Surfinija - Surfinia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 46> |
Korisnik | ||
gentian(a) ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Pa sam si postavio dobro pitanje, "....u toj fazi korijen već mora biti razvijen,zar ne?" i ".....ona mora biti razvijena i u kondiciji...."
Vidim da se baviš uzgojem i prodajom, tako mi je i samom (posao nam cvijeta ![]() Surfinija je ustvari dosta zahtjevna (gladna) kad se razraste i počne cvatnju. Davanje prihrane "GABRIJELA", "ĐURĐA", "ŠTEFA" ili bilo koja druga sa formulacijom 6-6-6 ili slično nisu dovoljnja! Ok, može svakih dan dva dodavat te tekuće prihrane ali to baš i nije isplativo, jel tako? |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
gentian(a) ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
|
I zaboravio sam, definitivno veliku razliku u kvaliteti rasta radi supstrat a svjestan si toga da u 80% slučajeva po centrima i cvjećarnama prodaju smeće.....
|
||
![]() |
||
viridarivm ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
|
|
||
![]() |
||
viridarivm ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
|
|
||
![]() |
||
|
Podaci su iz prakse, ne literature! Knjige sam počeo kasnije čitat a praksa je cca. 10 godina.......
Ok, ja sam se previše osvrnuo na tvoj tekst i možda izvadio stvari malo van konteksta ali još uvjek ne mislim da treba davat bilo što...... uostalom ovaj 6-6-6 ustvari nema malo dušika nego jednako kao fosfora i kalija i još nema ni mikroelemente! Sad u početku je to dobro ali bilo bi bolje nešto tipa 10+30+20 a kasnije 6+18+36 plus mikroelementi! I nisu tema vrtni centri ali supstrati definitivno jesu jer u njih ipak sadimo cvijeće iz teme! |
||
![]() |
||
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
|
Dosta ovisi supstrat kod uzgoja biljaka, ovo bi ćek bila i jako dobra i korisna nova tema, koji supstrat daje kakve rezultate... iskustva i mišljenja. jer ljudi kupuju dosta jeftinog drloga od zemlje koji vise steti nego pomaže biljkama. ali trebali bi otvoriti novu temu za ovo.
moje je mišljenje da biljci. surfiniji treba dati bilo kakvo gnojivo... pogotovo kada bude velika biljka a mala posuda i malo zemlje. 10+30+20 a kasnije 6+18+36 su savršenstvo, ali većina ljudi nemože naći takvu prihranu tako da je i dobra 6-6-6 ako nema bolje ali stojim do ovoga da su tvoji podaci daleko bolji za biljku od 6-6-6 |
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
|
Slazem se sa tvojim misljenjem.
I nije lose ako smo otisli malo dalje u raspravi. Jer jos uvjek raspravljamo o uzgoju surfinija. A kao sto je i napisano surfinije su na slici super, zdrave i ljepo su krenule rasti... Tako da nema potrebe za stvaranjem nepotrebnog problema :0)))) |
||
![]() |
||
|
Ma ok, sve pet i nije mi bila namjera pametovat ili komplicirat ali nisam se složio s nekim stvarima koje je viridarivm napisao!
Da zaključim što se prihranjivanja tiče, definitivno bolje išta nego ništa ali uvijek postoji bolje riješenje....... |
||
![]() |
||
24crogirl ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Ožujak 2012 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 59 |
|
Hvala na iscrpnim odgovorima,a ja cu naci malo bolje gnojivo cim pocne cvijece cvjetati
![]() |
||
![]() |
||
Fiorella ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
|
Pozdrav svima!
Ja sam friško posadila surfinije. Sad mi se čini da sam možda pogriješila jer sam dvije stavila u malu žardinjeru. Negdje sam pročitala da njima treba više prostora. Treba li micati/otrgnuti ocvale cvijetove ili ih ostaviti? Svaki savjet je dobrodošao jer ne znam puno o njima, a čitam da su dosta zahtjevne ![]() |
||
![]() |
||
malaplava ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 1 |
|
pozdrav ...
molim vas da mi date nekoliko saveta u vezi surfinija ...... trenutno imam biljke od 10 ...cm...od 5 kom dve su se osusile. zemlja u kojoj su posadjenje je Floragard.od prihrane koristim gvozdje (tecno).. ![]() svaki savet i iskustvo su dobro dosli ......:-* |
||
![]() |
||
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
|
Ja sam isto posadila svoje surfinije, ali cim sam sadila zemlja mi je bila nekako cudna.....pod rukom sipka i lagana, crna kao ugljen, a kad sam je zalila.....kao blato. Kupila sam je u jednom trg. centru i sad mi je zao....valjda ce mi uspijeti surfinije. Moje pitanje strucnjacima: dali preporucujete kupiti zemlju u poljoprivrednoj apoteci i koja bi bila idealna za surfinije.
|
||
![]() |
||
|
2. pitaš koju zemlju da kupiš,a ne napišeš koju si kupila,samo da ti je bila nekako čudna.kakav odgovor očekuješ?
|
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
Fiorella ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
|
1 surfinija ako želiš da se ne pati treba imati prostora volumena barem 2 litre,pa sad procijeni dalje sama.cvjetove ne moraš trgati,ako ih trgaš -to je dobro da biljka bude uredna i da bolje cvate.Ako je zemlja svježa i dovoljno se zalijeva,surfinija nije zahtjevna uz minimalnu gnojidbu
Viridarivm, hvala ti na odgovoru ![]() Do sada nisam imala iskustva s balkonskim cvijećem, a stvarno bih voljela da mi se lijepo rascvijetaju. Mislim da će im ta žardinjera onda biti dovoljna. Za sada lijepo izgledaju, nadam se da će se fino razgranati. I još sam jednu sadnicu kombinirala zajedno s pelargonijama, nadam se da im to ne smeta ![]() Kad malo narastu, stavim fotkicu, da se veselite skupa sa mnom ![]() |
||
![]() |
||
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
|
1.Sliku nisam stavila jer trenutno fotic nije kod mene |
||
![]() |
||
|
2.Kupila sam zemlju u Metrou Aro-univerzalni supstrat. Viridarivm, nisi me dobro razumio....trenutno nemam nikakvih problema sa surfinijom, ali prvi put sam ju posadila i bas sam sad naisla na takvu zemlju. Mozda joj nece smetati. Zanima me samo kakva je najidealnija za nju.
|
||
![]() |
||
|
Kada bih sadio u Aro dodao bih treseta,pijeska i vrtne zemlje,samo da nije čista zemlja iz vreće jer je to doslovno škart.Surfinije će opstati,bez brige,ali uz puno više njege,zalijevanja i prihrane.
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1819202122 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |