Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 152153154155156 407>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2013 u 17:30

Prvih deset centimetara kaudeksa leži na supstratu. Na slici se to slabo vidi. Zatim nastavlja rasti u obliku slova C. Tokom sezone teglu nisam okretao. Zbog toga mu je lišće raslo okrenuto samo u jednu stranu. Prema prozoru - svijetlu. To je prošlogodišnji sijanac. Ovih dana sam prošlogodišnje sijance presađivao u veće tegle.

Andina, dali si dobila sjeme naručeno kod Plumeria2U.co.uk ? Meni još uvijek nije stiglo. A naručeno je 11 siječnja. Vrag je da ne znam gdje je greška. Dali ga iz Plumeria2U nisu poslali ili je netko iz Pošte odlučio da će ove godine on probati sijati sjeme mojih adeniuma ? ali svodi se na isto
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2013 u 21:16
Wolfsbane, baš si me nasmijala s onima posvađanima! LOL
Biljčice ti izgledaju fantastično! Zdrave, bucmaste, prekrasne! A ja svoje (podjednako stare kao tvoje) držim cijelu zimu na "mrvicama kruha i kapima vode"u strahu da mi ne strunu. Imaju dosta svjetla i topline pa su neki rasli u visinu, dok se drugi (u istim uvjetima) nisu pomakli od jeseni. Jednom se kaudeks smežurao pa sam mislila da mu korijen trune, no sve je ok - mršav je do boli, ali pušta nove listiće. Iduće zime nema za njih gladovanja - prihranjivat ću ih bar jednom tjedno jer vidim da to kod tebe funkcionira. Još samo moram pronaći post gdje pišeš o tome kako pripremaš supstrat. Hvala ti na sličicama tvojih buckića! smile177
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
MermaidDreamer View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2013 u 21:10
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2013 u 20:27
Joj, što volim gledati ove bebice kad ovako izmigolje iz sjemenke.Preslatki su!
Na vrh
MermaidDreamer View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2013 u 11:34
moji klijanci

Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 22:58
ajama, lijep je cvijet, mislim da ti se tako raskuštrao jer mu fali neki od mikroelemenata, mozda bor ili bakar. ovi listici ispod su ful mali i nerazvijeni, zato mi se isto cini.

mememe, sa vodotopivim gnojivima sa manje dusika,vec sam pisala zasto, 10-20-30, 15-5-30 i sl. manjom koncentracijom ali skoro svako zalijevanje. stavim i povremeno malo magnezij sulfata i zeljeza, mada ova vodotopiva imaju mikroelemente.
velika gorica
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 22:48
wolfsbane, kakvim gnojivom prihranjuješ i koje koncentracije?
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 22:21
ima još i vrpu pupova.ostali nemaju u planu cvijetati,ali još mjesec dana do godine.vjerojatno hoće

-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 22:17
evo moj jedan napokon procvijetao.čekala sam ga kao ozebli sunce.ma šta ozebli promrzli
latice su mu malo raspertlane,ali ja sam sretna kao da je vijetnamski

-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 21:46
Za G., tamo smo zachatale drugu temu:

usporedba, deveti mjesec i nedavno:

sijanci od prosle jeseni, slika oko nove godine:

neki dan:

posvadjali su se

ovaj mi je medju najdrazima,mali debeljuco okrugli

arabicumi, oni su "nasnjofali proljece", slikano je pred oko tjedan dana, gledam danas i ne vjerujem, pola ih je izbacilo jos pokoji list.
velika gorica
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 21:33
Ma nek te prozivaju, boli te uvo, ti imaš i znanje (struku) i rezultat. Ti pokaži što znaš, ima pametnog naroda koji će te poslušati.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 21:21
nis od toga, uz dobar supstrat i dobro gnojivo.
nema mirovanja za mlade, tu i tamo naprave pauzu pa malo uspore, ali to je to. ali u supstratu ne zaostaju soli, oni si uzmu koliko im treba a ostalo se ispere brzo. bum digla koju sliku na temu tamo, mada ce me opet prozvat netko jer nema cvjetova
velika gorica
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 21:13
Koje gnojivo koristiš ?
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 20:57
Ma da ? A ono tipa mirovanje i te fore?
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 20:41
ja ih prihranjujem cijelu zimu,kontra popularnom misljenju ;)
velika gorica
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 20:18
Znam da je sterilan i stabilan, Pratit ću stanje korjena, tnx.
Čim malo otopli i još porastu,krećem po malo sa prihranom. A mislim da će to biti već idući tjedan.

Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 20:03
nakon nekog vremena istresi kojeg van pa vidi kakvo je stanje u dubini oko korijena. takodjer, racunaj da skoro nista nutrijenata ne veze na sebe.
sto se humusa tice, sa vremenom ce se humus potisnuti prema dnu posude i zastopati ga, pa oprezno s tim.
za klijanje je ok, sterilan poprilicno, ne vuce na sebe nikakvu gamad.
velika gorica
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 19:32
Ja sam nekoliko adeniuma posadila u mješavinu liapora i humusa, pokazalo mi se odlično i adeniumu su krenuli. E sad, jesu li zbog toga ili su nanjušili da dolazi proljeće, ne znam. Baš me zanima kako će se korijen razvijati u takvom supstratu, mislim da će biti super.
Prije par dana sam posijala 10 sjemenki u liapor uz dodatak samo malo treseta i do sada mi je 6 sjemenki jako brzo proklijalo, još dvije se naziru, dvije su mi potrunile, a i bile su neke sićušne, pa sam ih unaprijed otpisala.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2013 u 22:22
Originalno poslano od člana Andina Andina napisao:

Stvarno ima već dugačke nove grane. Hoćeš li mu te nove rezati u proljeće?
Prikratit ću ove veće, malo su se zimus izdužile.Embarrassed
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2013 u 20:29
Stvarno ima već dugačke nove grane. Hoćeš li mu te nove rezati u proljeće?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 152153154155156 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,406 sekundi.