Perunike - Irisi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 21> |
Korisnik | |
petit ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moje perunike su starinske, tamno ljubičaste boje, prekrasne su. Kako su se širile razmještala sam ih i tako su dospjele i na mjesto gdje je cijeli dan sunce i u polusjenu. Moram priznati da identično rastu, ne primjećujem razliku - možda su se adaptirale. Razdjeljujem ih u proljeće (dijelim gomolje) i istu godinu cvjetaju.
Sada u proljeće planiram drastično povaditi i napraviti mjesto za nove. Voljela bi ih pomiješati sa bijelima ili žutima - bilo koja boja bi se lijepo uklopila jer su kao cvijet prekrasne. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
lela.h ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Studeni 2010 Lokacija: Sl. Brod Status: Offline Bodovi: 604 |
![]() |
|
petit ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Lijepa je, koliko je viisoka?
Moje su još zagasitije, dubinski tamno ljubičaste , nemam slike nažalost al naježim se kad se sjetim njih jedno, 50-60 cvjetova na okupu. |
|
![]() |
|
lela.h ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Studeni 2010 Lokacija: Sl. Brod Status: Offline Bodovi: 604 |
Petit, ona izraste sa pupovima i do metar, ali ovdje na slici nije prava boja ona je zapravo puno tamnija, ali se to na slikama promjeni, pokusali smo ju slikati i po suncu ali nikada nije slika ista kao uzivo,
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Perunike se dijele poslije cvjetanja. |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
lela prelijepa je
![]() |
|
![]() |
|
Hvala natalija, ona bas mami poglede kada procvijeta. Pa ju ljudi vole dirati za latice, a ja dijelim packe.
|
|
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Vaše su prekrasne
![]() ![]() ![]() |
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
![]() |
|
[QUOTE=Ksan]Vaše su prekrasne
![]() ![]() ![]() Pokazati će one svoju ljepotu ne jednog dana, nego već ove godine ![]() |
|
![]() |
|
Ksan biti se to preljepo tako u redu kao ogradica
![]() [IMG">http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/642eccc1-korijen%20perunike.jpg" /> |
|
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Čitala sam to prije sadnje i sve sam perunike sadila plitko tj pri vrhu zemlje a ne viri van zato što ni jedna od njih nije imala veliki korijen sve su male i mlade. Budemo vidjeli Lela hvala
![]() |
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
![]() |
|
Prati ih, ako vidis da se bore za zrak, nemoj ih vaditi vec samo rukama (prstima) isceprkaj zemlje da se oslobodi korijen, sada bi bilo steta da ih vadis i uznemirujes posto su se tek primile.
![]() |
|
![]() |
|
Budem, hvala na savjetu.
Tvoje su zaista prekrasne ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
evo cisto informativno....ja sam svoje ukopala 2 cm ispod zemlje, cisto iz straha da ih neko od prolaznika ne bi pokupio...kad zatopli strugnut cu visak zemlje i to ce bit to....
imam sad vec nekoliko boja pa ako netko bude za trampu javite se..... |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
Monna kada se ukorijene nitko ih tako lako nece moci dici sa zemlje
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
znam...imala sam ih u dvoristu oko kuce...nova lokacija pa sve iz pocetka :)
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Jos par suncanih dana i otvaramo sezonu cvetanja 2013.
![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
rekoh vam
![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
mimar...ove su iz lukovica?
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
Da, ovo su irisi iz lukovice, oni iz rizoma cvetaju mnogo kasnije
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 21> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |