Brzo trebam novo drvo |
Odgovori | Stranica <12 |
Korisnik | ||
rijeka53
Odrastao grm Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Netko zna reci KOJE JE ONO DRVO. Ma ne trebaju meni daske nego moram se rijesiti drva, a kako traze previse za srusiti ga, ja "mudro" dala oglas da ga dajem za ogrijev, ali nitko ga nece, jer je BOR pa da ima puno smole.
Sad ti kazes da ni bor, p o m o c molim
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
mima
Pustio korijenje Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ili je jela ili smreka, ja ih baš ne razlikujem meni sve isto
|
||
Ivan
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Drvna sirovina se koristi za uređenje zidova, stropova i krovišta, a unutarnje uređenje jedva da možemo zamisliti bez drveta. U ovu svrhu ponajprije se koriste stabla smreke, jele, bora, ariša i bjelogoričnih stabala bukve i hrasta. Svaka od ovih vrsta posebno je pogodna za određene svrhe. Za izradu stubišta tradicionalno se koristi bukva; kao podne obloge u trendu su podloge od javora. U gradnji kao konstrukcijski element najviše se koristi smreka, ali i jela i bor. S obzirom na statičke i optičke zahtjeve koji se stavljaju pred drvo u upotrebi razlikujemo masivno rezano drvo, puno građevno drvo i drvene obloge. Za vanjsku zaštitu objekata izrazito su pogodna stabala hrasta i ariša. Na ovaj način ne moramo koristiti tropska stabala. Stablo je poznato kao ekološki građevni materijal. Li od jednog stabla možeš dobiti grede i daske, koje če duže trajati nego od drugog drva |
||
janiczsa
Novo sjeme Pridružen: 22 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 19 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
osim javora, ima li koje lijepo drvo za preporučit koje brzo raste i radi bar kakav-takav hlad?
Terasa mi je okrenuta na zapad i svako popodne je PAKAO!
|
||
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
janiczsa
Novo sjeme Pridružen: 22 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 19 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
hvala!
|
||
Odgovori | Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |