravi ukras svih dvorišta, samo se treba čuvati velikih ptičurina.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Nisam luda, jedva hodam, gegam se ko patka.
![]() |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
E a sada ti opet sa zalaska vidim sunce, pa ko nisi očistila teške tenisice možeš nastaviti s "valjanjem u blatu".
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Danas samo okupala moje voćke, loze i živice u crvenom ulju. Mislila sam sa koprivom, ali sam se predomislila jer je dosta vlažno, a rezovi su još svježi i treba im dobra zaštita. Izvadila sam pastrnjak. Jest da je malo kasno, ali danima je bilo prehladno, a onda premokro. Danas su mi vile bile 5 puta teže nego inače - pune zemlje i blata. Pa sam to skidala nogom, pa su tenisice bile teške 5 kg. Uglavnom - mackala sam se u blatu! Fuj... MKM, MPK i ja (danas su žene kod nas bile vrijednije) u drobilici smo usitnile grane voćki i loza ošišanih prošli vikend i sve lijepo posule po vrtu. Nisam više mogla gledati mahovinu na zidovima i podu dvorišta. MPK i MPS (izašao kad je čuo zvuk stroja - inače nebi) pomogli su mi miniwashom očistiti jedan manji, ali najružniji dio. I onda je konačno pala kiša. Konačno - jer da nije ja bi još nešto izmislila, a već sada ne mogu ustati sa stolice od umora.
|
|
|
|
![]() |
|
shasha, ne pljesnivi mi boca nego reznica i njen stari list.
Horti, meni je problem kad zapuše bura, ali sam ih sada malo dublje zabola pa je i to rješeno..
|
|
|
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Ovo s bocama je super ideja
![]() ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Hmmm,meni se nikada plijesan nije lovila za boce.Možda jer su bile staklene.Hehehe,Lantana,tebe ćemo zvati da svojim"zelenim rukama" nama tako sadiš.Ma i meni se dosta toga samo tako primi no nekako sam ruže oduvijek ispod staklenke pelcala pa sad o drugom načinu ni ne razmišljam.
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Bit će ruža, stvarno si se dala u akciju i nadam se da će se sve primiti. Ja s tim reznicama imam više sreće nego pameti, zabodem u zemlju i priroda napravi sve ostalo.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Je, shasha i moje su vani poklopljene. Ova je u konobi, a očito joj je tu O.K. i bez čepa.
One vani imaju čep i kada je previše vlage u bocama ja samo na par sati skinem čep, rosa klizne sa boce, višak ishlapi i onda mi manje plijesni bude u bocama.
Valjda imam taj problem jer smo mi u ovoj kišovitoj i vlažnoj Rijeci!
Ovo sam napravila nakon što si ti tu negdje pisala o ružama, staklenkama... pa sam išla ponovo u akciju:
![]() |
|
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Hoya,nitko ne može sve popamtiti,ja još ganjam neke teme i opet se izgubim.Šta se tiče ovog zakorjenjivanja,i ja radim tamo,sa flašama no moje nisu otvorene na vrhu,ko tvoje.Biljka je pokrivena flašom(ja stakele koristim večinom)i zatvorena.Tako se sama orošava,mlada biljka je tako u nekom tzv.stakleniku.
no bitno je na kraju ipak da se biljka primi.Na koji način,na kraju je nebitno
![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...tako je....mene je zafrkla kupovna zemlja, puno mi je pelcera istrunulo....
...pokrivanje je sigurno dobro za zimu iako kod nas ove zime nije padala temp ispod +5....ha, nikad se ne zna...ima još dana za mraz...
![]() |
|
![]() |
|
Uh, koliko toga sam napisala i - ode ... Ajmo iz početka:
Nekada, negdje sam pročitala da se najbolje ukorjenjuje u mješavini 1/3 obične zemlje, 1/3 pijeska, 1/3 piljevine.
Sad nemam piljevine (jer sve bacam u kompost), ali koristim 1/2 zemlje i 1/2 pijeska.
Jako puno toga mi se ukorjeni. Znam da pjesak propušta vlagu, ali kako ja čitam površno pa ne zapamtim točno možda ću reći nešto krivo, čini mi se da u pijesku ima "ono nešto" što pomaže stvaranju korjena.
Ako sam pogriješila neka mi oproste znalci.
Nikada za ukorjenjivanje ne koristim kupljenu zemlju!
Osim toga - sve pokrijem bocama i u vrtu i u vazi ovako:
![]() |
|
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...hoya...držim fige za
![]() ....ja sam bugenvilije stavila u rujnu i opet ništa...istrunule....kakva je tvoja mješavina zemlje za pelcere i sijanje?.....mislim da tu griješim.....ja stavim čistu zemlju iz vreće, pa bude prevlažno....
|
|
![]() |
|
Tu se zaista mnogo toga može naučiti. Meni je najveći problem naći kasnije nešto što sam pročitala, a htjela bi još provjeriti. E, to mi je zabooooravii....
|
|
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
O uzgoju iz sjemena ti nemam blage veze. Tako da o svemu tome puno učim tu na forumu.
|
|
![]() |
|
Gledala sam sve tvoje teme. Ja imam malo toga, ali mi se čini da nemaš par mojih biljčica. Neke ti već imam za tebe. Plavo ...
|
|
|
|
![]() |
|
Ja se Tija učim i mučim
![]() Prema tvojim sličicama - ti si već ispekla zanat. Dvorište ti je
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Bravo Hoya, super je sve, doći ćemo vidjeti kada bude cvjetalo, pa će se naći koja sadnica nečega i za nas.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
ovo je super sa slikicama poučno čak za nas koji još učimo. Zato čim više takvih.
|
|
![]() |
|
Horti, SilveK - naravno - zato sam ih i stavila toliko. Meni je dosta dvije.
![]() Lantana
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9101112> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |