Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ciklame - Cyclamen
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ciklame - Cyclamen

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 37>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2011 u 17:31
Martincica provjeri dali je lukovica zdrava i ostavi je da se odmori uz povremeno zaljevanje.Kad potjera mlado lišće onda ju malo više zaljevaj,a to je negdje u jesen i uživaj u ljepim cvjetovima tvoje ciklame.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2011 u 13:38
Martincica ovako kako si opisala vjerojatno je u stanju mirovanja.Otkini sve zute i suhe listove ali pazi na gomolj.Nemoj je puno zaljevati jer dok je u stanju mirovaja ne treba puno vode.Ako ti je vec dugo u istoj zemlji mozes ju presaditi i najbolje vrijeme za to je dok miruje.Kad pocne pustati nove listove samo pojacaj zaljevanje.
Bez brige i sretno
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
martincica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 12
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje martincica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2011 u 11:25
jel ima šanse da mi se oporavi ciklama, svi su se listovi osušili i sad tako stoji..ne izgleda baš najbolje.. sad sam ju zalila i da samo čekam ili ju je pametno presaditi?
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2011 u 18:17
Tea nisam siguran,ali mislim odprilike oko mjesec dana.Zna mi se desiti da se čahurice i same raspadnu pa sjemena posvuda i tako mi niknu kraj starih.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2011 u 14:36
dmirce onda samo treba malo pažljivije kidati te žute listove
koliko uopće treba ciklami da proizvede sjeme nakon cvatnje?
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2011 u 23:13
Moguće je i to,ali kod mene ciklame znaju imati po nekoliko listova i tako i cvjetova,a list koji je počeo propadati on će i tako biti odstranjen.Moguče i da se desi usljed kidanja da se odkinu i odcvali cvjetovi koji imaju sjema pa se pitamo kako nema sjemena.
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2011 u 22:41
Stvar je u tome što neki puta ima puno listova i treba ih često pročistiti od suhih i žutih jer je ciklama lukovičasta i ako nema dostsmile222a zraka počnu se razvijati plijesni i ode sve.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2011 u 17:34
dmirce ja se moram složiti sa Silvestrom. Meni su oduvijek svi govorili da se listovi otkidaju čim požute,a bolje je odmah na početku jer tako lukovica ne hrani i taj žuti list već one zdrave.Stvar je u tome što žuti listovi ne obavljaju više fotosintezu, što sigurno znaš a ako ne obavljaju fotosintezu znači i da su nepotrebni.Biljka će biti zdravija i vitalnija ako se suvišni (žuti) listovi uklone u startu.
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2011 u 16:59
Pa nadam se da hoče,a ima ga još za sijati kasnije i još sad ostaje sjeme kod ovih što cvjetaju.A što se tiče listova ja njih otrgnem tek kad se osuše skroz jer dok su ovako na pola zelene uvjek postoji mogučnost da se s njima povuče i koji zdravi list ili cvjet,a ovako napola uvel neče baš puno hrane uzimati.   
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2011 u 17:28
Biće super ta ciklama,samo uvjek svaki list koji je malo žut i suho ako ima kaj između sa pincetom odma čupni van,pa će biti lijepše i neče žuti listovi uzimati bespotrebno hranu ciklami.smile186
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2011 u 23:41
Mutno je al se donekle vide.Izgledaju super i držim fige da ovog puta uspije do kraja Thumbs%20Up
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2011 u 21:04
Tea evo neke su mi nikle,a imam još sjemena,a i slikica mi je malo mutna.Nadam se da ću ih uspjeti odgojiti.Preostalo sjeme čeka na sjetvu.Lorica netreba ih pokrivati ničime samo ih normalo održavaj kao i sve biljke,a evo i sad moje miknute moram bolju sliku stavitievo i nove koja ponovo cvjeta
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2011 u 18:19
Ne brini se lorica,dobro je da je na svijetlom mjestu ali bez direktne svijetlosti.Prozirnu foliju je pozeljno stavit al ako nemas ili ne zelis ne trebas.Mislim da ce ti prije isklijati ako ju stavis.Samo odrzavaj zemlju vlaznom i sve 5.Jedino bi bio problem ako si sjeme preduboko zakopala.Sve ostalo ok.Drzim Ti fige....
Na vrh
lorica10 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 740
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lorica10 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2011 u 15:59
ja sam svoje bas danas posijala, prvi puta se upuštam u tu avanturu, bas i mene samu interesira kako će se to odvijat, daj Bože da bude uspjeha. samo da pitam još ja sam ih stavila na mjesto gdje nema direktnog sunca, znači samo svjetlosti i to ne prejake, jel to ok? jel trebam pokriti sa najlonom prozirnim, il kakvim staklom, il samo ostavim otvoreno teglu??
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2011 u 15:32
dmirce kako napreduje sjeme ?Jesi ga posijao ?
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 23:22
Lorica javi nam rezultate,a ja ću isto kad moje niknu.
Na vrh
lorica10 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lorica10 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 22:15
hvala dmirce
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 20:45
O naravno Tea:Lorica slobodno ga posij u neku posudicu zavisno koliko imaš sjemena.Naravno prije toga sjeme malo prosuši i nemoraš duboko posijat prekrij sjeme sa zemljom tek toliko da se nevidi i normalno zaljevaj.Ja imam isto sjeme i stoji mi već mjesec dana sad ga namjeravam posijati.Lorica želim ti puno sreče u uzgoju.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 16:04
lorica ja nažalost nemam nikakvog iskustva sa sjemenom ciklame pa se nadam da će Ti odgovorit neko ko ima...dmirce možda Ti?
Na vrh
lorica10 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lorica10 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 15:28
pozdrav, može li mi netko reći dali je sada vrijeme da posadim sjeme ciklame, imam nesto sjemena sto sam uzela ove godine od ciklama, pa da probam sa uzgojem, dali da posadim u teglicu malenu, srednju??? kako da zalijevam dali samo prskanje odozgora???
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 37>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.