Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 133134135136137 243> |
Korisnik | |
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Verovatno jeste Heliopsis helianthoides 'Ballerina', evo sa neta slika od Heliopsis helianthoides var. scabra Spitzentanzerin syn. Heliopsis 'Ballerina': ![]() -------------------------------------------------------------------------------- A ovo su neke druge varijante Heliopsisa: I tvoj H. mi lici bas na ovu vrstu: Heliopsis helianthoides var. scabra 'Sommersonne' syn. 'Summer Sun': ![]() ![]() ![]() Heliopsis helianthoides var scabra: Heliopsis helianthoides var. scabra Goldgrunherz syn. Goldgreenheart - False Sunflower: ![]() ![]() Heliopsis helianthoides 'Asahi': ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
što je ovo, molim vas ? Kupila sam malu teglicu proljetos, a to se proširilo i pustilo grane po 3 m okolo.
![]() |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Glikice,
jel moze neka slika sa par listova u krupnom planu? |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
evo za 5 min
|
|
|
|
![]() |
|
evo, i još nešto ako pomaže, kad se odreže, curi bijela tekućina ( nešto kao mlječika)
![]() |
|
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
glikice da nije kameleon - Houttuynia cordata
nemam ga pa ne znam ima li bijeli sok, ali čujem da je jako napasan |
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
glikice, a da nije šarenolisni batat???
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Natalija nije kameleon, imam ga ja, ovo nije to.
Lovro nešto sam i ja tako načula, al stvarno nemam pojma, uglavnom, raširio se k'o epidemija, ali ne kao što se bršljan širi, niti ima ikakve korjenčiće ili vitice, samo grane i to, ponavljam, oko 3 metra su već u dužinu otišle. Taj svaki dan raste po 5-6 cm. Trajnica nije, a nisam primjetila nikakav cvijet da je imao. |
|
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Glikice, ja sam ga kupila pod šarenolisnim batatom...samo je moj u tegli i nije tak napredan..!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Kako se zove ovo moje žuto
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Molim vas, može li netko prepoznati ove sjemenke?
![]() i ovo sam zaboravila kako se zove, već sam bila stavila na identifikaciju, zapisala ime i sada ne mogu pronaći:
![]() Zahvaljujem
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ksan, možda je i ovo heliopsis
sara, da nije ova biljka slonovo uho - haemanthus albiflos |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Ovo jest Haemanthus albiflos,imam ga i ja! ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Te sjemenke,odnosno čahure ,su od kalistemona,ili da nije neki eukaliptus.Sjemenke su unutra,vrlo sitne,možda su već i ispale?
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
hvala natalija, hvala trava
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Ksan,
postavicu jos neke slikice Heliopsisa, ali sutra, da mozes da uporedis sa tim tvojim zutim visokim cvetom. Mozda i jeste H. |
|
![]() |
|
Glikice,
Lici mi na nesto sto sumnjam, provericu sutra da budem sigurna da li je to, pa ti javim. --------------- Ipak vidi ovo: Houttuynia cordata - Chameleon Plant ![]() Houttuynia cordata 'Chameleon': ![]() Houttuynia cordata 'Chameleon' syn 'Tricolor': ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Zar to ipak nije to? |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Nije.
|
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 133134135136137 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |