Evo, nakon 15 godina rada u sistemu, dobila sam zadatak koji ću izvršiti više nego s
guštom!!!!!!!!!!
A onda nek me umirove!!!
A, zadatak je urediti parkić ispred zgrade u kojoj radim...

Veličina parka je cca 300 x 100 m, ako ne i veći. Postoje betonske kocke, klupice u parkiću, visoke topole, nešto manjeg drveća...
Nacrt je već napravio djelatnik inače po struci vrtlar ili baštovan, ali ipak postoje detalji koje nije doradio, i sad više ne radi u mojoj sredini, ali nacrt je tu... i namjera mi ga je provesti u realizaciju, a i to je jako veliki posao...
Naravno, da sam poslikala postojeće stanje tog parkića i sve ću s vama podijeliti...
I nacrt ću probati nacrtati, pa podijeliti to s vama, te će mi biti jako drago da sudjelujete sa svojim mišljenjima o veličini biljke (kad izraste...), ako uvidite neke propuste i sl., očekujem od vas savjet i slično!!!
Moj prvi korak će biti ukrasiti trenutno ulaz u samu zgradu sa par vanjskih žardinjera u koje planiram smjestiti po 2 tuje sa svake strane stepenica, na rubovima stepenica kockaste žardinjere sa cvijećem i 4 viseće košare na rukohvate (sa svake strane po dve)!
Trebam savjet, koliko sadnica posaditi u žardinjere promjera 50x50 cm? Naravno, želim da bude gusti cvijet!!!
Odlučila sam u prvu žardinjeru staviti slijedeće:
- tamnoljubičasta petunija, roza surfinija, bijeli viseći sporiš, calibrahoau ili million bells (u nekom tonu koji odgovara kombinaciji), - čine viseću dio žardinjere,
- pelargoniju (ne viseću) u sredini žardinjere,
- šarenolisnu koprivu i ivančicu (argyranthemum) bijelu u pozadini.
A u drugu žardinjeru sam planirala staviti
- plamenac "intensia" (viseći), englesku muškatlu, mini ružu, digitalis purpureu "Alba" (visoka trajnica) i ukrasnu travu u pozadinu!
Jesam li možda pretjerala?

Ažurirao andrea01 - 14 Lipanj 2007 u 22:44