Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 164165166167168 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 11:48
tea vjerojatno imaju liniju kao ti.
moji su debeli,ali mali.imam osječaj da rastu samo u širinu.baš kao i ja..ha..ha..
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 11:50
woow Tea divni zdravi malci. Od mojih sijanih isto ništa, sve se nekak mislim da se neću s time ni gnjavariti, nego ću uživati u ova dva kaj imam, a škicati kako vaši napreduju. To mi se nekak čini kao savršena kombinacija za mene LOL
belica,zagreb
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 11:55
Ja njih pokušavam udebljat i mene su moji cijeli život pa se ništa ne prima Meni bi bili ljepši da su bucke kovaši ali i ovakve ih volim Bitno da su oni meni dobro.Hvala vam curke
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 12:29
tea jako lijepo izgledaju, zdravi su ko dren :)
ako ih hoces udebljat treba im sunca, ne stvaraju si zalihe pa se ni ne debljaju ;)
velika gorica
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 12:49
Nedavno sam ih preselila na mjesto gdje imaju direktnog sunca veći dio dana pa čekam da se popune.Jedan od njih će uskoro i pod nož jer mi se ni jedan od njih trenutno ne grana a voljela bi jednog takvog.Vrijedi pokušati
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 13:07
Tra, a možda su to doista geni? Kod mojih malaca sijanih u isto vrijeme postoje znatne razlike u visini, širini i grananju, a svi imaju iste uvjete. U svakom slučaju, više sunca im samo može pomoći.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 13:31
Andina,ima nešto i u tome.Nema velike razlike u starosti mojih malaca a vidi se da različito napreduju.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 14:50
Ovdje je uvijek zanimljivo, puno razmjena iskustava, pogotovo za mene početnicu). Uživam pratiti rast vaših sijanaca. Glikice...bit će on dobar i sad kad se stabilizirao potjerat će on grančice na mjestima gdje je otpalo liće.

Pinus....čuo si sve savjete da li ih posaditi zajedno ili odvojeneo, no kako tebi sve polazi za rukom, mene ne bi iznenadilo da i ostaviš jednu kombinaciju gdje ih je više u jednom cvijetnjaku, tko zna što biti tu sve mogao izmudrijati, a sigurna sam da biWink i da bi na kraju ispao neki cvijet skulpturaApprove
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 14:52
....eh...mene...dok sam sve to napisala zaboravim pitati ono  što sam htjela, naime, zanima me za koliko vremena se reznica zakorijeni? kad da skinem plastićnu vrećicu?
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 15:33
nažalost ja pravi odgovor neznam, ali logično mi je da se vrećica skida kad vidiš novi rast- tj. listiće.
belica,zagreb
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 15:35
ja nemam nikakvih problema sa svojim adeniumom, ustvari se ni ne trudim puno oko njega, malo vodice, malo hranice i za sad je divan, neprestano cvate.
Morati ćete mi oprostiti ovih par slikica iz raznih kuteva LOL

belica,zagreb
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 15:41
belica...baš je će-će
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 15:54
hvala draga smile78
belica,zagreb
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 15:58
belica,baš je krasan ovako razgranati
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 16:55
Belica i Tea, vaši adeniumi su po svoje lijepi i zanimljivi. Tea ako hoćeš da se tvoji udebljaju nema ti druge nego da ih počneš hraniti i držati na suncu. Samo pazi, ako se za to odlučiš moraš ih po malo naviknuti na sunce.

Da, djevojke slažem se i ja sa vama. Jedan adenium, jedna tegla, to je najljepša kombinacija. Većina mojih adeniuma raste u takvoj kombinaciji .

No nekoliko tegli sam izdvojio za probati nešto novo. Nekoliko adeniuma sam pincirao, nekoliko pustio da rastu bez moje intervencije a u nekoliko tegli sadio po 2 – 3 primjerka zajedno. Pa da vidim dogodine što će ispasti od toga.

Wolfsbane, koliko je stari sijanac koji ti raste u 14 cm tegli ? Ništa nismo pisali o obliku i veličini tegle za adeniume. Gledam Tajlanđane, kod njih odrasli primjerci adeniuma obično rastu u plitkim, širokim teglama.

No, što je bolje za izgled naših sijanca ? Da ih forsiramo da rastu u malim teglama ili da odmah sadimo u malo veće tegle ? Na to pitanje ne znam odgovoriti.

Za biljku bi vjerojatno bilo bolje da raste u velikoj tegli i vrlo poroznom tlu. Ali svi želimo imati lijepe adeniume sa debelim kaudeksom približno takve kao Tajlanđani. Samo kako to postići ?
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 17:03
Gle kako ste se fino na temi raspisaliThumbs%20Up pokazali nam prekrasne sijance i fino rascvjetane ljepotane.....smile141
Evo i jednog mog koji se sprema pokazati svoj prvi cvjetić i to ne samo iznad cijepaEmbarrassed cvjetića će biti i puno ispod cijepa. Baš me zanima ta kombinacija divljaka i dame..

Iznad cijepa

ispod cijepa

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 17:04
Pinus,već se oni prže neko vrijeme na ovom suncu a listovi su im sve tamniji i brzo puštaju nove.Bili su oni i prije na direktnom suncu ali ne ovako dugo.Prihranjujem ih redovito u zadnje vrijeme tako da se nadam skorim rezultatima.
Bebolina,pratimo situaciju.Bit će jako zanimljivo
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 17:04

Brzo će i ovaj

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 17:05
Samo polakoApprove

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 17:06

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 164165166167168 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 1,063 sekundi.