Hosta - Funkija |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 37> |
Korisnik | |
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Evo krenule su i moje, zahvaljujući baki Bei hoste i heuchere su izbor broj 1. za moje dvorište, naprosto ih obožavam i jedva čekam neke nove vrste
![]() ![]() ![]() ![]() Neke pak tek izviruju- mislim da ukupno imam 8 različitih, no vidjet ćemo kad sve izvire
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Lijepo su krenule hoste, Jagoda, ugodno je gledati kako se pomalo odmotava lijepo zdravo lišće (dok ga ne otkriju sluzave beštije). Zato bih ti preporučila da ukloniš suho lišće (izvor bolesti) i nasipaš oko njih borovih iglica, kažu ljudi da odvraća puževe, a i ljepo izgleda.
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Dakle borba protiv puževa je počela. Pala je kiša i sad će biti najezda...Dobro da nisam bacila iglice pa ću staviti tamo gdje budu krenuli.
Moje hoste su krenule, baš me veseli..
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Baka Bea, hvala na iscrpnoj informaciji. Bas steta d ipak pozeleni.
Dado, koji to bio puzomor koristis ?
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
A da gredicu di drzite hoste prekrijete grubim sljunkom? Ja moje drzim bas na jednoj takvoj povrsini u hladu i stete su minimalne. Tu i tamo dodam malo bio puzomora koji je ujedno i izvor zeljeza za biljke.
|
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Hvala BB
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Carol taj kultivar je jedan od novijih, prvi put je koliko sam pročitala prikazan na izložbi 2003. godine. Treba mu 2 sata prijepodnevnog sunca da što duže zadrži boju. Na kraju ipak pozeleni.
Duda-Lave mislim da ideja s pepelom nije dobra, hoste vole slabo kiselo tlo, a pepelom ćeš drastično povećati pH. Protiv puževa sam se borila svim sredstvima, živom silom i kemijom (Ferramol plavim zrncima), no nađe se koji sitni. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
da anastazija možda bi to bilo bolje od pepela..thx
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Duda, za pepeo neznam, ali moje hoste spašava kora za malčiranje i borove iglice. Na to puževi ne idu jer ih pika. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
I ja se pridruzujem ljubiteljima hosti, a gredica gdje se nalaze je za sada jos gola. Tek se naslucuje gdje su.
Moram priznati da ovo "bijelo perje" do sada nisam vidla, niti cula da postoji.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Jedno pitanje ...pošto su mi hoste provirile a puževi polako vrebaju imam hrpu pepela znam da ga puži mrze ali da li smeta pepeo hostama ?
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
otok baš sam pogledala slike pod nazivom kojeg spominje bb, preeeedivna je
i ja imam 2 od lani, ne istu tu, negdje imam zapisane nazive nadam se da će biti vode ovo ljeto - dovoljno da ih očuvam na životu već se veselim cvjetovima |
|
![]() |
|
Otok lijepo si se opernatila, "bijelo perje" ako se tko sjeća s početka teme. Prekrasna je kad je mlada, poslije pozeleni. Ako ćeš je uzgajati u vrtu, nema razloga čekati, posadi je.
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Jeeeee....bijela je
![]() |
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
i moje su provirile
![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
![]() |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Otok,slobodno ih sad posadi ako želiš. |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Otok,
Tebi tako sve lijepo uspjeva u zemlji,ostavi u tegli,pa ćeš vidjeti,razliku. |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ma imam i ja par u vrtu, samo ne znam da li da ove iz tegle (tek su počeli listići) presadim već sada ili da čekam da narastu ili možda tek na jesen
|
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |