Ljiljani - Lilium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 64> |
Korisnik | |
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I ovi tvoji Anaida, su lijepi.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Fantastično izgledaju s ovom bojom. Ni takve nisam nigdje vidjela...
|
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ljiljani su zbilja prekrasni, pa još i mirišu.
Ne mogu se odlučiti koja mi je boja najljepša, ali krasni su vam.
Ja pak imam samo roza i to u vikendici
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Triša i Tvoji su prekrasni.Ne znaš koji je ljepši od kojeg...svaka čast svim ponosnim vlasnicama.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Draga , draga Milica , nemoj vise nikada reci "najobicniji ljiljan" ! Ja sam ga trazila i trazila (htjela ga kupiti) i nisam ga nigdje nasla dok mi nije Natalija poslala lukovice od kojih sam uspjela samo jedan sacuvati ! Tvoj predivni ljiljan je u stvari "Madonnenlilie" ili , kako ga opet drugi zovu , ljiljan Svetog Ante ! Cuvaj ga ! Ja se nadam da cu uspjeti sacuvati ovog jednog od nama svima drage Natalije ! Sarene mozes dobiti svuda , ali ovaj ...... ![]() |
|
![]() |
|
Ja se slažem s Gute Fee.I ja sam pomislila da bi to mogao biti ljiljan Svetoga Ante.Zbilja je poseban.Držim fige milica7 da ga očuvaš i da ostane ovakav kakav je jer je zbilja
![]() |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Slažem se s tvrdnjom da je to ljiljan Svetog Ante jer upravo je to cvjet koji najavljuje praznik i zato Milice nije to običan ljiljan jer ima svoju simboliku.
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Taj ljiljan sam rekla najobičniji iz tog razloga što mu zaista ništa ne radim. Kako sam dobila lukovici i posadila on cvjeta i po malo se povećava količina cvjetnih stapki.U proljeće prije kretanja vegetacije odrežem stare stapke i to je sve. Da , lijep je ali to je starovinjski ljiljan kojega ima po našim vrtovima.Da, on upravo cvjeta oko blagdana Sv. Antuna.( 13.6.)
Hvala vam što imate tako lijepe utiske o ovom ljiljanu. Još jedno sjećanje u vezi s ovim ljiljanom. Kad sam bila djevojčica događalo se da ti netko predloži da pomirišeš taj ljiljan a onda taj koji ga drži u ruci malo bliže primakne nosu a nos ostane žut od peluda koji pada sa prašnika a mi djeca smo se onda smijali žutom nosu.( Djeci je sve zabavno i smiješno ). |
|
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Draga Milica , upravo je i mene taj zuti nosic podsjetio na ona vremena kad sam bila djevojcica ! Znam da se ponavljam , jer sam to vec napisala :
Moja mama ga je imala u vrtu , tocno tako kao sto ti pises , ja sam rasla , udala se i prije puno puno godina otisla u Njemacku . Mama je umrla a oni koji su ostali zatrli su ga . Ja to nikako nemogu prezaliti . Nemoj se ljutiti na mene ! Tvoj ljiljan Svetog Ante je jedinstven ! ![]() |
|
![]() |
|
Draga moja, Gute Fee, ne ljutim se ja, zašto bih se ljutila. Ostalo mi je još od djetinjstva da je ono što se kupi bolje a ljiljani u drugoj boji su se jedino mogli negdje kupiti i to nije ih bilo toliko kao sada. Po netko je imao druge boje ljiljan a ovoga je bilo puno više., nije bio baš previše zanimljiv jer ga je bilo puno.
|
|
|
|
![]() |
|
Hvala kaj Ste nam počastile svojom pričom iz djetinjstva.Mislim da ćemo sad i mi ostali zapamtiti ovaj ljiljan, posebno po žutom nosiću
![]() |
|
![]() |
|
Tea, to su malene ali drage uspomena na sretne dane djetinjstva. Prisjetim se tako nekih sličica pa ih onda ispričam u nekom zgodnom trenutku.....Mislim da će ova sadašnja djeca imati malo žutih nosića.......
|
|
|
|
![]() |
|
Male stvari čine život,pa tako i male uspomene.Ne bitno je kolko su male ali uspomene su
![]() |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Krasne uspomene vezane za ovaj obični ljiljan koji ipak ima svoje čari.Baš ljepo od tebe milice što si nas podsjetila na žute nosiće,a ja pamtim i prekrasan miris ovog ljiljana.Toliko miriše da su ga ljudi iznosili iz prostorije prije spavanja.A šta reći ljiljan je ljiljan.
|
|
![]() |
|
Dmirce ukrao si mi rečenicu
![]() |
|
![]() |
|
Sad sam definitivno odlučio da uzgojim bar jedan ljiljan,a nadam se s uspjehom.Uaput rečeno kad se oni mogu nači u prodaji?
|
|
![]() |
|
Joj super
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Imao sam ja njih,a poslje prestao i zaboravio kad se nabavljaju.A sad kad ih nabavim bar imam ko će mi dati savjet za uzgoj....zar na?
|
|
![]() |
|
Pa potrudit cemo se maksimalno da Ti uspijemo pomoc
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 64> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |