Kleome - Cleome spinosa |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Korisnik | |
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ova je godina kod mene definitivno godina cleoma
![]() Nešto sam zanimljivo primjetila kod njih ove godine - za vrijeme jakog sunca, sredinom dana, sve latice su im povehnute, a zablistaju tek krajem dana, ili prijepodne: ![]() Cleome cvatu na vrhu stabljike, a ispod se formiraju mahune s sjemenkama, i tako one jure u visine, neke su kod mene već i blizu 1.5 metara, a stabljika ostaje puna malih listića: ![]() Sjemenke su u mahunama zrele i prije nego što su mahune suhe, preporučam ih čim prije skupiti jer se masovno same zasijavaju, a kad su sjemenke zrele se može provjeriti jednostavno - mahune se daju lako odvojiti na početku: ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Da, u mahunama, zrelo je kad mahune požute, ali pazi da ih na vrijeme skupiš jer se mahune rasprsnu i rasipa se sjeme na sve strane.
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
upsss znači paziti na trnje
![]() a gdje bude sjeme.....jel u onim mahunama ili......
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
zato ih puzevi ne vole
![]() |
|
![]() |
|
Jeste li znali da cleome imaju trnje? (ja nisam tak dugo dok nisam par puta zapela za trn
![]() ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Malo je vruće pa se teže primi,no možeš.Bilo bi dobro da posadiš kasno navečer ,dobro zaliješ i u jutro opet dobro zaliješ. Ili čekaj kraj tjedna,neko je reko da će biti kiše,onda se nebude povenulo.
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Probat ću....nagodinu definitivno moram skromnije zasijavati....sve sam pregusto sijala
![]() |
|
![]() |
|
Iris, ako budeš ih rasađivala probaj uzeti korijen s čim više okolne zemlje i zalijevaj par dana - tako sam ja rasadila cosmos i upalilo je. Ili da probaš s 2-3 pa buš vidjela kak podnosi presađivanje.
|
|
![]() |
|
maya ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 501 |
Ja dobila sjeme i posadila u zardinjericu.Sad pocele da cvjetaju i prelijepo izgledaju.A svi su mi govorili da nisu za zardinjere,pogotovu male kao moje.
![]() |
|
Nije isto zivjeti i biti ziv!
|
|
![]() |
|
a jel smijem sad rasađivati ?
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Iris,čini mi se da su pregusto posađene.Malo im je tijesno pa donji listovi žute.
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
jesu...a zasto im lisce zuti nemam pojma
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Jako dugo. Cvijet ti ide u visinu, a ispod se formiraju mahunice s sjemenom, Cvate u dobrim uvjetima sve do mraza
![]() |
|
![]() |
|
ljiljana3 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Ja sam si kupila jednu na floraartu i baš mi je lijepa (a tražila sam je zato što sam ovdje na forumu prvi put čula za nju).
Stoji mi u pitaru, ima samo jednu stabljiku oko metar visine i jedan prekrasan cvijet.
Zanima me koliko dugo će taj cvijet cvjetati?
|
|
![]() |
|
Mogu,Plant.
|
|
![]() |
|
Plantlover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 544 |
Samo da pitam,dal mogu u vaze i na balkon?
![]() |
|
![]() |
|
dada28 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
meni je nikla samo jedna cleoma, nadam se da će biti sjemeki i da ću slijedeće godine imati bar šumicu...
|
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
![]() |
|
Ove sam godine sijala sve i svašta, i normalno, nešto sam zaboravila označiti. Jedne biljčice su prekrasno niknule, ali nikak da se sjetim što su. Danas sam ih malo bolje pogledala...aha: cleome:
![]() |
|
![]() |
|
Nemam sliku male i nisu mi niknule.Stavi sliku te biljke za koju misliš da je cleoma,znat ću po listiću jel to to ili nešto drugo.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |