Voštani cvijet - Hoya |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 25> |
Korisnik | |
dada zd ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
možda joj ne odgovara misto moja nije cvijetala godinama a kad sam joj prominila misto puno brže raste i cvijeta
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Nina22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
imam hoyu već nekoliko godina,rasla je bez problema.Prošle godine je cvjetala i to dva puta.nakon toga su joj listovi polako počeli venuti,više nisu tvrdi kao prije.jučer sam je presadila u malo veći pitar.imate li kakav savjet što bi još mogla napraviti da je spasim?
|
|
![]() |
|
darijaz ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 138 |
Nina 22 ona ne voli propuh i stalno premještanje , ne zaljevaj je previše .LJe ti 1 tjedno ,zimi otprilike jednom u 14 dan. Vole lag prskanje ali ne po cvijetu ,ako ga ima. Pogledaj da u zemlji nemaš bijele bubice one ti sišu sok biljke, bilo bi dobro da staviš šibicu naopaćke jer fosfor ih ubija , ja stavljam svakoj biljci .Prema tvom opisu moguće da je joj previše toplo i suho. Prskaj ju i malo zali tek hranjivo. JA svoju držim u hodniku gdje je malo hladnije.
sretno ps nepresađivaj je u velike lonce u manjima bolje cvatu i više ti vole glinene lonce, znaći ako ti je taj pitar baš mal uzmi malćice veći ![]() |
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Ne bi se složila s ovim. Vrsta tegle nije bitna, velićina možda, a toplina pogotovo. A zalijevanje tek kad se zemlja osuši. Najbitnije da se mjesto ne mijenja. Naša je u toplom i cvate preobilno. Bitno je da ima dovoljno svjetla, sunca znaći istočna, južna strana i redovita prihrana. Prolistaj prije pa ćeš vidjet našu i od T.B. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
dada zd ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 10 |
moja je na zapadnoj strani odma uz prozor.Ne zalivam je često i nikad je nisam prihranjivala,osim što svaku drugu godinu minjam zemlju i provjereno bolje raste u glinenom pitaru
|
|
![]() |
|
Nina22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
mislim da je moju zeznulo zalijevanje.MS se jedno vrijeme igrao mame i zalijevanja, pa je cvijeće bilo dobro natopljeno.imam je 5 god i prije je sve bilo ok.još se drži,pa se nadam da će se oporavit.
|
|
![]() |
|
liza ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 30 Ožujak 2012 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 10 |
image _56_2,jpg image
|
|
![]() |
|
mirjam ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 592 |
...dobro nam došla,nešto ti nije uspjelo.Samo polako i strpljivo,tako smo svi krenuli.
![]() |
|
*** Prijatelji dolaze i odlaze a pravi su tu kao vječni oslonac. ***
|
|
![]() |
|
liza ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 30 Ožujak 2012 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 10 |
Hvalana dočeku ,htela sam da postavim sliku moje hoye ,ali čist moj promašaj ,izvinite nadam se da ći naučiti,sve vas srdačno pozdravljam
![]() |
|
![]() |
|
mirjam ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 592 |
Liza,pogledaj video od administratora o stavljanju slika i vidjet ćeš kako je krasno i jednostavno objasnio.
![]() Pogledaj forum vrtno cvijeće i na početku je video :kako postaviti slike.Hajde pokušaj! Sretno !!!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Liza ,oprosti ako sam dosadna ali vidim da opet nisi uspjela staviti sliku.Na prvoj stranici ove teme imaš video od administratora kako to uraditi najjednostavnije.Meni nije išlo kao ni tebi danas,svi su mi pomagali i kad sam uspjela konačno sam vidjela da to i nije "pandorina kutija".Sretno !
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mirjam nisi uopšte dosadna evo uspela sam da postavim sliku moje hoye,hvala ti dok sam ja ukapirala gde je šta i ja vidim da je prosto
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mirjam puna je pupoljaka ,nadam se da će biti i cveta.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Kad procvijeta prije ćeš namirisati nego vidjeti da je procvjetala.Sretno !!!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Hvala Mirjam
![]() |
|
![]() |
|
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
liza baš ti je lijepa hoja,a još kad procvijeta....
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Liza,tvoja hoja baš izgleda bujno i zdravo.
Moje dve su ovih dana tek krenule sa cvetanjem, za sada je izbrojano 60 cvetova
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Mimar prekrasne su,još kad se svi cvijetovi otvore...
Moja je još jadna,ali mi se čini da se polako oporavlja,ima nekoliko pupova,još su mali,nadam se da će procvjetati.Za svaki slučaj sam posadila 2 pelcera,jedan već baca novi listić.Tako da imam rezervu ako ova ne preživi. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 25> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |