Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj kamenjar i vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj kamenjar i vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 70>
Korisnik
Poruka
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2009 u 08:11
Silvek, taj je phlox jedna od biljčica što sam pronašla u draču u starom prognaničkom naselju. I samu me je iznenadio kak je zgodan.

Lantana, veseli me što nađeš u mom vrtu biljčica koje te zainteresiraju za dodatna istraživanja. Arum mi se baš dosta raširio tako da ćeš ga u jesen dobiti. Sad će mu ove bobice pocrveniti, a onda će sve postupno istrunuti i nestati do proljeća kad potjera nove listove.

Athena imat ću te na umu Wink.

Tija već se mjesecima pripremaš pa nikako doć. Čekam.

Stefkaja cleome stvara puno sjemenja pa ako budeš htjela sijati javi.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2009 u 08:15
Horti super biljčice, svašta se otvorilo dok ja nisam bila ovdje, a cleoma ti je predivna- tako nježan cvjetić, a jako mi se sviđa bijela dalia.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2009 u 18:26
Bijela ruža je medena a i bijeli phloxići su mismile39
Na vrh
nata07 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nata07 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2009 u 08:36
evo i kod tebe nej kaj mi je naj, naj - Achillea
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2009 u 13:50

Prvi put imam i zijevalicu. Gioiaa, jel ti poznata Wink?

A zahvaljujući Silvek i ciniju ( tak mi je zgodna ovako šatirana):

A dočekala sam i žutu crocosmiu Big%20smile.

I Helenium sam čekala u zasjedi, čim je otvorio prvi cvjetić, odmah sam ga sliknula:

Prošli put sam hibiskus zaboravila pokazati. On bi valjda išao inače u sobno cvijeće ali trenutno je u dvorištu pa može i ovdje.

Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2009 u 13:57
Dobro došla Nata u moj vrtek. Čini mi se da je ovo tvoja prva posjeta. Navrati još koji put, bit će mi drago.
Hvala Triša i Shasha Hug.
Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2009 u 14:00
Ovaj cvijet hibiskusa je ko iz raja
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2009 u 14:02
Horti, divne su ti biljke...žuta crocosmia je savršena.....nisam ni znala da ima žutih, mislila sam da su samo crvene, baš je ova tvoja lijepa. Dupli crveni hibiskus je prava egzotika, ma za 10, a vidim da imaš i arum intalicum, super mi je on. I ja sam posadila lukovice na proljeće, ali uopće nisu niknule. Daj molim te poslikaj opet arume kad se bobice postanu narančaste! smile120
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2009 u 14:51
O Flavia, vrlo me veseli tvoja pohvala kad znam iz kakvog rajskog vrta je stigla. Imam i jednu dvobojnu crocosmiu ali je još malecka, ništa od cvjetanja ove godine.
Poslikat ću arum kad bobice promijene boju, obećavam.
I hvala ti. I tebi Štefice.
Na vrh
stefkaja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3563
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefkaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2009 u 14:54
jako lijepe biljke...
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2009 u 23:23
E bas mi drago sto napokon vidim Cleome i zjevalice u tvom vrtu
Posadila sam biljke sto si mi poslala,nadam se da ce se primiti
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2009 u 11:15

Horti cvijeće je prva liga. Imaš ogroman izbor i vrlo zanimljiv.

Daj malo napiši za platycodon. Ja kupila na tržnici bijeli pod "bakopa". Pa mi cure napisale da nije nego platycodon, što sam se i osvjedočila na google slikama.

E sad. Ja posadila u vaze. Cvate ali vrlo brzo cvijet uvene...pa cvate dalje.Da li im je možda tijesno u vazama?
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2009 u 12:32

Bako, kod mene su dva balončića u kamenjaru, a jedan na gredici. Ovima u kamenjaru se cvijetovi brzo osuše ali stalno stvaraju nove, dok je onom u gredici cvijet dugotrajniji. Problem je u kamenjaru što se tlo brzo isuši, a ne zalijevam, a balončići vole duboko,umjereno vlažno tlo. Pa pretpostavljam da je sličan problem i sa uzgojem u teglama. Trebalo bi ih saditi u dublje tegle i zemlju održavati ravnomjerno vlažnom. Držati na suncu ili polusjeni, povremeno prihraniti. Preko zime nadzemni dio potpuno nestane i dosta kasno u proljeće ponovno potjera izbojke. Trajnica je, otporan na hladnoću, pa ga je bolje posaditi u vrt, pogotovo ako je visoki.

Nadam se da sam barem malo bila od koristi.
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2009 u 13:37
Horti predivne cvjećke..Ona šarena cinija je predivna..To je biljka koja mene neće..Jedino mi uspije kad kupim gotov presad il od mame donesem isti,tad cvjeta kod mene.Drugačije neće,bojkotuje me...Zato uživam u cinijama forumaša.Tvoja je prekrasna..
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2009 u 08:57
Horti hvala ti. Očito je u tome problem. Moram nešto smisliti!Big%20smile
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2009 u 22:24
Toliko vrsta  cvijeća, takva ljepota i boje 
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2009 u 23:55
Volim navratiti u tvoj vrt jer uvijek nešto novo pokažeš i uvijek nešto naučim. I ja sam ljetos kupila plavi balončić i posadila u cvjetni kutić i baš ga gledam neki dan da je nekako jadan. Da li bi ga bilo dobro malčirati u vrtu jer tako bi se lakše održala stalna vlažnost?
Sličnu ciniju imam i ja, jer sam isto od SilveK dobila sjeme Wink.Phlox, crocosmia, hibiskus, ma sve je smile120.
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2009 u 10:01
predivno smile57
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2009 u 22:15
smile107 spaziila sam žutu crocosomiu i helenij smile90
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2009 u 10:24
koje krasno cvijeće,

koje krasne fotografije.

sve je za čistu desetku
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 70>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.