Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Skradnik_vrt u vikendici
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Skradnik_vrt u vikendici

Odgovori Odgovori Stranica  <1 10111213>
Korisnik
Poruka
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2009 u 18:10
Ne znam zašto sam zapostavila ovu temu. Ustvari znam zbog korova i trave u vrtu, pa me sram pokazati. Ha - nije baš tako, djelimično folija spašava stvar, ali trebalo bi sve pokrit, onda bi to bilo ok. No činjenica je gdje je folija tu pljevim desetak cm i biljke su značajno veće narasle, jer ispod crne folije ne raste ništa.
Mahune, vidite ove prve koliko su manje od onih gdje sam stavila foliju.

Ista stvar s tikvicama, gdje nema folije su mini

Blitvu koju već neko vrijeme jedemo, svaki treći dan (mm ima neku poslovicu koji počimlje sa "jedeš ko zec...... na kraju opet ko zec,

Mrkva tradicionalno pregusta - bit će sitna, ali već je razrjeđujem - znam trebalo je prije, a meni žao.

Ukrasne tikvica - posebno im se veselim

Hoyini mini (koktel) pomidori cvjetaju - bit će nešto

Ovaj luk-valjda je ukras u sredini vrta.

Krumpir su mi pojele zlatice, pa je jako sitan, ali baš takav pečeni ima sve ukuse svijeta.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2009 u 19:59

Pa ne mogu više, trčim iz jednog vrta u drugi, poštedite me malo, pasti ću od umora.....

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2009 u 20:59
Lora - uskoro ćeš i ti "pustiti korijenje" na forumu, pa ćeš ubrzati tempo.
RIJEKA

Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2009 u 21:12
upravo sam se vratila iz vrta...i lap top me zeza...sad ću do jutra da tražim šta mu je....očito vremenske nepogode......

Rijeka

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2009 u 21:19
Nemoj ga samo bacit kroz prozor.
RIJEKA

Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2009 u 21:34
za sada neću, ostavila sam ga i otišla na stolni...ako se odlučim baciti ga, obavijestit ću....dodji pod prozorBig%20smile

Rijeka

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2009 u 22:36
Draga moja, unatoč travi sve ti uspijeva Clap
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2009 u 22:49
Hvala Silvek trudim se, no teško je kad si u vrtu dan-dva, a nema te 10. No priroda nam svejedno uvijek nešto daruje.
RIJEKA

Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2009 u 22:53
Kako je lijepo ponovo vidijeti ovo mijesto koje sam malo razgledala -svaka čast Triša -ma ti si sine legenda
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 00:32
Moram ti prenijeti moje zapažanje. Na cijelom krumpiru imam samo jednu zlaticu i nigdje jaja. Listovi su u odličnom stanju. Dere se MM večeras da je vidio nekakve monstrum paukove, brzi , tankih nogu. Kaže pod hitno ih uništavati popapat će krumpir. Ja mu uz prijetnju ako dirne i jednog pauka će ostati bez prstiju na obe ruke, objasnim da oni jedu jaja zlatica a možda i samu zlaticu. Zamisli imam prirodne neprijatelje zlatice: Ti pauci su naselili i ruže i di su oni nema ušiju. Ma presretna sam , ja mislila kako si ti pričala o šteti na tvom krumpiru ,da će mi ostati nakon 12 dana ne dolaska u vrt samo štapići od stabljike.

Eto Triška uzgajati farmu paukova sa dugim nogicama, Bog ih blagoslovio. Embarrassed
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2009 u 00:35
Da i da dodam špricanje ne pomaže kod zlatice puno vjeruj mi. Vidjela sam špricane usjeve pune zlatice, a moji ne špricani uz čišćenje rukama ni prošlu godinu nisu imali toliko zlatice kao špricani.
Više se unište prirodni neprijatelji zlatice i otuda dođu najveći problemi.Embarrassed
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2009 u 22:46

Da imaš Smrcko pravo. ASli ako svi susjedi špricaju krumpir i nemaju problema, valjda ti je jasno da sve zlatice jedu samo moj krumpir. Dobro nešto ga je ostalo, ali nisam baš zadovoljna veličinom.

Vrt je veliku zadovoljstvo, ali i velika obaveza. Ako te nema raste korov, ne zaljeva se, ne beru se plodovi na vrijeme - no kad ipak nešto ubereš veselje je još veće.
Tako sam danas pobrala hrpu krastavaca, pomidora, iskopala kapulu, nešto krumpira, mrkve, peršina, celera, tikvica prolaze, ali ima još drugih vrsta, pa naprimjer ove patašon, koje sam dobila od Vere4 su predivne za vidjeti a i jestive su

Ove doduše nisu jestive, ali su preslatke kao ukras

Sada me u vrtu najviše vesele lubenice - ima ih veličine rukomentne lopte i manjih

Napreduju u Hoyini koktel paradajzi, a jagode koje bi se trebale penjati se doduše ne penju, ali su imale dva ploda, koja je pojela Triša i to bez pitanja.

RIJEKA

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2009 u 23:09
Vidim ja tu svašta...mljaaaac, bogme bi i mene razveselile lubenice.
Moja (pok) Lara je obožavala jesti tayberry, kako je on posađen na žicu koja razdjeljuje povrtnjak od ostatka dvorišta, ona se je uvijek počastila sa dvorišne strane.
Na vrh
Željka23 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Željka23 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 09:46
smile227
Predivno ti izgleda vrt ,ima tu svega za ubrati...
Što se tiče borbe sa zlaticama...meni rade veliku štetu ,patliđžane su uništile ,prešle na papriku ,paradajz.Nemam pojma šta je bolje ,špricati ,ili brati manje plodova...
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 12:41
Ahaaaaaaaa bome ti meni reče ode se malo odmoriti ali ti si se naradila i jesi li bar uradila---------hmmmmmmmmm-hahahahahah
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 14:46
i mene uvek obraduju lubenice
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 19:21
Dakle uvijek naša dvosmislena niho ima neki komentar.
Cure super je bilo gore, malo smo se odmarali, pa malo radili, pa malo šetali, pa puno jeli - frižak zrak - što možemo, ali sve iz vrta, a to je kažu najzdravije.
RIJEKA

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 19:24
Ovako uredan vrt nemaju ni oni koji stanuju cijelu godinu uz njega.
Ipak sam tamo negdje vidjela sliku kako odmaraš kraj jezera. Nadam se da nisi samo pozirala i da često prilegneš.
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 19:27
Ma naravno Hoya, gore su isto paklene vrućine preko dana tako da se ne može ništa raditi, pa se stvarno odmaramo, ja vani, a mm u kući jer njega vani napadaju leteće beštije.
RIJEKA

Na vrh
dada28 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada28 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2009 u 20:24
Trišice moja, pa ti si pravi, pravcati poljoprivrednik! Baš si vrijedna i zasužila si tako krasno povrće.
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 10111213>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.