Moja cvjetna gredica |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 85> |
Korisnik | |
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...ta me izjava podsjeca na one moje majke "pa di to raste?!?" heheh nekad previse gledamo uvis da bi primjetili takve ljepote. Imam usudio bi se reci isti crveni kukurijek vec godinama u vrtu, ove godine nesto kasni s cvatnjom jer ga je pokosila buretina, no pupovi su se pojavili. Prosle godine se i zasijao sam, mozda kad biljkice procvijetaju bude bilo novih boja :). |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Zaista je lijep taj bordo kukurjek...
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
anabistrica jedva čekam tvoju novu ogradu,a kukurijek ti je prekrasan.Ja imam isti,ali mi još nije procvijetao.
|
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Pa bogme niti moj kukurijekac ne cvate. Mozda zato, jer sam ga na jesen selila, pa dok se ne udomaci u novom stanu.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
He, he. Trebala bi biti doma da bi vidla pravo stanje. Istina, kukurjek ne cvate, ali je pun pupoljaka. Krajem tjedna će se otvoriti.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Vijavica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 27 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 41 |
Prekrasan vrt!
Idem malo po malo, vrt po vrt i ni ne skužim koliko vremena prođe dok ja neumorno listam. P.S. sve mi dođe neugodno koliko ja gnjavim dobre forumaše sa svojim kvadratom vrta kad ovidim ovakve količine ljepote
![]() |
|
Preko trnja do zvijezda...
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Tvoj vrt proljeće prvo obojilo u žuto
|
|
![]() |
|
Vijavica, moon, hvala na posjeti.Vijavica, niti jedan vrt nije premali za pokazati na ovom forumu. Najvažnije je da uživaš u vrtu i cvijeću i znaš podijeliti svoju radost sa svima nama.
moon, tek kad sam pregledavala slike za stavljanje na forum (one početne), vidla sam da skoro uvijek cvijeće istih boja cvate istovremeno. A žuta je uvijek prva.
|
|
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Kod tebe počelo proljeće.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
zanimljivo je i zapravo nevjerojatno pronaći rog srndaća u vrtu...jako mi se sviđa hamamelis.
lijepi pozdrav
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
dobro si primjetila. zuta i plava boja su najcesce boje kod vrsta sa proljetnom cvatnjom - razlog je jednostavan, te boje jako privlace kukce i njima su navise "vidljive" pogotovo u rano proljece kad su jos uvjek malo pospani i nemaju snage za velika putovanja od cvijeta do cvijeta. (isti princip vazi i za ljepljive ploce zute i plave boje) Jako dobra knjiga koja daje objasnjenja na takva pitanja zove se Evolution of flowers, dosta teska i strucna knjiga ali jako zanimljiva. Na lak nacin i sa puno primjera objasnjava kao biljke i kukci nemogu zivjeti jedni bez drugih i kako su biljke zapravo porobile kukce, te su oni postali njihova potrckala u utrci za razmnozavanje. |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Hamamelis miriše i do mene
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
stiže proljeće,kod tebe cvjetici mirisu ,imaš čak i rog od srndaća
![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
anči...ja znam gdje ima puuuno vrbica..žutih i crvenih
![]() ![]() ![]() puno vesele prvi cvijeteki ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Hvala svima na posjeti, navratite mi opet. Svima nam pašu ovi proljetni dani malo za šetnje, malo za prve radove u našim vrtovima.
Dado, pogledat ću za knjigu. Iz Algoritma imam već dosta knjiga na engleskom jer na našem tek odnedavno ima literature o cvijeću pa sam već dosta toga naučila. Neke nazive bilja bolje znam na engleskom nego na našem, baš zbog toga. Sara, Anaida, hamamelis je mali ali stvarno ima fini miris, pomalo egzotičan. Kupila sam ga u Pordenone-u 2007. ali jako sporo raste. Konte, za vrbice bumo se dogovorile
|
|
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
I meni je prijala šetnjica tvojim zagorskim bregom!!!
![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |