Isusova kruna - Passiflora |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 38> |
Korisnik | |
Suzizana ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 15 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 80 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hvala, na drugom pdf su mi odgovorili da clematis cvate ove godine, pa bum stavila i njega. pasiflora nek samo raste, a clematis nek malo i procvjeta
![]() a da pasifloru onda na jesen vadim iz zemlje ili ju ostavim i samo dobro zatrpam
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Ja sam je ovdje ostavljala i preko zime napolju,samo sam joj zastitila zile,jer toje bitno za nju...moze i izgubiti list i izgledati jadno ali ako si joj sacuvala zile,na proljece izraste brzo( a tad je trebas malo i osisati
![]() ![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
White ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 23 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 207 |
Kod nas su 80kn isto kao i clematis,sve mi je to nešt skupo sad kada svašta "treba" u vrtu...
![]() |
|
![]() |
|
Magister vitae ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
moji susjedi ih imaju pa ako nekom treba mogu pitati da mi odrecu nekoliko grancica
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
proljećeee..koja je ono pasiflora koju si mi ti dala? ona koja može prezimiti vani ili ona koja ne može?
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
tajčica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 385 |
ja imam pasifloru koja navodno ne smije biti vani nego unutar kuće preko zime, pa ako stvarno ima neka vanjska pasiflora predbilježila bih se na vanjski pelcer ![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Kontesa mislim da naše ne mogu prezimiti vani....ali ako ti malo naraste ( u što ne sumnjam) odmah si zapelcaj jednu grančicu pa probaj ostaviti da vidiš.
|
|
![]() |
|
Athena ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 11 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 283 |
Ja imam pasifloru koju sam uzgojila od kupljenog sjemena. Sad joj je druga godina i pred mjesec dana sam ju drastično orezala (jer tako sam negdje pročitala). E sad se pitam nisam li pogriješila - ona tjera mladice, ali su nekak tanke, kako će na tome cvjetati? Još je u kući, ali ću je preseliti van, s obzirom da sam na kontinentu malo se bojim iznenadnog mraza.
Što mislite hoće li me počastiti cvijetom ove godine?
![]() |
|
![]() |
|
Magister vitae ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
Ma ne brini se za mrazeve vise
![]() |
|
![]() |
|
Athena ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 11 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 283 |
A gdje da ju stavim? Hlad, full sunce cijeli dan, lagana sjena? Što pasiflora voli? Terasa mi je na suncu cijeli dana. Razmišljam da ako je to tropska biljka onda bi trebala sunce i redovito zalijevanje. Jesam li u pravu?
|
|
![]() |
|
http://www.cvijet.info/savjeti/kategorije/1/savjet/44.aspx-evo tu ti je sve o passiflori
|
|
![]() |
|
jasminaaa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Evo i prvih pupoljaka na mojoj passiflori ![]() |
|
![]() |
|
Tweety ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 529 |
Da, da to su pupoljci! Uh i moja je pustila pupoljke, i sad jedva cekam da procvjeta. Prezimila je vani, orezala sam joj osusene dijelove, ozivila je preko noci! Sad ide naprijed ko luda! Proslo ljeto je takodjer cvjetala, i sad kad znam kako je prekrasna ne mogu docekat toplije dane.. |
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Valjda će i moja konačno cvjetati,iz sjemena je i stara 2 god.
![]() |
|
čovjek uči dok je živ
|
|
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Moja je prošle godine bila ogromna i prekrasno je cvala. Ove zime su joj otpali svi listovi i još ni jedan nije pustila. Neznam što sad s njom. Izgleda baš pusto bez ijednog listića. Da je pozebla bila bi smežurana,al grane su joj zelene i čvrste.
|
|
![]() |
|
Tweety ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 529 |
Evo i jedne slicice..
![]() I malo bliza slika pupoljaka: ![]() |
|
![]() |
|
Mojoj se dogodilo isto, skoro svi listovi su bili otpali, a ovi koji su ostali su bili suhi. Ja sam ti nju lijepo cijelu srezala, sad je manja, ali zelena i vesela. Imas slicice tu. Doslovno u dva, tri dana se zazelenila i pustila male nove listice. Sad vec ima dva tjedna od tada, i evo kako se oporavila. Cak ima pupoljcice:) E, a prosle godine sam imala i plodove! |
|
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Baš danas malo svoju promatram,bit će nešto vidi se da je počela puštati listove!
|
|
![]() |
|
Super!! Bas mi je drago! Ocekujemo slicicu:) |
|
![]() |
|
Kad malo ozeleni,jer su sad gole grane još.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 38> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |