Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 164165166167168 407> |
Korisnik | |
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tea vjerojatno imaju liniju kao ti.
moji su debeli,ali mali.imam osječaj da rastu samo u širinu.baš kao i ja..ha..ha..
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
woow Tea divni zdravi malci. Od mojih sijanih isto ništa, sve se nekak mislim da se neću s time ni gnjavariti, nego ću uživati u ova dva kaj imam, a škicati kako vaši napreduju. To mi se nekak čini kao savršena kombinacija za mene
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Ja njih pokušavam udebljat i mene su moji cijeli život pa se ništa ne prima
![]() ![]() ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
tea jako lijepo izgledaju, zdravi su ko dren :)
ako ih hoces udebljat treba im sunca, ne stvaraju si zalihe pa se ni ne debljaju ;) |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Nedavno sam ih preselila na mjesto gdje imaju direktnog sunca veći dio dana pa čekam da se popune.Jedan od njih će uskoro i pod nož jer mi se ni jedan od njih trenutno ne grana a voljela bi jednog takvog.Vrijedi pokušati
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Tra, a možda su to doista geni? Kod mojih malaca sijanih u isto vrijeme postoje znatne razlike u visini, širini i grananju, a svi imaju iste uvjete. U svakom slučaju, više sunca im samo može pomoći.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Andina,ima nešto i u tome.Nema velike razlike u starosti mojih malaca a vidi se da različito napreduju.
|
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Ovdje je uvijek zanimljivo, puno razmjena iskustava, pogotovo za mene početnicu). Uživam pratiti rast vaših sijanaca. Glikice...bit će on dobar i sad kad se stabilizirao potjerat će on grančice na mjestima gdje je otpalo liće.
Pinus....čuo si sve savjete da li ih posaditi zajedno ili odvojeneo, no kako tebi sve polazi za rukom, mene ne bi iznenadilo da i ostaviš jednu kombinaciju gdje ih je više u jednom cvijetnjaku, tko zna što biti tu sve mogao izmudrijati, a sigurna sam da bi
![]() ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
....eh...mene...dok sam sve to napisala zaboravim pitati ono što sam htjela, naime, zanima me za koliko vremena se reznica zakorijeni? kad da skinem plastićnu vrećicu?
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
nažalost ja pravi odgovor neznam, ali logično mi je da se vrećica skida kad vidiš novi rast- tj. listiće.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
ja nemam nikakvih problema sa svojim adeniumom, ustvari se ni ne trudim puno oko njega, malo vodice, malo hranice i za sad je divan, neprestano cvate.
Morati ćete mi oprostiti ovih par slikica iz raznih kuteva ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
belica...baš je će-će
|
|
![]() |
|
hvala draga
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
belica,baš je krasan ovako razgranati
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Belica i Tea, vaši adeniumi su po svoje lijepi i zanimljivi. Tea ako hoćeš da se tvoji udebljaju nema ti druge nego da ih počneš hraniti i držati na suncu. Samo pazi, ako se za to odlučiš moraš ih po malo naviknuti na sunce.
Da, djevojke slažem se i ja sa vama. Jedan adenium, jedna tegla, to je najljepša kombinacija. Većina mojih adeniuma raste u takvoj kombinaciji . No nekoliko tegli sam izdvojio za probati nešto novo. Nekoliko adeniuma sam pincirao, nekoliko pustio da rastu bez moje intervencije a u nekoliko tegli sadio po 2 – 3 primjerka zajedno. Pa da vidim dogodine što će ispasti od toga. Wolfsbane, koliko je stari sijanac koji ti raste u 14 cm tegli ? Ništa nismo pisali o obliku i veličini tegle za adeniume. Gledam Tajlanđane, kod njih odrasli primjerci adeniuma obično rastu u plitkim, širokim teglama. No, što je bolje za izgled naših sijanca ? Da ih forsiramo da rastu u malim teglama ili da odmah sadimo u malo veće tegle ? Na to pitanje ne znam odgovoriti. Za biljku bi vjerojatno bilo bolje da raste u velikoj tegli i vrlo poroznom tlu. Ali svi želimo imati lijepe adeniume sa debelim kaudeksom približno takve kao Tajlanđani. Samo kako to postići ? |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
Pinus,već se oni prže neko vrijeme na ovom suncu a listovi su im sve tamniji i brzo puštaju nove.Bili su oni i prije na direktnom suncu ali ne ovako dugo.Prihranjujem ih redovito u zadnje vrijeme tako da se nadam skorim rezultatima.
Bebolina,pratimo situaciju.Bit će jako zanimljivo ![]() |
|
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 164165166167168 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |