Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adam - alocasia odora
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adam - alocasia odora

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1617181920 26>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1503
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2009 u 11:30
Imao je isto treći list žuti pa sam ga odrezala.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2009 u 00:31
to nije maleni adam nego već lijepi veliki teeneger- moj je maleniWinkSmile
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1503
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2009 u 00:18
I ja sam dobila malog adama od bakine susjede

Na vrh
AgavaL View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 122
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AgavaL Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2009 u 22:28
Originalno poslano od člana BARAKUDA BARAKUDA napisao:

I MOJI JE ADAMOV CVIJET OVAKAV. DALI JE TO KRAJ CVATNJE ?

KAKO MOGU MOJE SLIKE SA RAČUNALA POSTAVITI NA FORUM?

Možda ti pomogne i ova stranica Smile

http://g-16.forumi.biz/nay-forum-f1/kako-staviti-sliku-na-forum-t118.htm
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2009 u 22:02
hvala vam svima na savjetima Smilebudem probala prihraniti gnojivom za sobno lisnato možda se onda malo pomakne s mjesta..a šta se hrkanja tiće- ne hrćem ja, ne hrće muž...jedino da suseda pozovem?ConfusedWinkLOL
Na vrh
Brbe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 874
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brbe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2009 u 21:39
Opet mamaa kako koji primjerak i kakvi uvijeti....
Eto moj je od rujna prošle godine pelcer otprilike kao što je sada tvoj a sada eto lupa na strop...
Mogu ti reći da eto držao sam ga cijelo vrijeme u sobi koja je na jugoistočnoj strani znači toplo, jako svijetlo i nešto direktnog sunca tokom dana... vode svaki dan pod obavezno... sada kada je u ovoj ogromnoj vazi ode i preko litra vode na dan...
prihrana jednom u 15 dana kao i sve ostalo bilje....
i naravno puuunnnooo ga gledam i hrčem noću uz njega pošto mi je u sobi...smile96
valjda misli da mu tako pjevam ili bježi u visine da ne čuje moje hrkanjesmile156
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2009 u 20:21
alisa -hvala ti, budem išla kupiti željezoSmile
a sad- da li je normalno da je on od ožujka narastao samo nekih 6-8cm?
Da li bih mu trebala još nešto učiniti (dodati)?
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2009 u 19:46
Mama,kod adama je to uobičajno,da im treći list žuti.Ja sam dobila mali pelcer u jesen ,i cjelu zimu mi se to dešavalo da uvijek ima dva lista zelena a treći da žuti.Ponekad i budu 3 lista,al čim krene četvrti jedan požuti.Mislim da to nije za brigu.Moja baka je imala velike adame,ogromne do stropa,ali nikad nisu imali više od 3 lista.Neki adami,valjda ako im se sve podudati,imaju puno više listova od 3,a neki nemaju.. Dodaj mu malo željeza za biljke,ja koristim ono u prahu,pa ga razrjedim sa vodom,i super je za zelene listove biljke.Ovaj moj adam prvi put da ima više od 3 lista..Ima 4 lista i 5 u nastajanju..

Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2009 u 18:44
Molila bih vas za pomoć. Sve sam pročitala šta ste pisali o Adamu i vidim dešavalo se da listovi žute npr zbog nedostatka vode ili direktnog sunca. Kod mene je situacija slijedeća: Dobila sam na dar od naše Branke malog Adama negdje u ožujku ove god. Međutim on je još uvijek jako mali, sad je na ljetovanju ispod brajdi u hladu, zalijeva se svako veće s odstajalom bunarskom vodom ali svaki put treći list požuti, ja ga maknem, pusti novi i jedan "stari" požuti.
To izgleda ovako:

Ja uklonim taj žuti list, kad malo naraste ovaj malecni u sredini, jedan će mi opet početi žutjeti. Već sam na rubu živaca i neznam šta više da radim - prvo je posve maleni, drugo žuti.
I napomena: ne gnojim standardnim gnojivom nego cca jednom u dva  tri tjedna zalijem hladnim čajem ili od kamilice ili koprive ili zelenim.
Zna li netko šta da radim?
Na vrh
AgavaL View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AgavaL Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2009 u 00:11
Što se cvjeta tiče to je to. Ako ti je adam veliki možda dobiješ još koi, bar je kod mene cvjetao jedan za drugim.

Što se tiče slika, ispod svake teme npr. Sobne lisno dekorativne biljke   piše kako staviti slike na cvjet info. Ako ti tu ne ide probaj preko nekog poslužitelja npr. image shack ili nekog drugog. (Ne znam zašto su mi se slova podebljala ?!?)  Sretno !
Na vrh
BARAKUDA View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 18
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BARAKUDA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 19:18
I MOJI JE ADAMOV CVIJET OVAKAV. DALI JE TO KRAJ CVATNJE ?

KAKO MOGU MOJE SLIKE SA RAČUNALA POSTAVITI NA FORUM?
Na vrh
AgavaL View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje AgavaL Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 18:40
Ovo na drugoj slici ti je adamov cvjet. Malo je neugledan i nije baš prezentativan ali cvjet je cvjet. Ovaj adam s druge slike mi je podario 3 cvjeta jedan za drugim a i ostali adami mi u zadnjih mjesec dana jedan za drugim stalno cvjetaju. Smile
Na vrh
BARAKUDA View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BARAKUDA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 08:47
???
DALI KO ZNA KAKO IZGLEDA ADAMOV CVIJET. ??
Na vrh
BARAKUDA View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BARAKUDA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2009 u 08:45
Originalno poslano od člana AgavaL AgavaL napisao:

Ovo su moji adami koji zbog nedostatka prostora cijele godine stoje vani na dvorištu. U toku zime se ofucaju ali u maju im pošišam stare listove a oni neumorno izbacuju nove. Svake godine dobijem i cvijet. Kod nas je temperatura većinom u plusu ali se zna desiti par dana u toku zime da bude 0 ili -1 no oni to sretno preživljavaju.

Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2009 u 20:05
Ma imam ja i previše,zato dijelim,samo one irise mi šalji
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
rosa2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2168
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rosa2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2009 u 18:32
pa sta bi ja bez tebe daj si ti nađi i nesto među mojima imas medu oglasima sta nudimLOL
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2009 u 16:34
Rosa imam ja,opet za tebe LOL
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
rosa2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2168
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rosa2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2009 u 13:36
dal ima mozda netko kakvu malu sadnicu za poslati
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2009 u 18:50
I ja ju imam od jučer
alocasia
ako sam dobro shvatila, zahtjevna biljka koja ne voli baš previše pehanja......
Na vrh
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2009 u 17:06
Malo slikica naše alocasie ...

početak cvjetanja ...

cvijet u punoj snazi ...

i kraj cvjetanja ...

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1617181920 26>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.