Vučika - Lupinus polyphyllus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 15> |
Korisnik | |
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rain,ima li takvih kod nas za kupiti?Ovi lupinusi bi bili baš ono što meni treba,no naravno,ja nisam nikad čula za njih.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Ne znam da li znate da postoji i poludrvenasti lupinus-lupinus arboreus?To je grm koji naraste i do 2 m,a ima cvjetove poput zeljastog,samo su metlice kraće.Cvate cijelo ljeto ako se trgaju ocvale glave,a postoji u žutoj i svjetloplavoj boji.Uspijeva i u siromašnoj,suhoj zemlji na suncu.
|
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
ja sam prošlo ljeto sadila jednogodišnje lupinuse.nemaju tako veliki cvat ali zato mirišu
|
|
![]() |
|
jasminaaa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
moguće je da sam ja svoje kasno posijala pa nisu cvjetali ali se nadam da će ove godine
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Silvek mi daje nadu da će možda i moji cvjetati ove godine.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Moji su isto cvjetali prve godine kako su nikli iz sjemena, rano sam ih sijala
![]() |
|
![]() |
|
cvetlin ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 714 |
bravo Triša,ja sam svoje isto uzgojila iz sjemena i sad me već par godina vesele, joj jedva čekam proljeće pa da krenem čeprkati
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Jasminaa kod tebe su onu lupinusi,i oni po pravilu cvijetaju tek narednu godinu,al uvije postoje rariteti,pa procvijetaju i prve godine
![]() |
|
![]() |
|
jasminaaa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Kod mene to nije bio slučaj.Ali možda je to neka druga vrsta.Sutra slikam da vidite.Mada mi se čini da su ti listići ipak od lupinusa.
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
jasminaaa, ja sam prosle godine posijalai iste godine cvjetao.Sada u basti ima da su nikli koji su ispali iz mahuna kada su popucale.Sijala sam u basti samo im treba vode i rastu kako ludi.
|
|
![]() |
|
Ja sam lupinus sijala prošlog proljeća direktno u vrt.I niklo je.Izrastao je svega nekoliko centimetara.Taj predivni cvijet je dvogodišnji i cvjeta tek drugu godinu.Vrlo je otporan na visoki minus.Svoj sam danas malo gledala i krenuli mu novi listići.U zemlji mu se formirala lukovica i nadam se da će ove godine i da cvjeta.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Evo moje "vučje" bebice"
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...moji sijani u pitaru nisu uspjeli...sad ću ih stavit u zemlju pa ako bude ...bude...
|
|
![]() |
|
nuna ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Triša drago mi je zbog tvojih lupinusa.Biće to sve u redu.Ja sam jednom posijala lupinuse u neku saksiju i ništa mi nije niknulo.Onda sam tu zemlju istresla u vrt.Koliko sam se iznenadila kada sam na tom mjestu kasnije vidjela malene lupinuse.Ne znam zbog čega nisu niknule dok su bile u saksiji.
|
|
![]() |
|
Moji lupinusi dobiveni od Fatke i Silvek posijani 12.1.2009. niknuli - za sada nekoliko njih "već" su visoki 1 cm. - tako sam sretna, valjda će mi opstati.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Moj prijedlog je da sijes u proljece direktno u zemlju.Kod mene kad popucaju one mahunioce i sjeme se razleti na sve strane i nikne bez problema.Nedavno kada sam cisitila bastu vidim da su nikli svugdje gdje su sjemenke odleprsale.Ma hjde ne brini ima ja sjemna,.Dok prodju nasi blagdani(Bajram) iduce sedmice pakujem svima kome sam sta obecala.
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Mislim da nije krivo sjeme, jer da je ono krivo imala bi problema s klijanjem i početnim rastom. Nešto im ne odgovara na mjestu gdje su rasli, sastav zemlje, vlaga, svjetlo ili susjedne biljke. Probaj posijati sjeme na više različitih mjesta, na proljeće direktno u zemlju, pa prati razvoj biljčica
![]() |
|
![]() |
|
Tija dobrodošla, ne znam ti odgovoriti, ali sigurno će znalci znati. Ja još nikada nisam nimala ovaj predivni cvjet, ali idućeg proljeća hoću sigurno.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Ja sam kupila sjeme u dućanu i sve je predivno proklijalo i raslo cca mjesec i pol a onda uvenuće na višoj razini, molim savjet ima li to veze sa sjemenom ili je to loša sreća, i ima li ko zdravo sjeme onda? |
|
![]() |
|
zvrk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
Nije zahtjevna ali u mom vrtu je glina (koja je jako plodna) a i ovdje ima vise vode (kise
![]() Jedini problem sto ja imam (i postaje sve gori) su biljne usi (bijele ,prilicno velike) pa cu trebati premjestiti Lupine na drugo mjesto u vrtu (makar se bojim da su te usi preko zime na biljci i opet se na proljece razmnoze).
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |