Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 158159160161162 243> |
Korisnik | |
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prvu alou si mislim dobro id., ali pričekaj da izgubi pjegice prije uporabe gela, ne jedi koru. Ova druga ti nije arborescens, već ciliaris, barem mislim, ali je i ja upotrebljavam za vanjsku uporabu. Čekaj da ti se jave pravi znalci, ili vidi malo ovdje. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
MiraK...ovi kaktus je neka vrsta mamilarije, no ne znam koja, ali mamilarija je.
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Je točno moje isprike na brzopletom gledanju, ova druga aloa više liči na ciliaris..
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Miro,na tom kaktusu su plodovi.Tvoja aloa nije ciliaris,nema te trepavice ukrug oko debla,koje je kod ciliaris tanje od olovke.Tvoja bi mogla biti A.gracilis?
|
|
![]() |
|
Jaca123 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
Ajde znalci pomagajte
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
pa coronilla, rekla sam ti
![]() za potvrdu, jesu li listovi ovakvi? ![]() |
|
![]() |
|
Jaca123 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
Hvala ti Natalija,ma samo si mi potvrdila slikom,hvala ti
![]() Coronilla glaucae sad još da je uspijem zapelcati |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Euphorbia mirsinites i cymbalaria muralis...
|
|
From the earth we come to the earth we return in between we garden
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
hvala muhle
![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
SlavujVk,imaš li sliku žute aubertie?Prvi put čujem da ima žuta aubertia pa me zanima kako izgleda :) |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
imaš sliku u slavujevom vrtu na 6. stranici
|
|
...jer u njegovu svijetu nije bilo ničega što bi postojalo u prirodi
a da nije djelom Božjeg bića - i obrnuto. Sarah Dunant |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
A što bi ovo moglo biti? Ne sjećam se da smo nešto sijali tu gdje raste. Da čupam ili ne?
![]() |
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
andina, da nisu na drugoj slici karanfili... turski? listovi me podsjećaju na njih
sjećam se da si spominjala da ste prebacivali zemlju pa da je lako moguće da nešto nikne na drugom mjestu od onog na koje ste sijali |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Slavujk,pogledala sam sliku.Ono nije aubrietia,nema njih u žutoj boji.Ona tvoja biljka je ova:
http://https://www.google.ba/search?q=Aurinia+saxatilis&hl=bs&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=XQ8vUdn_L_GP4gSn5oGgDQ&ved=0CCgQsAQ&biw=1024&bih=574 |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
To bi bilo izvrsno! Hvala, Natalija!
![]() |
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
žao mi je što nisi pročitala da je aurinija visoka 40 cm, da je to vrsta gromotulje, da ima koliko sam vidjela dlačice po listovima i 2-3 puta šire listove.
moja biljčica je visoka sa cvjetom jedva 10 cm |
|
...jer u njegovu svijetu nije bilo ničega što bi postojalo u prirodi
a da nije djelom Božjeg bića - i obrnuto. Sarah Dunant |
|
![]() |
|
Slavujk,meni je ličila baš na auriniju,imaš njih više vrsta,ali eto veliš da sam u krivu.Za žutu
aubrietiu nisam čula niti sam vidjela da je ima,pa sam zato pitala,ja ih imam tri, jedna je bijela dvije su ljubičaste jedna svijetla druga tamna.Imala sam i šarenolisnu ali ona mi je iste godine propala.To sam bila dobila pelcer od moje drage prijateljice..Interesuje me ta žuta ako je ima,imaš li tačan latinski naziv da vidim na netu?Volila bih i nju nabaviti :D Na netu je nema,ili je ne znam naći.Imaš li ti neki link?
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
već sam rekla da sam ju kupila u vrtnom centru i da žena koja ju je odgojila iz sjemena nije znala kako se zove.
čitajuči i tražeči po internetu naišla sam na nju ali gdje......? ako ove godine na cvjetni sajam u vu dođe ta žena svakako ću opet pitati da pregleda kataloge i pronađe ime biljke koju prodaje ja nisam sto posto sigurna da to je aubrieta ali dobro znam što nije. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 158159160161162 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |