Orhideje - generalna tema |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 33> |
Korisnik | ||
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Da malo podignem temu
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
A ja neki dan u Plodinama za 19,99 kupila ocvalu, ima 2 stapke svaka sa 2 grančice i sa novin pupovima na svakom vrhu, donijela ju kući, odmah dobro potopila i sad čekam cvijet ! Baš fora.
|
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
|
Ok,hvala na savjetima. Nikakvog iskustva nemam ove su pokusni kunići.
|
||
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Nikad deja nesmije imati vode u podlošku!!! Nju potopiš, kad se napije ocijediš i ostaviš na miru do idućeg potapanja, tj. kad vidiš da na stijenkama teglice nema rose i kad korijenje pobijeli. Ako joj želiš dati vlage, slobodno stavi vode u posudu pred nje, to vole.
Cvjetnu stapku rezati ili ne? Ja odrežem kad ocvate i to iznad petog ili šestog zgloba, velike su šanse da potjera još koju cvjetnu stapku sa strane.
Ako nemaš iskustva s dejama, samo se drži pravila da nemaju previše vode, jer ih voda ubija. Bolje da su žedne i jedre
|
||
![]() |
||
![]() |
||
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
|
Hvala,i me se činilo da super izgledaju ali treba pitati stručnjake.
![]() |
||
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
arim,super izgledaju
![]() bebolina,krasna ti je ![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Jako dobro izgledaju dejice
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Danas u Konzumu za 14kn kupim dvije orhideje,cvatnja im je na izmaku tek po jedan cvijet ali mi lišće dobro izgledalo pa si regoh zašto ne probati...evo pogledajte.Inače su mi prve pa me zanima vaš sud o kvaliteti sadnica i što dalja sa njima?Dosad ih nikada nisam kupovala skupe mi bile za eksperiment a ove dođoše kao naručene :)
![]() Shot at 2012-08-04 ![]() Shot at 2012-08-04 ![]() Shot at 2012-08-04 ![]() Shot at 2012-08-04 |
||
|
||
![]() |
||
|
Hoće, žilave su one
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
absynthe ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 7 |
|
![]() |
||
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
|
Sve što se tiče ove teme je jako dobro,hvala znalcima što prenose svoje znanje i iskustva,na ove stranice i uče nas
![]() |
||
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
|
![]() ![]() |
||
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
||
![]() |
||
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
|
Hvala bebolina na savjetima.
Učim, učim. ![]() |
||
![]() |
||
|
Bijela mahovina se dodaje kori da bi se biljka učvrstila, jer dok joj korijenje ne popuni teglicu ona pada. Bijela jo mahovina sigurno ne škodi, samo tada deju treba još manje zalijevati, jer dulje zadržava vlagu...
|
||
![]() |
||
![]() |
||
mimagy ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 57 |
|
Bijela mahovina???? Svi kažu da mahovina nije dobra za orhideje,da ju u cvijećarnicama stavljaju baš zato da bi orhideja što prije "otišla". Kora mi izgleda presuha,a orhideja pre labavo stoji u teglici ... Mora li to biti tako??? p.s. ovo mi je prva orhideja (phalenopsis) pa bih vas molila za savjet! Hvala od ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Koru je bolje malo zapeć u pećnici i to zbog beštija koje u toj kori obitavaju. Nikakvu zemlu nemoj dejici dodavati, ona to ne voli ni ne treba, samo usitni koru i po mogućnosti dodaj bijele mahovine.
|
||
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 33> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |