Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 152153154155156 407> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prvih deset centimetara kaudeksa leži na supstratu. Na slici se to slabo vidi. Zatim nastavlja rasti u obliku slova C. Tokom sezone teglu nisam okretao. Zbog toga mu je lišće raslo okrenuto samo u jednu stranu. Prema prozoru - svijetlu. To je prošlogodišnji sijanac. Ovih dana sam prošlogodišnje sijance presađivao u veće tegle. Andina, dali si dobila sjeme naručeno kod Plumeria2U.co.uk ? Meni još uvijek nije stiglo. A naručeno je 11 siječnja. Vrag je da ne znam gdje je greška. Dali ga iz Plumeria2U nisu poslali ili je netko iz Pošte odlučio da će ove godine on probati sijati sjeme mojih adeniuma ? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Wolfsbane, baš si me nasmijala s onima posvađanima!
![]() Biljčice ti izgledaju fantastično! Zdrave, bucmaste, prekrasne! A ja svoje (podjednako stare kao tvoje) držim cijelu zimu na "mrvicama kruha i kapima vode"u strahu da mi ne strunu. Imaju dosta svjetla i topline pa su neki rasli u visinu, dok se drugi (u istim uvjetima) nisu pomakli od jeseni. Jednom se kaudeks smežurao pa sam mislila da mu korijen trune, no sve je ok - mršav je do boli, ali pušta nove listiće. Iduće zime nema za njih gladovanja - prihranjivat ću ih bar jednom tjedno jer vidim da to kod tebe funkcionira. Još samo moram pronaći post gdje pišeš o tome kako pripremaš supstrat. Hvala ti na sličicama tvojih buckića! ![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Joj, što volim gledati ove bebice kad ovako izmigolje iz sjemenke.Preslatki su!
|
|
|
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
moji klijanci
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
ajama, lijep je cvijet, mislim da ti se tako raskuštrao jer mu fali neki od mikroelemenata, mozda bor ili bakar. ovi listici ispod su ful mali i nerazvijeni, zato mi se isto cini.
mememe, sa vodotopivim gnojivima sa manje dusika,vec sam pisala zasto, 10-20-30, 15-5-30 i sl. manjom koncentracijom ali skoro svako zalijevanje. stavim i povremeno malo magnezij sulfata i zeljeza, mada ova vodotopiva imaju mikroelemente. |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
wolfsbane, kakvim gnojivom prihranjuješ i koje koncentracije?
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Za G., tamo smo zachatale drugu temu:
usporedba, deveti mjesec i nedavno: ![]() sijanci od prosle jeseni, slika oko nove godine: ![]() neki dan: posvadjali su se ovaj mi je medju najdrazima,mali debeljuco okrugli arabicumi, oni su "nasnjofali proljece", slikano je pred oko tjedan dana, gledam danas i ne vjerujem, pola ih je izbacilo jos pokoji list. ![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Ma nek te prozivaju, boli te uvo, ti imaš i znanje (struku) i rezultat. Ti pokaži što znaš, ima pametnog naroda koji će te poslušati.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
nis od toga, uz dobar supstrat i dobro gnojivo.
nema mirovanja za mlade, tu i tamo naprave pauzu pa malo uspore, ali to je to. ali u supstratu ne zaostaju soli, oni si uzmu koliko im treba a ostalo se ispere brzo. bum digla koju sliku na temu tamo, mada ce me opet prozvat netko jer nema cvjetova ![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Koje gnojivo koristiš ?
|
|
|
|
![]() |
|
Ma da ? A ono tipa mirovanje i te fore?
|
|
|
|
![]() |
|
ja ih prihranjujem cijelu zimu,kontra popularnom misljenju ;)
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Znam da je sterilan i stabilan, Pratit ću stanje korjena, tnx.
Čim malo otopli i još porastu,krećem po malo sa prihranom. A mislim da će to biti već idući tjedan. |
|
|
|
![]() |
|
nakon nekog vremena istresi kojeg van pa vidi kakvo je stanje u dubini oko korijena. takodjer, racunaj da skoro nista nutrijenata ne veze na sebe.
sto se humusa tice, sa vremenom ce se humus potisnuti prema dnu posude i zastopati ga, pa oprezno s tim. za klijanje je ok, sterilan poprilicno, ne vuce na sebe nikakvu gamad. |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Ja sam nekoliko adeniuma posadila u mješavinu liapora i humusa, pokazalo mi se odlično i adeniumu su krenuli. E sad, jesu li zbog toga ili su nanjušili da dolazi proljeće, ne znam. Baš me zanima kako će se korijen razvijati u takvom supstratu, mislim da će biti super.
Prije par dana sam posijala 10 sjemenki u liapor uz dodatak samo malo treseta i do sada mi je 6 sjemenki jako brzo proklijalo, još dvije se naziru, dvije su mi potrunile, a i bile su neke sićušne, pa sam ih unaprijed otpisala. |
|
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Stvarno ima već dugačke nove grane. Hoćeš li mu te nove rezati u proljeće?
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 152153154155156 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |