Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Balkonsko cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Surfinija - Surfinia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Surfinija - Surfinia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 46>
Korisnik
Poruka
Tratincica44 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 49
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tratincica44 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2011 u 07:47
BlackSwan, odrezala sam joj svaki cvijet + 1 - 1,5 cm stapke. Cvijeće biljku iscrpljuje, pa se nakon orezivanja ona lakše oporavlja.  Sad se još uvijek borim s prihranjivanjem jer su joj krajnji listići sićušni. Jel netko zna kako to riješiti?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
BlackSwan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 35
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BlackSwan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2011 u 15:34
Joooooj!!! Evo jos jedna propadaaaaaaaaaa. Tacno mi dodje da ih sve pobacam s balkona. Dodje mi da !!!    
Na vrh
BlackSwan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BlackSwan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2011 u 15:40
Sta bih sad trebala uraditi , po vama, da bar pokusam ovu da spasim???
Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 842
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2011 u 15:55
Ja imam utisak da imas neke uljeze u zemlji sto joj grize koren,ili gnojis sa necim prejakim?
Na vrh
BlackSwan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BlackSwan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2011 u 16:21
Originalno poslano od člana Olja Olja napisao:

Ja imam utisak da imas neke uljeze u zemlji sto joj grize koren,ili gnojis sa necim prejakim?

Gnojim sa Plantellom za surfinije. I pridrzavam se uputstva 35 ml na 2 l vode.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2011 u 21:58
Tratinčica, BlackSwan jedan od mogućih razloga zašto vaše surfinije dobro ne napreduju je supstrat. Točnije pH supstrata. Surfinije najbolje uspijevaju u dosta kiselom supstratu vrijednosti pH od 5,5 do 5,8.
Ništa ne pomaže da prihranjujete sa specijalnim gnojivom ako pH supstrata nije zadovoljavajući. Citrirat ću jednu rečenicu člana foruma jelsa napisanu na jednoj drugoj temi : „Ako je biljka posađena u pogrešan ph medij neće biti u mogučnosti uzimati kvalitetno hranu bez obzira kako ju kvalitetno gnojili.“
Na vrh
BlackSwan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BlackSwan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2011 u 22:08
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Tratinčica, BlackSwan jedan od mogućih razloga zašto vaše surfinije dobro ne napreduju je supstrat. Točnije pH supstrata. Surfinije najbolje uspijevaju u dosta kiselom supstratu vrijednosti pH od 5,5 do 5,8.
Ništa ne pomaže da prihranjujete sa specijalnim gnojivom ako pH supstrata nije zadovoljavajući. Citrirat ću jednu rečenicu člana foruma jelsa napisanu na jednoj drugoj temi : „Ako je biljka posađena u pogrešan ph medij neće biti u mogučnosti uzimati kvalitetno hranu bez obzira kako ju kvalitetno gnojili.“

Kako to da onda ne propadaju sve, a koristila sam istu zemlju za sve?
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2011 u 23:24
Black Swan,jesi li probala išćupati jednu biljku i pogledala imaš li kakve nametnike na korjenu???<meni je sad kad sam vidjela bolje sliku to upravo na to slićno,jer da krivo prihranjuješ ili da imaš supstrat nezadovoljavajuće ph mislim da bi biljke žutjele ,a one tebi klonu i to na očigled kao da im nešto precvika korjen,ajde molim Te provjeri to.smile129
Na vrh
BlackSwan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BlackSwan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2011 u 23:29
Originalno poslano od člana Silvestra Silvestra napisao:

Black Swan,jesi li probala išćupati jednu biljku i pogledala imaš li kakve nametnike na korjenu???<meni je sad kad sam vidjela bolje sliku to upravo na to slićno,jer da krivo prihranjuješ ili da imaš supstrat nezadovoljavajuće ph mislim da bi biljke žutjele ,a one tebi klonu i to na očigled kao da im nešto precvika korjen,ajde molim Te provjeri to.[IMG]smileys/emot18.gif" align="absmiddle" alt="smile129" />

Nisam bilo mi zao ali izgleda da cu morati!
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2011 u 20:17

Evo ih danas. Radim sve obrnuto od „savjeta“ Prof. dr. sc. N. Parađiković. Svejedno sam zadovoljan kako napreduju.
Na vrh
AAnčica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 55
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AAnčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2011 u 22:46
Nova sam ovdje pa vas molim može li mi netko objasniti zašto moja surfinija ima male cvjetove? U početku su bile prekrasne ali sad ne znam šta im se događa. Rastu imaju zeleno lišče nema bilesti na njima a opet cvjetovi su sve  manji. Redovito ih zaljevam dobiju prehranu i željezo također redovito a što im je? Možda ih previše prehranjujem?smile211

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2011 u 09:13
Kako to misliš mali cvjetovi. Ajde slikaj da vidimo.
Na vrh
BlackSwan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BlackSwan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2011 u 13:42
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

A ne vjerujem da je do zemlje jer sam koristila istu vrstu kao i prosle godine, vidi se na prethodnoj strani kakve su bile FANTASTICNEEE.
Na vrh
AAnčica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AAnčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Lipanj 2011 u 18:04
A neće slika nešto ne ide smile43na jednoj su mi se pojavile nekakve točkice žute i dosta su ljepljive a kažu da takve moraju biti
Na vrh
Tratincica44 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 49
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tratincica44 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2011 u 10:24
BlackSwan, ja bih na Vašem mjestu supstrat odozgo posipala sa nekakvim sredstvom protiv nametnika koji razaraju korijen (ako se ne varam ja kod kuće imam Dursban) - uostalom, pitajte u agrarijama neka Vam nešto daju. Odmah zalijte sa vodom i biljku privremeno sklonite na neko polusjenovito mjesto da ju sunce ne prži dok se oporavlja (pretpostavljam da biljka u ovakvom stanju neće upijati dovoljno vode, supstrat će stalno biti mokar i sunce bi na taj način moglo loše djelovati na korijen). Eto, ja bit tako postupila. Mislim da će nakon dva tjedna biti rezultata. Sretno!!
Na vrh
BlackSwan View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BlackSwan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2011 u 11:44
Originalno poslano od člana Tratincica44 Tratincica44 napisao:

BlackSwan, ja bih na Vašem mjestu supstrat odozgo posipala sa nekakvim sredstvom protiv nametnika koji razaraju korijen (ako se ne varam ja kod kuće imam Dursban) - uostalom, pitajte u agrarijama neka Vam nešto daju. Odmah zalijte sa vodom i biljku privremeno sklonite na neko polusjenovito mjesto da ju sunce ne prži dok se oporavlja (pretpostavljam da biljka u ovakvom stanju neće upijati dovoljno vode, supstrat će stalno biti mokar i sunce bi na taj način moglo loše djelovati na korijen). Eto, ja bit tako postupila. Mislim da će nakon dva tjedna biti rezultata. Sretno!!

Hvala na savjetu, bas cu danas otici do poljop. apoteke i raspitati se. E, meni se bas desava da je supstrat pun vlage. Nisam zalivala surfinije sigurno 3 dana(a ovih dana je suncano i temperatura je oko 26 stepeni), jutros sam ih samo malo zalila jer je zemlja samo po vrhu suva, a kad se malo dublje raskopa ona je vlazna!!!! Prosle godine u ovo doba sam obavezno svaki dan zalivala 1x cak po nekada i 2x dnevno. Jakooo me ovo sve zbunjuje ove cvijetajuce godine.
Na vrh
morena View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 193
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje morena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2011 u 11:57
Koji može biti razlog bljedila cvjetova surfinije?Puna je cvjetova ali zadnjih par dana  mi nisu onako tamno plavi,dosta su posvjetlili.Šta napraviti?
Na vrh
sanjalica4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 257
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sanjalica4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2011 u 20:55
Originalno poslano od člana morena morena napisao:

Koji može biti razlog bljedila cvjetova surfinije?Puna je cvjetova ali zadnjih par dana  mi nisu onako tamno plavi,dosta su posvjetlili.Šta napraviti?

i meni se pojavili takvi cvjetovi kod duplih tamnoljubicastih surfinija. redovno ih gnojim(svako 2 vece) a i posebno im dajem zeljezo ali cini mi se molibden u igri jer od njega cvjece izgubi svoju boju. nista se ne brinem. takve cvjetove redovito otkidan a dalje idu cvjetovi normalne boje.
Na vrh
AAnčica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AAnčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2011 u 22:30
Na vrh
AAnčica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AAnčica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2011 u 23:16
Eto moje surfinije u početku su bile pune cvjeta a sad sve manje i cvjetovi su im manji a ne znam zašto Question 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 46>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.