Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 177178179180181 243> |
Korisnik | |
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Možda je to Sedum kamtschaticum "Golden Carpet" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
jeste moon, to je kamčatska tustika, drvenastog korjena ,prilično krupnih listova i žutog cvijeta.
|
|
![]() |
|
@kaktus ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
hvala svima,
SlavujVk zaista cvijeta žuto ![]() |
|
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Mira K - možda Syringa josiflexa 'Bellicent'
|
|
From the earth we come to the earth we return in between we garden
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Mislim da si u pravu Muhlenbergia, puno hvala!
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
acer69 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 08 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 143 |
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Acer, na gornjoj slici je mimulus aurantiacus.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Smreka ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 16 Lipanj 2013 Status: Offline Bodovi: 1 |
Hej lljudi!
Molim pomoć oko indentifikacije biljke na fotografiji... http://i40.tinypic.com/2rnenwg.jpg - http://i40.tinypic.com/2rnenwg.jpg |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Smreka, to je Sedum Spectabile, Ranjenik ili Debela koka...
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Acer na drugoj slici ti je penstemon digitalis.
|
|
![]() |
|
rooby ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Lipanj 2013 Status: Offline Bodovi: 2 |
Pozdravljam vas sve. Malo sam se zainteresovao za gajenje nekih biljaka u vrtu. Tj. sredjivanju vrta. E sada, imam jednu saksiju sa nekom zbunastom biljkom ali nemam pojma koja je pa sam htio da pitam nekoga ovdje ako moze da je identifikuje... I mozda da mi kaze nesto vise o presadjivanju iste. A evo i slike:
![]() Hvala svima unaprijed...
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
rooby...Sedum floriferum "Weihenstephaner Gold"
|
|
![]() |
|
rooby ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Lipanj 2013 Status: Offline Bodovi: 2 |
Moze li mi neko reci nesto vise o presadjivanju ove biljke?
|
|
![]() |
|
rooby, pogledaj malo temu seduma, jer i ta biljka je sedum. uspjeva na jakom suncu, ne treba ju puno zalijevati. Svake godine sve više naraste u tako jednom lijepom kružnom niskom grmiću koji upravo u ovo doba cvjeta žutim cvjetovima. po zimi nestane nadzemni dio biljke i u proljeće pojave se listići iz zemlje i sve krene ispočetka. Presadit ju možeš u cijelom grumenuzemlje, a možeš i rasaditi tako da razdijeliš korijen. To je najbolje napraviti na jesen ili u proljeće. Evo ti link teme Sedumi - žednjaci - tustike
|
|
![]() |
|
wookowaratz ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2013 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 92 |
molim nazive za 1.![]() 2. ![]() 3. ![]() 4.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
1. lysimachia nummularia
|
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
mislim da na prvoj slici ima dvije biljke.
gore je sedum a dolje kao što je otok napisala lysimachia nummularia |
|
![]() |
|
wookowaratz ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2013 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 92 |
A žuti cvjetić? :/
stalno ima crnih listića i nemam pojma zašto
|
|
![]() |
|
tačkaćica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 245 |
VG
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 177178179180181 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |