Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Gioiaa-dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Gioiaa-dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 39>
Korisnik
Poruka
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2009 u 11:42
Eto vidiš. Ma zapamte one gdje je izvor hrane! smile50
"Friends are Flowers in the Garden of Life"
cvjetnavila.blogspot
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
rijeka53 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1517
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rijeka53 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2009 u 21:59

.......onda, ja sve cekam da se patkice vrateWink

Čips - umjetnost prodavanja jednog krumpira po cijeni cijelog kilograma
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 09:20
patkice se nisu vratile...al patak Zika je stigao u moj vrt.Biljkice polako dolaze sebi,neke i nece preziveti,ali sta je tu je.Heba mi ne deluje kao da je izdrzala niske temperature.Priznajem,kriva sam,nitko me nije nagovorio da je preselim u vrt.Mogla je da prezimi u tegli. Ni salix i. mi ne izgleda veselo.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 09:35
Pa nije još prehladno da se patkice vrate? A biljke, polako još ima vremena da se vidi što je preživjelo zimu a što ne.
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 11:53
Gio sa hebom i salixom si napravila eksperiment. Svjesno si ih ostavila vani pa što bude, svaka škola se plaća. Ja sam isto tako puno puta eksperimentirala i nije sve uspijelo ali kako da znamo ako ne probamo. Mi jedna drugu savjetujemo ali uvjeti za rast su svagdje drukčiji. Ne tuguj, sve to spada u vrtlarski staž.
Hura stigao je Zika! Clap
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2009 u 19:11
Polako se vraćamo u život ... pa prvi ti je muški došao natrag sad će polako i ostali... veselim se novim fotkicama
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2009 u 09:43
đo ni meni moja heba ne izgleda kao da je baš jako dobro,ali pričekat ćemo ipak proljeće Wink
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2009 u 10:46
Gio  meni je rekla dzomba da hebu ostavim vani, jest da je kod mene nešto toplije, ali bilo je najniže -5 i još uvijek izgleda prekrasno.
Vjerujem da će se i tvoja oporaviti.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2009 u 10:50
kupicemo drugu ako propadne

sad bas gledam sta imam od semena
-nigella damascena
dosad je nisam imala,i hocu da uzmem bar jos jednu kesicu

-brachycome iberidifolia
seme stiglo iz Italije,i to cu prvi put da sejem

-ageratum mexicanum
sejem ga vec godinama,obozavam ga...na kesici pise 20 cm ,ali za svaku sigurnost narucicu par kesica iz Italije,ne bih da me opet razocara

-lobelia a fiore blu scuro
dosad sam kupovala rasad,znaci jos nesto novo,valjda ce nici

-campanula medium
prosle godine posejala i nisam imala dobre rezultate,pokusat cu opet

- crisantemo massimo
tj.bele margarete,

-bidens ferulifolia
prvi put sejem,vidjala sam ga u vasim vrticima

-achillea zuta
odavno sam ga prizeljkivala,moram nabaviti i drugih boja

-zinnia doppia pomponica
imam i starog semena,al nije na odmet malo obnoviti

-gypsophila muralis
vec imam belu,pa sto ne bih i ovu imala,slatki su joj ovi roze cvetici

-freesia
koliko kosta,nadam se da ce niknuti,kesica 2,50 evrica

-rudbeckia hirta
ovu sam kesicu dobila na poklon,vec imam

i dve kesice mix-a,to bas i ne volim,ali poklonu se ne gleda u oci,zar ne?doduse,raduje me sto vidim hol.mak i par plavog i ljubicastog...

nastavljam malo kasnije,MKM ce da gundja,odoh nesto da odradim
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2009 u 17:15
imam nesto semena sto sam dobila...
-pitaya-dragon fruit
nimalo iskustva
-blue kiwi cerinthe?

-caesacpinia glliesi???

pojma nemam sta je,moram ovih dana da potrazim

zamalo da zaboravim,tu je i seme vrtnog hibiskusa,nisam htela zimus da sejem,ne znam gde bih sve smestila.

imam jos semenki Melia azedarach...vec sam to posejala,ALI od desetak samo jos jedna,jedva prezivljava,pa cu ponoviti

jos mi predstoji da kupim seme od:
-himalajskog maka
-echinacea
-echinops ritro
-catananche
...ma dodacu jos nesto na spisak sigurno
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Siječanj 2009 u 18:52
Hej, pa ovo je popis za botanički vrt, a ne za nečije dvoište, ali pored svega što smo kod tebe vidjeli, mjesta ima, znači smještaj nije upitan,
Ja sam isto stavila toga hrpu, a nešto je izišlo, nešto nije.
Vrećice, sve plavo, što sam dobila od tebe još nisam posijala, ali mislim daću ovih dana.
RIJEKA

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2009 u 09:19
ja jos nisam pocela,ne usudjujem se jos,ako prognoza bude tacna i sledeci mesec bit ce snega...tako da sad samo planiram,listam kataloge,guglam...cene su bas paprene,i pokusavam da nateram sebe da prvo obidjem polj.apoteke,tu je jeftinije

Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2009 u 09:35
Draga moja Gioiaa i ja sam dobila hrpu sjemenja i rekla sam ako samo 10% od onog što ću posijati proklija i izraste ja ću imati hrpu cvijeća koju neću znati kamo smjestiti. I znam da kad će biti prvi sajam ili posjet vrtnom centru neću odoljeti a da nešto ne kupim još.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2009 u 21:00
kao da gledam sebe...ma od viska glava ne boli
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 17:00
Pozamašan popis, nema šta. Sam to dobro protumačila, nabavila si sjeme plavog maka? To postoji???
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 17:21
to cu tek da narucim,obavezno...to ti je himalajski mak,ma znas 100%

danas sam svratila u polj.apoteku i nisam odoljela,uzela sam dve narandzaste ruze penjacice,Vesterlend,ako bude krasna kao na slici
usla sam da uzmem sjeme,nije bio neki izbor,al sam zadovoljna
prvi put cu da posejem kaktuse,ima ih raznih,ma nek samo jedna vrsta nikne bit cu srecna
ukrasne tikvice
nigella d. crvena
slajer
klarkija
delphinum ayhcis
pjetlovu krestu
i slamno cvece
za sve ovo potrosila sam 5evra,tako da sam prezadovoljna
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2009 u 17:29
Znači meconopsis? Baš sam pasla oči na internetu Tongue. Pa gdje si uspjela nabaviti svo to sjeme?
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2009 u 10:21
him.mak cu naruciti preko kataloga,a ovo sto sam vec nabavila,stiglo mi nesto iz Italije,a nesto sam kupila ovde u polj.apoteci. samo je problem sto u polj.a. nije neki izbor,nadam se da ce im roba uskoro stici

evo ruze penjacice
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2009 u 18:25
E dakle, narančasta ruža mi je opsesija, ali do sada sve kupljene pod narančasto ispale drugih boja.
Gio predivna je.
RIJEKA

Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2009 u 18:33
Gioiaa želim ti samo da sve od tog silnog sjemenja proklija i naraste a onda nas trebaš razveseliti sa dobrim fotografijama.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1819202122 39>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.