Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Božićni kaktus - Zygocactus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Božićni kaktus - Zygocactus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 41>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2012 u 10:29
Kako su divni. Moj zimski "skuca"... ni amo ni tamo.Proljetni (pretpostavljam) baca istove a valjda će me i obdariti na proljeće nekim cvijetkom.Cry
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2012 u 10:26
...ovo ih...u društvu sa dva "proljetna"...bolje reći prvomajska!!!

...a ovo jedan teglić danas uslikan...

Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2012 u 10:20
.....ja ih imam nekoliko tegli...kod roditelja možda 5, i sad tu...najmanje 4...i sa raznim drugim cvetekima...jer kad mi pukne koja "grančica" sam pritisnem u zemlju i primi se 99%...u bilo koje godišnje doba...nemam problema za pelcanjem....
zalijevam oskudnije!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2012 u 09:59

Klimatis bolje je ukorjenjivati na ljeto, a ako već sada to radiš, dovoljno je zaliti do dva puta mjesečno. Da mladica ne strune drugi puta zalijevati  tek kada se zemlja osuši od prethodnog zalijevanja

Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2012 u 07:04
Dobro jutro, vrlo teško se održavaju, moja iskustva su da ih se metne na polusvijetlo mjesto, zalijevati svaki tjedan sa par kapi odstajale vode u podmetač, na proljeće obavezno promijeniti supstrat, ljeti neka stoji vani u hladu (iza kuće) na sjevernoj strani, ali na danjem svijetlu.....
U 10.mjesecu prihraniti 2÷3 puta sa razmacima od 14 dana, unijeti u kuću na poziciju gdje će stajati do cvatnje i čekati - cvijet oko Božića......
Pozdrav.............schumy
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2012 u 15:59
Nakon cvatnje sada počinje sušna pauza za božičnjake. Zalijevanje na minimum, ali koliko često zaliti otrgnute mladice ako su na toplom?
Jako su osjetljivi na truljenje pa ne znam kak ih pametno ukorijenit.
Neka se sve zeleni
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2011 u 20:18
Svima sretnu i uspješnu 2012.godinu!

Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2011 u 07:22
Dobro jutro, evo moga doprinosa ovoj temi:
1.) Moj zygocactus slikan 26.12.2011. (pred 2 dana):

2.) Isti kaktus slikan danas (rano) ujutro:

Na temu diskusija oko otpadanja cvjetova, jedan moj mali savjet:
1.) Nikada ne premještati kaktus u cvatu!
2.) Zimi zalijevati oskudno, samo kada je zemlja posve suha (najbolje 1 puta malo-malo u 15 ÷20 dana)
Pozdrav............schumy
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2011 u 17:14
Bas tako, ti radijatori, cijele god ih pazis i mazis da bi tijekom zime cvjtali a na kraju im nemozes omogućit pravilne uvjete, bas šteta :(
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2011 u 23:53
Mojem otpali pupovi od topline.Ti radijatoriAngry
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2011 u 17:41
Voda je ostajala, na sobnoj temp. Premješteni su  kad je vani zahladilo. I godinama tako, i stvarno ne znam što se dogodilo.Možda gnojivo tekuće ili šok ali kakav? Stoje na komodi 0,5 m od staklene stijene.
Neka se sve zeleni
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2011 u 08:55
Gricka, znam da se ne smije premjestati, al kad je bio tako prekrasan, pa sm ga htjela gledat cijele dane u dnevnoj a ne u kupatilu :)
Nadam se da ce se priviknuti
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2011 u 08:50

Zlatno pravilo: ne premještati!

Kod tebe Klimatis je vjerojatno zalijevanje hladnom vodom izazvalo nekakav šok -ako je prostorija topla onda bi trebalo malo i vodu smlačiti
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2011 u 07:38
Ne znam sta mu je, nekako mi je tuzan a u kupatilu je bio tako vesel, a sad me strah opet ga premjestat u kupatilo da mu i to ne zasmeta. Mislim da nije ni do zemlje ni zaljevanja vec do mjesta al vise ni sama ne znam.
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2011 u 11:28
Ili previše vode ili nagla promjena tmperature u prostoriji, naravno ako u vrijeme pupanja nisu premještani. Takva su moja iskustva. Ja svoj kaktus nikako ne mičem jer nemam potrebe, uvijek je u zatvorenoj - ostakljenoj lođi i nikad mu nisu opali pupovi. Prije sam imala drugi kaktus kojeg sam iz stubišta zgrade unijela u dnevnu sobu i u roku od nekoliko dana niti jedan pup nije ostao.
Trenutno moj kaktus ima puno pupova, ali mi se čini da sporo rastu, ako ovako nastavi neće otvoriti cvjetove ni do Uskrsa, a mali pupoljčići pojavili su se još početkom studenog. Vjerojatno nije dovoljno toplo!?! Maze zar ne...
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2011 u 10:05
Nama se događa slični problem. Na 5 od 8 božičnjaka u cvatu počeli su otpadat pupovi. Da li je razlog previše vode(1 tjedno), prihrana ili nešto treće?
Uvijek su na istom mjestu. Od proljeća do jeseni su vani u polusjeni, a po zimi u dnevnom boravku blizu staklene stijene. Vidjeli ste slike svi prekrasno cvatu, a nakon 10 dana počeli su pup po pup otpadat.
Neka se sve zeleni
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2011 u 21:41
Pozdrav, imam problem, moj bozicni kaktus sam drzala u kupatilu na prozoru i bilo mu je lijepo, imao je svjetla, ne grije se al naravno nije hladno. Sad kad je sav tako lijepo propupao donijela sam ga u dnevnu gdje je odjednom poceo mi cijele grancice odbacivat :( ne znam sta mu je, nije mu zemlja prevlazna al nije ni suha; a i u sobi nije veca temp od 22. Ako itko zna pomozite mi sa svojim savjetima, plizzzzzzzzz
Na vrh
kikach View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 497
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kikach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2011 u 21:12
pozdrav svima! evo i mojeg zigića:) mislila sam da ce biti skroz bijeli, pa je ispao roskasti:)

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2011 u 21:39
Moje sam zigiće nedavno kad je padala kiša stavila na kišu da uživaju u pranju i zaljevanju....Još su u pupoljcima koji se svakim danom povećavaju....WinkWink

sutra je novi dan
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Prosinac 2011 u 22:17
prelijepi su Klimatis, prelijepi. smile55
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 41>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.